Till lillen

Nu har jag äntligen hämtat kameran så jag kan jag visa er vad jag köpte till lillen i fredags på H&M :)



en body som det står babyteam 2010 på, paket med 3 bodys som det står I love mum, I love dad och en vit och sen köpte jag byxor också som det står I love mum och I love dad på :)




igår lade vi golvet i barnrummet. Visst blev det skillnad? Mot det bättre haha. Jag verkligen hatade det gamla golvet. Som om man lappat ihop en massa fotbollar. Nej fy. Dock räckte det inte längre än såhär av det vi köpte så imorgon ska vi till sundsvall och köpa ett paket till för att lägga klart det. Nu vill jag bara inreda barnrummet. Tålamod Madde. TÅLAMOD!

lugna gatan

jag har fortfarande min kamera hos mamma vilket är otroligt frustrerande haha. Tror att vi ska hämta den idag bara Fredde kommer hem från jobbet :) Jag vill ju visa vad jag köpte på Cubus, barnkläderna jag köpte på H&M och hur min garderob ser ut nu efter lite klädrensning haha.

ja vi håller tummarna för att jag lyckas få tillbaka den idag.

Vad är era planer för idag? själv ska man plugga lite nu och sen blir det då stan kanske. Annars lungt som attan ;)

nytt till barnrummet

Jag hittade en sida som hade massor med fina väggdekorer, nämligen unikdekor.se

De hade dekorer för alla rum i hemmet och till bra priser. Det fanns texter, bilder och symboler. Jag hittade en sak till barnrummet som jag bara måsta ha. Den är dessutom neutral eftersom jag inte vet könet ännu ;)

 



alla dessa dekorer för 169 kronor som man fäster på väggen eller vart man nu vill ha dem. Jag tycker de var skitsöta och eftersom vi har en bård med massa nallar på redan så var detta perfekt :)

Fanns även Nalle Puh som jag ville ha, men som jag väntar med att beställa



Dessa kostade 179 kronor och är en aning större än de som jag beställde hem.

Vecka 22 (21+2)

Nu är jag som sagt i vecka 22. Det går fort ska ni veta haha!

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Nu är det inte ovanligt med ryggproblem under graviditeten



jag känner av bebis hela dagarna nu. Mest är det dock på morgon, när jag tittar på tv eller åker bil och när jag ska sova. Då jag sitter stilla helt enkelt ;) Har börjat få problem med att böja mig ner för att ta på mig skorna och stänga jackan haha men det är snart vår och då innebär det ballerinaskor och ingen vinterjacka ;)

Jag vägde mig imorse och ligger fortfarande bara på ca 1.5 kg plus vilket jag inte klagar över som sagt.

svar på tal!

Anonym: Gick du på backens skola i Harmånger?

svar: ja det gjorde jag :) hurså?

Home sweet home!

Hello alla läsare!

Då var man tillbaka till verkligheten igen då haha.  Jag har som sagt haft skolvecka i veckan och det har varit mycket intensivt ska ni veta. Det har varit kemilabbar, fysiklabbar, tekniklabbar, redovisningar och föreläsningar om barn, kost och hälsa. Det har inte varit en lugn stund och igår eftermiddag hade vi en ganska stor kemi- och fysik tenta som jag tror jag klarade. I alla fall fysikdelen. Kemin kunde jag också ganska mycket av men det beror på hur det gick på sant eller falskt frågorna då några av dem var konstigt formulerade tycker jag. Aja, den är gjord i alla fall och jag kan inte göra så mycket mer där nu hehe.

Igår på håltimmen så gick vi lite runt på valbo köpcentrum och IKEA. Jag hittade faktiskt en hel del saker, både till hemmet, mig själv, Fredde men även till syrran och Andrea. Jag har kameran hos mamma (men ska hämta den ikväll) så jag fotar allt och lägger ut så fort som möjligt. Jag fyndade i alla fall 3 töjbara långa linnen för 198 kronor på Cubus. BRA JOBBAT MADDE ;)

Igår när jag kom hem slocknade jag efter en timme och vaknade halv 8 idag. Sen dess har jag städat lite för jag måste göra ordning plats för alla saker jag köpte på IKEA och vi ska fixa golvet i barnrummet idag så det gäller att plocka ut lite saker där med hehe. Imorgon ska vi nog kakla om i köket också. Mycket nu! Men det gillar jag.


Kladdkaka för en

Jag vill bara berätta att jag provade Frödinges kladdkaka i enportion idag. Den kostade bara 13 kronor ca på ICA och jag älskar ju kladdkaka och det var gott som sjutton.

Verkligen prisvärt om man är sugen på en liten bit och det var inte så mycket att fundera på när kladdkakan på skolan kostar typ 20 kronor biten. Dessutom var denna från Frödinge ganska stor. GOTT :)

The winner :')

åh :) Jag var nyss in hos Maria och såg att jag vunnit en tävling där hos henne. Jag vann en ny design till bloggen vilket verkligen behövs eller vad säger ni? ;) haha

jag blev superglad iaf :D TACK ödet och Maria !!

Klar för dagen

Nu först har jag skrivit ner det från föreläsningen som vi hade idag. Han snackade så snabbt så man hann inte skriva ner själv och därför fick jag plita ner det nu istället så man är med till 100 % imorgonbitti då vi har samma ämne haha. Men barn, kost & hälsa är ett intressant ämne och jag funderar faktiskt på att läsa mer om kost nu under specialiseringen. Hoppas det finns någon sådan kurs haha!

