Sovar'n

Vet ni när jag vaknade idag? ELVA ?!!! Asså jag har inte vaknat så sent sen innan graviditeten ska jag säga er. Bebis har alltid väckt mig kring 8 tiden annars så jag har inte behövt ställa någon klocka eller så. Idag när jag skulle gå upp tidigt för att hinna måla en tredje gång innan syrran kom för att hjälpa mig tapetsera. Men ingen fara skedd direkt då hon ändå inte är här än och jag har hunnit måla en tredje gång utan problem. Nu ser jag fram emot tapetseringen. Vill att den ska vara klar så vi kan hänga upp den nya hyllan och tavlan jag köpte och lite sånt.



Det är ju sista april (vart tog april vägen? ) idag också vilket jag tror alla är medvetna om. Vad ska ni göra? Ska ni festa? Ska ni strunta i det eller som jag? grilla och åka omkring och kolla på eldar? :)

 


Nostalgi

Sitter här och snackar med Charlotte om alla Ola-minnen och jag måste bara göra ett litet inlägg med bilder från några underbara gånger... shit detta är minnen ska ni veta! :)

 



bilder sen 2006
 


från 2007

 
2008 är året

 

2009

 
2010

Helt galet att det redan gått 4 år (detta blir 5:e året...) sedan man började följa honom på spelningar... Jag ångrar dock ingenting :)


MålarMadde

Som om projektet med trappan inte vore nog såhär före bebis ankomst så har jag ju berättat att jag gör om i sovrummet också. Jag tog kommandot och köpte målarfärg och tapet till sovrummet här i veckan och idag har jag nu då målat sovrummet 2 gånger. Tror dock jag måste måla en gång till för att det ska täcka helt 100 % men det går fort när det redan är rollat 2 gånger. Det tog bara en timme nu ikväll för 3 väggar mot för typ 3 timmar första målningen. Imorgon kommer syrran och hjälper mig att tapetsera fondväggen iaf. Hoppas det blir bra :)

Nu medan färgen torkar ska jag väl lata mig lite. Det är jag fan värd :-) Är det något bra på tv ikväll då? Nu när Sveriges värsta bilförare är slut menar jag...


ps. Det är INTE lila jag målar i sovrummet ;) Tog bara en bild på google hehe

Gravid vecka 31 (30+0)

Idag går jag in i vecka 31. Har sagt det förr och säger det igen... HEEEELT GAAAALET!!! Snart ska bebis ut liksom haha.


Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt (40 cm till tå ) och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.

Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.



Hur är det då för mig?
Glömsk?
Det tycker jag att jag vart hela tiden haha.. däremot har jag börjat tappa ord och bokstäver så jag pratar konstigt ibland haha. Inbillar mig att det har med graviditeten att göra och det är likadant för min kompis så det borde ha med alla hormoner att göra ;)

Putande navel?
Den börjar faktiskt att puta. Lite lustigt haha.

Annars så har jag fortfarande halsbränna till och från men inte alls lika kraftigt som förut. Kissa får jag göra oftare än förr men jag känner dock om det är för att bebis trycker på en sekund eller om jag verkligen är nödig haha. Järntabletterna äter jag nu men det är inte kul. Jag blir inte alls bra i magen och helst av allt vill jag slippa dem. Visar de inte resultat nästa gång hos barnmorskan ska jag nog allt fråga om det är värt att äta dem. Foglossningen sitter i. Det går att gå men det är inte kul att vända sig i sängen på natten eller ibland köra bil. Det gör så fruktansvärt ont i skrevet och ljumskarna så jag skulle kunna gråta känns det som haha. Dock får jag väl vara nöjd med att det "bara" är så och att det inte är så illa att jag inte ens kan gå =)

Bebis livar omkring som vanligt. Gör volter och sparkar. Just nu tycker h*n att det är kul att trycka sig ut mot mina högra revben. Är inte alls speciellt skönt men vad ska man göra? haha.

Syskonkärlek


Bara för att jag älskar min syrra <3


Det skulle vara bra med lite lyse...

överoptimistiska jag skulle till att börja måla sovrummet nu såhär på eftermiddagen/kvällen ju. Dock har jag känt mig konstig hela dagen. Vart hängig, trött, frusen, nyst och snorat på. Kännt mig allmänt nere liksom men ändå skulle jag till att börja med sovrummet. Lade ihop sängarna och började sedan att maskera golvet och listorna och så. När jag nu började måla ser jag inte ett skit haha. Lyset är inte det bästa och färgen var nästan lika som grunden i den nuvarande tapeten är vilket gjorde det skitsvårt att se vart jag egentligen målat. Tror jag väntar med det tills imorgon istället. Färgen torkade på ca 2 timmar vilket gör att jag hinner måla två gånger imorgon plus tapetsera. Underbart! (eller snackar optimisten nu igen? )

Vad ska man göra nu istället? Lyssna på kroppen och sova eller döa vid datorn för att inte somna allt för tidigt? hmm...

sovrummet :)



så här ser tapeten ut som vi ska ha i sovrummet :) Den är lite bland pga ljuset men visst är den snygg? :')

Bilder på renoveringsobjektet

Nu är jag helt klar med trappen och här kommer bilder som lovat :)
Först några fula före-bilder

 

inte så värst vacker och visst trä är snyggt ibland men fan inte här och inte i denna trapp heller ;) Jag (och Emma hjälpte till) målade därför om trappen vit som jag numera älskar istället haha. Här kommer istället några vackra efter-bilder

 


Visst blev det bra? Jag är så kär i trappan nu så det finns inte haha. Stolt över mig själv att jag pallade måla denna och fixa och dona fast jag går in i vecka 31 imorgon. Jag är dessutom stolt över att jag fixade detta själv, fast jag aldrig målat en trapp eller satt fast halkskydd förut. Ibland får man vara stolt över sig själv ;)

Imorgon...

Bilder på trappen kommer imorgon :) Det är s mörkt nu och vi har inte lagt på halkskydden än heller för det hade inte riktigt torkat till 100 %. Ni överlever nog ändå hehe

Nu ska jag plocka bort alla tidningar på golvet och damsuga. Åh vad jag har saknat att damsuga... normalt? njäe kanske inte ahhahaha

Adios amigos

TRAPPEN ÄR KLAR :D

Nu är trappen klar :) Det känns underbart att säga det ska ni veta haha. Ska låta det torka nu sen ska halkskydden på och upp med lite växter som jag köpte idag sen får ni självklart se bilder ;)

Emma och jag var även in till Sundsvall idag och köpte tapeter och färg till sovrummet. Emma och jag är på G nu ska ni veta hahahha.

Nu blir det käk sen återkommer jag med bilder senare som sagt.
kraaam

New Moon



Köpte denna film när den kom ut men har inte sett den förrän ikväll. Väntade först på att Fredde skulle se Twilight först men det hände ju aldrig så då kikade jag och Emma på denna nu istället hehe.

Jag har ju läst alla 4 böckerna och visste vad som skulle hända i denna men det var ändå annorlunda att se den på film. Det mesta tycker jag att de fått med som jag "såg" när jag läste boken. Dock uppfattade man vissa saker annorlunda nu i filmen än vad man gjorde i boken. Men så är det väl alltid. Dock längtar jag som en galning till film nummer 3 nu. Någon som vet när den kommer ut på bio? :)


Trappan snart klar

Nu har jag tid att sitta vid datorn igen hörrni. (ska bli bättre på att blogga från och med nu... lovar! ) Känner mig naken utan den haha. Värst vad beroende man kan bli över småsaker ändå. Idag har jag och Emma gjort massa annat som vanligt. Jag har målat en gång till på trappen så nu är det bara en gång med täckfärgen kvar sen är det klart :D Det blir så vansinnigt snyggt ska ni veta. Ljust som f-n är det i hallen nu också haha. Vi har ju nämligen vitt tak och vita tapeter också (har jag sagt att jag gillar vitt? hahaha)



Här är då tv-rummet som det såg ut innan trappen målades.


här är en ganska mörk bild på trappen för någon dag sedan. Men man ser skillnad eller hur?! :) Jag ska som sagt visa bättre bilder sen när allt är klart.




Sen har jag köpt dessa halkskydd som jag ska ha på varje trappsteg i färgen svart (såklart!) och jag tror verkligen det kommer bli sååååå bra :) 15 stycken kostade 499 kronor på ellos och finns i flera färger för den som är intresserad.

Helgen

Jag har typ precis kommit på att jag inte bloggat något i helgen. Det är delvis för att jag vart sysselsatt med annat och sen är det delvis för att Emma är kvar. Jag har inte ens suttit vid datorn på hela helgen och jag har inte kollat på tv heller. Vi har gjort annat hela tiden hehe.

Igår var jag iaf chaffis :) kändes konstigt att säga det faktiskt hehe men skönt också. Idag har jag målat trappen och nu har jag sådan fruktansvärd huvudvärk så jag ska skicka iväg detta inlägg sen stänga av datorn. Pallar inte någon teknik just nu känner jag haha. Håll tummarna för att huvudvärken försvinner snart.. Det är ingen höjdare precis.

hoppas ni mår bra annars, imorgon kommer nog en bild på trappen ;) hehe

jäsning i soffan...

Nu har jag målat klart trappan. EN gång iaf haha. Krävs en gång till med grundfärg och sen pang på med täckfärgen :) Nu ska jag bara sitta i soffan och jäsa med bebis och Fredde :)


Kollar på Så ska det låta just nu. Bra artister med ikväll. Rigo och Pauline i ena laget och Magnus Bäcklund och Linda Bengtzing i det andra.

Fullt upp

Emma och jag har fullt upp hela dagarna. Vi åker bil och vi gör massa ärenden och idag har vi målat massa på trappen. Det blir HUUUUUR fiiiiint som helst ska ni veta. Dock slänger jag inte in några bilder förrän det är klart ;) Det blir imorgon det. Eller ja, med färgen iaf.. sen har jag beställt hem svarta halkskydd som ska på varje trappsteg så det kommer bli skitsnyggt ska ni veta. Ja ni får se sen... ;)

Nu håller Emma på laga mat till oss. Man tackar ju inte nej till frivillig matlagning hehe. Det blir lasagne vilket jag tror kommer smaka underbart. Passar på en fredag också tycker jag! Efter maten ska jag hoppa i målarkläderna igen och måla det sista innan det är dags för täckfärgen.

Bebis hälsar också, h*n sparkar och har sig nu och det får man väl tolka som att jag ska hälsa ;)

hoppas ni mår bra denna fredag.
puss och kram


Massa ärenden igen

Nu har man redan spenderat halva dagen typ och har faktiskt hunnit över till Evelina och hälsat på och sen har vi pantat alla burkar vi hade här hemma (vilket inte var lite) så dagens goda gärning är gjord ;)


Nu vilar man ner maten innan det är dags för Hudik en sväng. Ska in och köpa färg till trappan SOM ÄNTLIGEN SKA BLI VIIIIIIT :D Självklart kommer för- och efterbilder hehe.

Sen drar jag och Emma direkt till min klasskompis Janeth för att fixa lite saker och sen fort hem för att åka iväg på ett dildoparty med erika. Fullt upp med ärenden idag alltså men lika bra att hålla igång eller hur?! hehe

vi hörs väl ikväll :)
ha en bra torsdag allihopa.

Vecka 30 (29+0)

Idag går jag in i vecka 30. HELT GALET !!!!!


Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.


Hur är det då för mig?
Anfådd?
Nja inte mer än de senaste veckorna men det har ändå varit jobbigare nu på senare tid. Jobbigare att gå och det går snart inte att ta på sig skorna ståendes längre. Jag måste sitta ner haha.
Foglossning
har jag som tusan. Det gör ont att gå ur säng och soffa och det tar sin tid kan jag lova men när jag väl är uppe och har gått ett tag går det bättre. Dock inte smärtfritt. Häromdagen hade jag så ont där nere vid bäckenet så jag kunde inte ens koppla så Emma fick köra hem från stan. Hemskt egentligen haha. Hur ont man kan ha menar jag. Talade med barnmorskan om det igår och hon rekomenderade mig att köpa ett foglossningsbälte. Tror jag måste göra det faktiskt. Den kostade typ 300 med frakt och allt vilket inte är så farligt ifall jag slipper ha ont varje dag.
Halsbränna?
 Har typ försvunnit. Kan ha någon minut på kvällen någon kväll men inte alls som det var för några veckor sedan då jag hade hela kvällarna/nätterna. Skönt att slippa det tycker jag hehe.
Vikten?
Jag ligger ju på typ 5 kilo + nu vilket är okej enligt mig men jag har aldrig vägt så här mycket så det börjar bli jobbigt att kolla på vågen men jag försöker tänka att det snart är borta. Det är ju inte direkt 5 kilo fett jag lagt på mig haha..


God natt

Nu mina kära söta läsare ska jag hoppa i säng ( I wish..) kolla på True Blood på ettan. Jag har ju typ helt missat andra säsongen men Emma och Fredde ska kolla så jag får vara social jag med haha. Kommer somna så fort eftertexterna kommer igång känner jag...

Bebis sparkar så antar att han vill säga God natt han med :)

hörs imorgon
puss och kram

Barnmorskan

Har varit på ett besök hos barnmorskan nu i eftermiddag och allt såg bra ut :)

Blodtryck: 132 (vilket var som sist om jag inte minns fel)
Blodsocker: 4.5 vilket är det lägsta jag haft där men fortfarande helt normalt
Järnvärde: 111 (sist hade jag 115) vilket inte alls är bra givetvis så nu börjar jag med järntabletterna på riktigt!
Vikt: xx (haha) men sammanlagt har jag gått upp nu 4.8 kilo vilket är HEEEELT okej enligt mig ;)
Bebis hjärtslag: 145 (sist var det 155) vilket är som det ska vara och hjärtljuden var starka och tydliga vilket känns helt underbart :)
Magen enligt kurvan: PRECIS på linjen nu också haha.

Nu ska jag dit 12 maj vilket innebär att jag är i vecka 32, nästan 33. Spännande!

Lunch i 50-talet

Emmas bild...

Kom hem från stallet för ett tag sedan. Emma red Docka idag vilket både Emma och Docka gillade hehe. Innan stallet körde jag Emma till Jättendal för att visa henne den nya grillen/macken. Det är en mack designad i riktig
50-tals stuk med musiken och allt :) Fatta va raggarbilar det kommer hänga där i sommar ;)

Nu väntar man bara på att klockan ska bli så mycket att man kan åka in till stan till barnmorskan. Dags för ett efterlängtat återbesök. Vill höra bebis hjärta igen ju :)

Ännu en kampanj


Nu börjar det rulla in kampanjer för lilla Madde på Buzzador. Jag fick erbjudande nu om att testa Neutrogena och jag har aldrig provat den faktiskt så självklart tackade jag ja :)

Får väl hem ett paket om ett tag.. spännande!

Morron morron

Onsdag idag då.. tänk vad fort det går hehe. Emma är ute på en långpromenad igen hon (hurtbullen där...) medan jag sitter här och har asont efter foglossningen -.-'

Dagens planer är iaf
*ridning
* barnmorskan
* ev sundsvall

nu blir det lite frukost.. ciao

En dag med äventyr

Har precis kommit hem från en liten runda igen då. Var först till ICA och skickade iväg massa varor till traderavinnare och sen var jag och Emma ner till Stocka för att hälsa på Karro. Åkte hem och käkade och sen vart det med bilåkande. Åkte ner till förskolan och hälsade på samtidigt som jag lämnade tillbaka en bok och lämnade tidrapporter (hej lön! ) Slutligen blev det ICA igen (hahahah) och nu är vi hemma och väntar in Fredde för att sedan börja med maten.


Hur ser då eftermiddagen/kvällen ut? Vet inte riktigt men jag ska till stallet och vi har hyrt en film (Horsemen...en thriller!). Så det har vi iaf inplanerat. Får se hur mycket tid som finns kvar sedan hehe.

vad pysslar ni med idag då? :)


FILMEN var iaf skitbra tycker jag. Den var inte alls som jag hade förväntat mig och ja oväntat slut och ja... bra helt enkelt :) Tycker verkligen att ni ska se den ifall ni funderar på det. Det som är extra roligt är att det är Jonas Åkerlund som regisserat den och Peter Stormare är med i filmen han också. Den kändes lite svensk ändå ;) haha. Den får faktiskt en 4 av mig då den var otippat bra, bra skådespelare och bra handling. Sen pluspoäng för så mkt svenskt höhö

M M M M M

Tisdag 20 april



God morgon läsare!
Idag är det tisdag och solen lyser även idag. Det är ju för underbart haha. Emma är för tillfället ute och går en långpromenad innan frukost men det orkade jag tyvärr inte följa med på. Foglossningen som var hemsk igår är bättre idag så vi håller tummarna för att den håller sig så där bra hela dagen idag. Kanske dumt att börja med en långpromenad på morgon då?! Vill kunna köra lite bil också haha.

Själv sitter jag här och läser igenom nya gravid-tidningen jag köpte igår. "Att vara gravid" tycker jag är en jättebra tidning. Man får läsa mycket intressanta saker så här i väntan på att lillen ska komma. Tråkigt bara att den kommer ut så sällan.. typ en gång i månaden eller senare än så kanske till och med?!

Dagens planer vet jag inte hur de ser ut riktigt. Skulle ha vart över på förskolan med lite saker och sen hälsat på alla underbara barn som jag inte träffat på ett tag. (var ju fan boende på körskolan i mars haha...) men annars ska jag till stallet till Docka medan Emma skulle springa runt byn. Annars blir det väl lungt.

nej nu får Emma komma hem snart... är hungrig ;)


En kväll med syrran, Evelina och Emma

 
Har precis kommit hem från syrran. Konstigt det känns att kunna åka dit själv nu utan Fredde haha. Emma fick iaf köra hem för jag har sådanna foglossningar så ja.. jag kommer knappt ut ur bilen -.-' Men det var trevligt att vara hos syrran. Vi snackade bebisar, gamla minnen och massa annat girltalk.

Nu ska jag tvätta bort sminket och hoppa i säng. Imorgon ska jag till stallet medan Emma är ute och springer (känner att jag inte pallar följa med henne HAHAHAHHAHAAHA ) och sen ska vi väl hitta på något annat på kvällen. Kul att man gör något extra nu varje dag och att det inte blir att man bara sitter hemma hehe :)

God natt på er sötnosar.

En dag på stan med Emma och Evelina

Igår bestämde vi att vi skulle gå på stan idag då jag ändå tänkte åka in till Oves körskola med lite gotta som tack för körkortet. De fick lite munkar och ett kort ;) Fanns tyvärr inga blommor som jag tänkte köpa men de älskade munkar tydligen så det var ju tur det.

Gick som sagt på stan sedan och jag som inte skulle handla något handlade mest hahaha. DOCK allt på rea. Jag är ju en superkvinna när det gäller hitta saker på rea. Hittade 4 plagg på Gina Tricot för 196 kronor. Ni hör ju haha!



två cardigans som kostat 149 ? och var nedsatt till 49 kr styck. Jag älskar cardigans och det är av tunnt tyg vilket blir skönt nu till sommaren :)

 

Den blåa klänningen har jag velat haft länge men inte köpt. Nu är de nedsatt från 199 kr till 49 vilket gjorde att jag inte längre kunde säga nej till den hahaha. Tog en större strl än vanligt så jag kunde ha den nu med mage i också. Den rosa tunikan har också kostat 199 och var nedsatt till 49 kr även den. Tunnt tyg vilket är skönt till sommaren och mkt plats för bebis är det också. PERFEKT



en klänning jag suktat efter länge på H&M var på rea även den. Kostade mig nu 150 kr istället för 299 ? Den är suuuupersnygg tycker jag :)

äntligen!

Hittade dessa mössor på H&M för några veckor sedan men då var de slutsålda. Nu har de äntligen fyllt på lagret igen och jag klickade genast hem ett par. Jag har ju sedan tidigare byxorna och bodys så givetvis ville jag även ha mössorna. Dessutom är 39,50 ingenting för två mössor tycker jag!



min bebis kommer bli finast i dessa :') haha

Bebismage i vecka 29 (28+3)



så här ser magen ut idag, vecka 29 (28+3)
Jag tycker jag börjar bli stooooor hahhahaha... och större kommer jag väl bli i guess haha


ja framifrån syns kulan också... benen behöver ni inte kolla så mkt på :-) HAHAHA



ser ni hormonranden? den syns tydligare irl.


Söndag

Söndag redan? Idag kommer Emma över på besök. Hon ska sova här några dagar vilket ska bli skitskoj. Vi har inte setts sen Halloweenfesten sista oktober vilket är galet länge sedan nu! Hon har inte ens sett min mage liksom haha. Vi ska väl ut och åka lite bil, gå promenader med hundarna och hitta på massa roliga saker i veckan.

Har precis städat lite granna också. Måste ju vara fint när Emma kommer ;) hehe. Har bara vika tvätt kvar vilket går fort. Iaf när jag viker hahaha.

Måste visa vilka fina blommor jag fick av svärmor och svägerskan för att jag klarade körkortet också :)



jättefina tulpaner fick jag av Freddes syrra Maria.



Av Freddes mamma fick jag en superfin ställning som man ska ha blommor i som nu står vid entrédörren. Visst var den fin? :) Jag älskar den hehe.


dåligt med uppdatering

Idag har det varit dåligt med uppdatering. Imorse åkte jag till Gävle med Fredde och Chrille för att hämta en lastbil och sen bar det av till Jättendal för att se invigningen av macken. Mycket folk och det var fint väder faktiskt. Nu har man nyss käkat grillat och vilar nu maten. Får se om jag ska köra grabbarna någonstans eller om det blir att vara hemma hela kvällen :)

hoppas ni har en fin lördag!
kram kram

tv kväll

Nu har jag precis kommit hem från pappa. Kändes konstigt att köra i mina hemtrakter för första gången hehe. Jag hann aldrig övningsköra där menar jag ;) hehe



Nu kollar jag på så ska det låta på 1:an. Brukar inte kika på det egentligen men det är Sverige mot Norge OCH Robert Gustavsson är med.. Robban in my heart liksom hehe

Klarade tentan

Fick mejl om att jag klarat tentan i teknik som vi hade i onsdags. Jag visste redan att jag skulle klara den (eftersom det kändes bra medan jag skrev haha) men att det skulle gå så bra som det gjorde trodde jag inte ;) 17,5 av 20 är jag nöjd med eftersom jag vet att jag missade 2 poäng på en fråga då jag fick blackout hahaha.

iih :D nu äre bara resultat av den andra tentan då... palla vänta ;)

Fredag

Idag är det fredag, tack gode gud haha! Idag händer det inte så mycket ännu vad jag vet. Blir väl kanske chaffis, en sväng till pappa blir det iaf. Måste ju glida omkring lite i stocka nu när man fått körkort haha!

Har precis kommit hem från stallet, fy farao vad skönt det är att man kan åka dit själv när man vill och åka hem när man vill.. oavsett väder liksom! Känns fortfarande konstigt att sitta där själv. Som att jag inte ens vet hur man får iväg bilen hahahahha men det vet jag ju antagligen ;)

Nu ska jag städa lite. Damsuga och hänga tvätt. Måste vara fint när Emma kommer över på söndag. Hon ska sova här några dagar :) Ska bli riktigt kul!

Det skulle ju bli oväder idag med snö och regn.. än så länge är det strålande sol här iaf :D


vecka 29 (28+0)

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.


hur är det då för mig? Organ som trängs undan? Ja det kan jag tycka haha. Ibland undrar man om de finns kvar där ens för bebis känns så stor. Jag känner dock att magmusklerna inte är desamma då det ibland är jobbigt att ens ta upp benen i sängen haha. Finns liksom ingen kraft där hahahha. Läskigt. Åderbråck? Nej jag har inte fått några sådanna ännu, dock har jag märkt att benen börjat svullna framåt kvällen om jag gått mkt på dagen.

Annars mår jag bra. Har lite problem med att böja mig ner nu haha men det förstår ni kanske själva. Värre läre det bli men det gick så fort nu så man har inte hunnit vänja sig. Det var liksom som att gå från att kunna böja sig ända ner till golvet till att knappt kunna ta på sig skorna haha. Det börjar också bli jobbigare att gå men det får ta den tid det tar så att säga :) Jag börjar känna av bebis mer och mer också. Rörelserna är så intensiva så att man kan se hela magen röra sig och man kan känna huvudet, rumpan ibland när den trycker sig ut mot magen. Härlig känsla de där ändå :) Magiskt hehe

får kissa ofta nu. Före frukost och sen direkt efteråt till exempel. Jobbigt då man inte ens förstår hur snabbt blåsan kan fyllas på hahah. Mycket man inte förstår sig på ;)


KÖRKORT :D


NU hörrni!! Nu kan jag med glädje berätta att jag har fått körkort !!

Ni kanske anade att jag hade uppkörning idag, kanske inte haha. Hade iaf världens bästa uppkörare och han och jag snackade hela bilresan vilket var superbra. Det gjorde mig lugnare (även fast jag var mer nervös än förra gången...) och han var som sagt hur trevlig som helst.

När vi kom tillbaka och hade parkerat så bah... "du är godkänd!" jag bah :O WHAAAAT?! Jag började böla hahahahhaha.. Fatta all press och all stress och nervositet som bara försvann på en millisekund.

Har redan vart till stallet med golfen och det gick bra ;) Kände mig dock en aning kriminell men det försvinner :D

back on track

Internet igen :D hehe

idag har jag haft 2 tentor och 2 redovisningar så jag är ganska slut i huvudet. Blir till att kolla på tv nu och varva ner inför morgondagen. Snart fredag iaf :)

hoppas ni mår bra!

Inget internet

Är ju hos mamma eftersom det är skola och igår slutade internet att fungera. Eftersom hon har telefon och tv i samma så sitter man här och har superkul. Not! Haha. Tur att jag har haft tentor att träna på istället. Jag kunde båda bra ikväll så jag hoppas det sitter i även imorgon haha. Annars vore det typiskt ;-) vet inte när internet hoppar igång här igen men annars så har jag mobilen och sen är det ju fredag och då är jag hemma igen. Hoppas ni har det bara bra. Kram och god natt

Sur dag


Idag har jag inte haft en bra dag... av många anledningar. Kommer dock inte tråka ut er med det men vissa vet vad det handlar om, vissa inte... Dock är jag stolt över min egen insats... eller ja, att jag vågade iaf! (nej har inte kört upp )

Det har dock varit superhärligt väder idag. Soligt och varmt. Riktigt nice vårväder så man är lite piggare idag än vad man vart de senaste gångerna man vart här. Då var det massa snö och iskallt hehe

Nu blir det ingen vila för Madde inte... fick nämligen höra att läraren lagt ut fler instuderingsfrågor till tentan vi har på onsdag. FÅR MAN ENS GÖRA SÅ ?! Lägga ut de idag liksom? SUCK !!! Blir till att svara på dem och inöva dem svaren också... Ingen vila alltså haha

Kvällsrutiner



Nu är klockan lite över 9
och jag har precis vart ute på en promenad med mamma. Vi gick bland annat till affären. Blev sjukt sugen på något och köpte typ bara andra saker än det jag var sugen på haha. Dessa gravidhormoner HAHAHA. Jag köpte en glass som jag var jättesugen på, efter 10 tuggor ville jag inte ha mera. SUCK! Men men, jag försökte iaf haha



Nu ska jag hoppa i duschen sen i säng.. läsa igenom frågorna till tentorna en gång innan jag somnar. Natti natti på er sötnosar.


Wish me luck på redovisningen imorgon... läre behövas!

Hos mamma

Dagen har varit fullspäckad hela dagen. Jag och Fredde gick gåbingo (gammelvarning? hahah) med Boyen först i det fina vädret.. var 1 nummer ifrån att vinna en trisslott (bläää) och sen åkte jag direkt till stallet för att gosa med Docka. Borstade bort all hennes vinterpäls och ja, det var inte lite hahha. Nu blev hon riktigt fin och hon tyckte det var såååå skönt. När jag kom hem var det bara till att packa och sen iväg till Ljusdal med Fredde i timmerbilen. Nu är man då hos mamma eftersom det är skola imorgon.

Är varken pepp inför skolan eller allt som skall göras i veckan (redovisningar och tentor bland annat...) men det är väl skönt när veckan är gjord istället då så att säga.

Nu ska jag fixa lite inför imorgon och sen kommer väl något mer inlägg innan det är dags för mig att hoppa i säng.

Hoppas ni mår super!
kram


Fint väder

Idag är det fint väder.. det innebär att jag ska vara ute så mkt som möjligt. Ska gå lilla rundan nu med Boyen och sen blir det en sväng till stallet. Hoppas ni får njuta av solen idag också :)

kramar

Tripp to Dalarna....

DÅ var man hemma igen då. Det blev en snabbvisit som sagt men skönt det med. Hade inte pallat med skolan imorgon så skönt att man åkte hem idag också :) Vi hann iaf träffa mina tre morbröder och en av kusinerna. Idag var vi även över till Boyens uppfödare och sa hej innan vi åkte vidare hemåt och det var riktigt trevligt. Mysigt med så många underbara sheltisar på en och samma gång ;) hehe.

Bilder kommer imorgon.. pallar inte lägga in nu (a) hehe. Just nu ska jag kika runt lite i syberspace på vad jag missat det senaste dygnet (haha) sen blir det till att plugga till tentorna (en gång bara.. jag lovar haha) och sen blir det nog till att sova. Ska hinna med mycket imorgon och man är ganska trött och slut i kroppen efter 70 mil bilåkande.

puss och kram på er sötnosar så länge

Nytt i sminkhyllan

Tänkte passa på att tipsa om en bra sida med billig smink. Jag har kommit i kontakt med denna tjej genom tradera. Har vunnit några auktioner av henne och nu har jag även köpt smink på hennes hemsida. Det blev L'Oréal true match minerals produkter. Concealer och rouge. Jag har inte testat dem ännu men jag är nöjd med foundationet från samma serie så jag tvivlar på att jag blir missnöjd med dessa. Det bästa av allt var nog priset.

 
Kostade mig 39 kronor för rougen och 45 kronor för concealern. Annars kostar de ungefär 149 kronor styck. Jag gjorde alltså ett riktigt kap ;) Just nu har hon dessutom 10 % rabatt på alla varor.
Kika in på hennes hemsida här.


Dalarna

Idag var det meningen att jag skulle köra men det flyttade jag fram istället ;) Skönt att vara hemma idag också och sova ut rejält. Jag vaknade nämligen för en halvtimme sedan typ. Till mitt försvar har jag dock att jag var upp vid 5 för att vara sällskap åt Sandra och sen vaknade jag vid 8 också. Så jag har inte bara sovit tills nu haha. Nu ska jag klä på mig, vika massa tvätt och sen plugga på tentorna som jag har på tisdag eller onsdag (glömmer alltid bort dagen..) SEN sörrni... då bär det av till Dalarna. Har mina morbröder och kusiner där och det var ett tag sedan vi var ner nu så det ska bli skönt att komma iväg och bara slappna av någon dag. Vet inte än om vi åker hem imorgon eller på söndag. Men det spelar ingen roll... jag kommer dit iaf haha :)

Det blir alltså inge uppdatering av bloggen så länge jag är där för jag har inget internet med mig. Men ni överlever nog helgen ändå ;)

Vecka 28 (27+0)

Ännu en vecka har passerat :O galet galet...

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut. Kan även läcka bröstmjölk vid denna period.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.




Hur är det då för mig?
Viktuppgång? Ligger fortfarande på ca +3 kilo men märks nästa gång jag ska till barnmorskan vilket är den 19 april. Mår bra? Ja jag mår precis lika bra som jag gjort de senaste veckorna. Foglossning kommer och går men det är ingen större fara än så länge.
Obehag vid revben? Jag har än så länge inte kännt av något obehag kring revbenen men jag känner att bebis sparkar högre och högre upp och att det blir mer och mer på sidorna också, men det är bara mys än så länge hehe. Läcka bröstmjölk? Jag har än så länge inte sett eller kännt av någon bröstmjölk haha.
Rh-negativ? Jag är Rh-positiv vilket jag antar innebär att jag inte behöver göra några speciella tester.  

Annars fortsätter bebis att liva omkring i magen. Jag njuter verkligen av varenda spark och rörelse där inne. Jag tycker magen blir större och större men jag kan fortfarande ha mina kläder vilket känns mycket bra hehe. Längtar dock till sommaren då man slipper ha byxor. Leggins nästan varje dag börjar bli uttjatat haha ;)


Finbesök idag


jag och sandra på studentdagen :) (fasen 4 år sedan nu :O )


Idag kommer min gamla gymnasiesambo Sandra över på besök. Hon pluggar till sjuksköterska och har praktik här nu i Hudiksvall under ett par veckor. Istället för att pendla hem nu idag ska hon sova hos mig :) Jag klagar inte för det läre vara iaf ett år sedan jag snackade live med henne sist. Vi går jämt om varandra på högskolan också så...


Har inte tid...


Jag tror jag börjar bli sjuk :O Det är inte alls bra. Jag har inte tid att bli sjuk. Ska köra och sen ska min gamla gymnasiesambo Sandra komma över imorgon och sen till veckan är det skola. Jag kan bli sjuk hösten 2011 typ haha.

 Vet inte vad det är heller.. om det är magsjuka eller bara förkylning? Mått illa hela dagen och haft huvudvärk som kommit och gått under dagen. Hoppas det går över :)

Just nu sitter jag och kollar på Arga snickaren på 5:an och sen blir det Efterlyst på 3:an efter det.

För övrigt har jag blivit sjukt törstig :O Kan man bli det när man är gravid? Jag dricker fan vatten, saft och allt som går att dricka. Börjar bli orolig över att det kan vara diabetes men samtidigt så låg både mitt blodtryck och blodsocker bra så det borde inte vara det heller. Det är kanske bara tillfälligt? :)

Vad gör ni för något då? :)

Dumma drömmar.. Bra drömmar...

Det tog ett bra tag innan jag somnade igår och även fast jag var trött så tänkte jag bara på den där j-vla uppkörningen. Hur kunde jag vara så naiv och tro att det skulle gå bra egentligen? haha... Dumma gravidhormoner satte också in. Började tänka att jag var sämst som sagt, att det är klart att jag inte kommer ha körkort någon gång osv... det hjälpte inte direkt haha. Sen drömde jag om uppkörningen.. att den liksom gjordes om och om igen och fick höra de där beslutet hela tiden... Vaknade ganska kallsvettig kan jag säga haha. Jag är fan inte normal.

bebis 1 februari.. ett tag sen nu hehe

Efter att Fredde åkt på jobbet imorse drömde jag däremot något roligare. Drömde att vi hade fått våran bebis. Gick och bar runt på en bebis men vet inte könet ahhaha. Nu längtar man iaf som en galning och det är bara 91 dagar kvar nu. Galet lite :O

Ute på tradera

har lagt ut mina annonser på tradera nu :) Blev 10 annonser så hoppas något blir sålt iaf haha. Kika gärna in vettja :)

heter madde_flower på tradera. Säljer både nytt oanvänt och begagnat. Är ute både sådant som är för litet och för stort. Har klänningar, linnen, tröjor, toppar och byxor ute. Kanske något för dig? :)

   

detta är lite av det som är ute :)


Otur

Ja detta är det inte meningen jag skulle skriva men eftersom några vet om det redan och eftersom jag är allmänt depp nu så kommer ni väl höra/märka det ändå.

Idag hade jag uppkörning och kuggade såklart. Jag hade bara en känsla om det vilket jag hade sagt till alla som visste att jag skulle göra det idag. De senaste övningsuppkörningarna har gått hur bra som helst och Anita sa att jag skulle klarat det om jag hade haft en riktig uppkörning. Imorse innan uppkörningen körde vi en gång också och det gick hur bra som helst med allt vilket gjorde mig lugn. Så när vi kommer till Vägverket är jag inte ens nervös. Bara taggad. Hälsade på uppkörningssnubben och redan då fick jag en dålig feeling. Han kändes inte alls bra tyckte jag men försökte att inte bry mig om det utan satte mig i bilen och gjorde säkerhetskontrollen och for iväg.

Fick köra rondeller, parkera, E4, rödljus, vänstersvängar, högersvängar, backa runt hörn och sedan tillbaka till körskolan. Under tiden jag körde tyckte jag att allt flöt på riktigt bra. Jag hade koll på regler, hastighet, trafikanter, bra koll i speglarna och så vidare. Fick dock köra två gånger på E4 vilket jag tyckte var konstigt men försökte att inte bry mig om det utan körde vidare. När vi kom tillbaka sa han att jag inte var godkänd och jag blev helt tom. Försökte tänka ut varför jag inte blivit det men kunde inte komma på. Vet ni vad han kuggar mig på?

Att jag kör för sakta i rondellen !!!! Asså jag körde PRECIS som jag hade lärt mig göra, nämligen gå in på låg växel och rulla in så motorbromsningen hinner gå i (dvs miljökörning). Han tyckte dock att jag körde för sakta och tog det som att jag hindrade bakomvarande trafik. Jag sa att jag körde som jag hade lärt mig men han ville inte tro på det. Han sa att jag kunde backa jättebra men kändes osäker när jag parkerade. Liksom jaha? jag skulle parkera mellan två bilar på coops parkering och valde ett ställe där mellan två bilar men kom för nära den ena bilen så jag backade, rätade upp bilen och körde in igen. Gick ut och kollade så att jag stod i rutan, hoppade i bilen igen och stängde av bilen för att markera att jag hade godkänt parkeringen. Hur och vart är den parkeringen osäker?

Jag blir så otroligt ledsen, arg och besviken då jag vet att jag inte körde dåligt och enligt körläraren min så är han känd för att kugga för småsaker. Jag är verkligen arg för att jag fick en petig surgubbe.... Hellre för sakta än för fort ? och det var inte direkt att jag körde på tomgången? bläääääääääääääääääää! är så arg så jag har gråtit hela jävla dagen och inte är de över än haha.

givetvis har jag bokat en ny tid nu men tror inte jag klarar den heller... känns som att någon är emot mig och vill att jag ska kugga mig haha. Fan fan fan fan ! -.- !! #@&%-.-!!

Jag tycker detta är så jävla pinsamt... sämre människor klarar sina körkort.. kolla på dem i sveriges värsta bilförare? de har för fan klarat det.. varför ska inte jag göra det? :( Det är att bara försöka igen antar jag.. även fast jag helst vill skita i det nu -.- Men då har man slängt bort så jävla mkt pengar i onödan

Ja ni vet nu iaf varför jag kanske är ledsen eller allmänt otrevlig de närmsta dagarna.. inge illa menat mot er :)

God morgon

God morgon läsare. Tråkigt väder det är ute?! Det är snö på vägen liksom :( Hoppas det försvinner idag haha. Här sitter jag och äter frukost. Ska snart in till stan på lite ärenden. Bland annat till Dollar och köpa lampor och sen till Byggmax eller något för att kika på listor till golvet i barnrummet och till köket ovanför kaklet. Fredde jobbar eftermiddag idag så bäst att passa på medan han är hemma hehe :)

Vi hörs väl när jag kommer hem :)
ciao

Kläder som skall bort

Har rensat lite i min garderob såhär på kvällen. Ändrade om lite bland kläderna och rensade dessutom ut kläder jag inte vill/kan ha längre. Ska lägga ut en del av det på Tradera men resten tänkte jag ge bort till bättre behövande. Vet ni om något ställe nära Hudiksvall där man kan lämna kläder så att de skänks bort till bättre behövande eller säljs så pengarna går till något bra ändamål?  Vore toppen om ni kom med förslag :)

Ingen rast, ingen ro

Idag är det måndag (söndag? ) och det brukar innebära slapphet hos fröken Madeilene. Dock inte idag haha. Jag har precis gjort en redovisning som skall göras nästa måndag och sen ska jag hugga in i de två tentorna jag har till veckan också, nämligen Barn, kost & hälsa och teknik 2. Som om det inte vore nog måste jag plugga körkortsteori också.. SUCK men men... sen sitter de väl där antar jag ;) haha

Sen blir det de vanliga, tvätta inför veckan och lite sådant...

ingen rast, ingen ro alltså...

Film

Kikade på film igår och det blev äntligen Bröllopsfotografen. Jag har vela sett den sen den kom ut förra året och nu hyrde vi den :)

Jag tycker dock inte den var som jag hade förväntat mig haha. Den var rolig som jag trodde, det var bra skådespelare med som jag trodde...Men jag vet inte. Något saknas .. eller ja.. svårt att förklara hehe

Därför får den bara 2 M av mig. M M M M M

Köket före och efter



Såhär såg köket ut när vi flyttade in. Allt (utom vitvaror) från 70-talet.. Äckligt! Fult!



Sen målade vi om luckorna och tapetserade...



och sen målade jag vitt runt fönstret och nu har vi kaklat. Bara mattan kvar :) Stor skillnad va? haha

Söndag

Idag är det söndag redan.. Syrrans sambo Jon fyller ju år idag så vi ska över dit en sväng. Först ska jag och Fredde kakla klart i köket. För- och efterbilder kommer senare :)

 

GLAD PÅSK


En dag på Järvzoo

Har spenderat dagen på Järvzoo med Fredde, syrran, Jon och Andrea. Var riktigt nice faktiskt. Hade turen att se alla djuren och det var härligt väder också.



räven bosse :)



vargflocken låg riktigt nära oss denna gång vilket var hur kul som helst =)



sött litet rådjur var också snabb med att säga hej :)



My darling bredvid statyer (?) av vargar och en älg. De är i naturliga storlekar vilket är ganska häftigt, grymt snyggt gjort är det iaf.

Tv serier

 

Köpte dessa boxar idag på cdon.com. Det är nämligen rea på tv-serier nu bland annat. Desperate Housewives säsong 5 kostar nu 299 kronor och True Blood säsong 1 kostar 319 kronor. Bra bra med andra ord ;)

blir perfekt nu när man kan ligga i sängen och kolla på massa avsnitt :D

Långfredag

Idag är det långfredag och det brukar vara supa, is och massa fester men inte i år ;) I år vart det isen i ca 1 timme men annars skippar vi fest och supa i år haha. Det har sina orsaker så att säga men skönt att inte dricka. Jag tycker dock det är tråkigt att jag inte har körkort idag för det hade vart så himla kul att köra omkring alla människor i kväll haha!

Nu ska jag fixa lite lunch.. blir grillat :D
hoppas ni har en bra långfredag!

Tv kväll i vanlig ordning


Ikväll är det dags för Sveriges värsta bilförare
i vanlig ordning. Jag ääälskar det programmet. Egentligen är det skrämmande men jag tycker det är så roligt... Dels för att de är så dåliga på att köra bil (och jag tycker att jag är dålig?! haha) och sen för att de själva inte inser hur dåliga de är. SEN får vi inte glömma Adam Alsing.. ääälskar hans kommentarer haha :) De förgyller ju hela programmet! Mer Adam till folket !!

Nu ska jag fortsätta äta lite påskgodis som jag fick av Fredde.. mums!


Vecka 27 (26+0)

Det är helt galet vad fort det går nu. Snart är jag i vecka 30 och sen rullar det fasen på asså haha.

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln (källa: gravid.se)



Hur är det då för mig?
Handlar saker och förbereder? ja jag har ju börjat handla en del kläder och saker. Det som är kvar är skötbord och spjälsäng och det tänkte vi inhandla nu i april :) Lika bra att ha det gjort för skulle bebis komma ut nu är det 90 % chans att den överlever, vilket innebär att man måste räkna med att h*n kan kika ut nu snart.. och då vill man ha det mesta klart hehe
Viktökning? Jag ligger fortfarande på ca 3 kilo plus, återstår att se vad jag ligger på då jag är hos barnmorska nästa gång, vilket är i vecka 29. 
Hur mår bebis? Bebis rör sig varje dag hela tiden nu vilket är spännande, roligt och skönt. Skönt i den bemärkelsen att jag vet att h*n lever och mår bra. Jag försöker verkligen njuta av varje rörelse och säger åt Fredde att känna så fort han kan för att få uppleva lilla livet han också :)
Hur mår jag? Jag har rätt så mycket halsbränna nu. Varje kväll/natt har jag halsbränna men har fortfarande inte tagit tabletter mot det. Fråga mig inte varför haha... Annars är jag pigg och alert som vanligt. Har lite svårt att gå när jag suttit länge men det är ju på grund av foglossningen men när jag väl är uppe går det bra att gå. Det går bra att köra bil också, magen är inte för stor ännu haha. Hoppas att jag klarar körkortet i tid så jag hinner köra lite innan det är dags att föda, så jag inte glömmer bort hur man gör ;) hahahhha

1 april

Idag är det som bekant 1 april.. har ni lurat någon idag? Jag tänkte luras lite och säga att jag fått körkortet idag men det vågar jag inte haha... då kommer nog karma och äter upp mig levande så det vågar jag inte skoja om HAHAHAHA.. Jag ska nog försöka lura Fredde med något sen men jag har inte riktigt listat ut än vad det blir... får luska i det hehe.

Idag går jag även in i vecka 27 och det är långhelg. Det gick även SKITBRA att köra idag ;) hehe.. Snacka om bra dag hörrni !!!

Uppdaterar lite om vecka 27 om ett litet tag :)

korskolan igen...

Sitter har pa oves korskola (datorn saknar a, a och o) eller de finns pa tagenterna men de sitter inte dar de ska liksom haha.. i alla fall ska jag ut och kora nu en lektion och sen blir det forsta basta bussen hem. javla skitvader det ar ute ocksa... suck!

hoppas ni har det bra.. vi hors nar jag kommer hem!
kramar

RSS 2.0