Nu blir det till att dricka lite mer dricka (hahahaha att jag ens dricker det efter dagens lektion är ett under) och sedan ska jag borsta gaddarna, tvätta fejjan och sen hoppa i säng. Ska ändå upp vid 5 imorgonbitti igen. SUCK! haha men då är det onsdag och halva veckan har gått. Eller ja, ni förstår vad jag menar haha!

Natti natti på er sötnosar! :')


100223

Idag har jag gjort mycket.

1. pluggat massor på provet och labbat en del i kemin
2. fixat körlektioner heeeela mars NU JÄVLAR :D

nu ska jag plugga mer och sen sova för jag är galet trött och tro det eller ej, men jag kom nyss hem också. Hej liv! Verkligen.


GRATTIS OLA som blir 24 år idag också :)

Herbariumet godkänt

Skolvecka nu vilket som ni vet, innebär mindre tid för dator och blogg. Eller rättare sagt, mindre lust ;) Kommer man hem halv 6-halv 7 och sen ska äta och umgås med mamma så finns det inte så mkt rum för datorn. Dock ska jag uppdatera varje dag ;) dont worry! (be happy hahahah)

Idag åkte vi ner för en lektion, varför undrar ni? ja det undrar jag med haha. Speciellt när han skulle lägga ut föreläsningen på internet. 135 kronor i onödan haha, men men fick mitt herbarium idag så det var givande ändå.

JAG KLARADE HERBARIUMET :D Fattar ni min lycka? så som jag slet med den och jag som inte alls är intresserad av blommor egentligen (vad de heter och så..) och lyckas klara 65 växter på egen hand. Det ni ;) Jag är stolt över mig själv faktiskt hehe!


Filmdags



Nu är det dags för Ghostrider på tv3 :)

hur stort?

Jag har funderat lite på hur stort fostret jag har i magen nu egentligen är. På gravid.se står det att det är 16 cm lång  i vecka 21 och i gravidtidningar  och på andra gravidsajter står det att ungen är 26 cm lång. Det är ju ändå ganska mkt skillnad ;) Är barnet 16 eller 26 cm? någon som vet säkra siffror? hehe


Växter

Jag ääälskar blommor och växter, även om jag inte bryr mig vad de heter och allt de där ;) Jag vill ha en riktigt stor växt att ha på golvet här uppe i ett hörn och även nere i vardagsrummet. Växter tillför så mkt tycker jag. Synd bara att de riktigt fina golvväxterna ska vara så dyra. Dessa är från IKEA och kostar mellan 299 och 699 kronor. Det är ändå en växt liksom, behöver ju inte vara så dyrt tycker jag haha.





Dessa är mellan 120-200 cm höga.


Renovering och möblering

Jag har pysslat med allt utom dator denna helg haha. Skönt som attan faktiskt. Det började med att jag målade om fönstret i gamla datorrummet/nya barnrummet (från mörkbrun till vitt ). När jag ändå var på G så flyttade jag upp datorn och möblerade om uppe också. Idag har jag tagit ut allt ur gamla datorrummet och jag och Fredde fick upp barnbården vi köpte igår i Sundsvall. Jag blev så nöjd. Nu är det bara golv kvar där sen är det klart för att flytta in lite bebisprylar hehe :)


ungefär så här såg datorrummet ut förut. Datorn stod där i hörnet och den bruna bokhyllan stod där. Dock var det mer städat ;) Detta är en bild tagen från när vi flyttade in. Därav kartonger överallt hahaha.



Detta hörnet är där bokhyllan stod. Visst blev det bra? :)



bården i närbild. Jag gillar den jättemycket :) Den passade dessutom med tapeten som redan var i rummet, så slapp vi tapetsera om just nu iaf. Det är alltid ett plus hehe.


övervåningen innan jag gjorde om lite ...



övervåningen efter... Jag tycker det är mysigt här uppe nu. Dock skulle jag hellre vilja ha mina möbler vita (har överdrag som jag ska sätta på sofforna..) och lite tavlor men jag kan inte göra allt på en gång ;)
Tycker det var mkt bra gjort av mig att göra allt detta på en helg när man har pluggning och är gravid också.

vad tycker ni ? blev det fint? sämre? :)


Fredag

Idag är det fredag vilket är skönt. Det innebär att Fredde är hemma imorgon :) Idag var vi iväg med våran honkatt för kastrering. Allt hade gått bra och just nu går hon omkring och lullar på.

Nu snart ska jag börja med maten. Blir nämligen tacos ikväll och syrran och jon (och andrea) kommer över också så det ska bli nice :)

hoppas ni får en fantastisk kväll!
kram kram

Vecka 21 (20+1)

Jag är nu i vecka 21 (äntligen haha, kändes som om jag var i vecka 20 i flera år :P )

Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.



Hur är det då för mig? Halsbränna? jodå jag har halsbränna varja kväll numera men det är inte så jobbigt så jag känner att jag behöver ta tabletter för det ännu men fortsätter det vet jag inte om jag orkar hålla ut 4 månader till haha. Extra svettningar och vikt? Nej på båda faktiskt. Jag känner inte av att jag svettas extra ännu och jag har bara gått upp ca 1 kilo också så jag kan inte direkt säga att det är en massa extra vikt heller haha. Jag får fortfarande på mig alla mina kläder, även om jag inte kan stänga knapparna på byxorna men jag får fortfarande på mig dem över rumpan och lår ;)

nu ser jag fram emot vecka 24, då jag ska till barnmorskan igen :)


knepig

håll tummarna för att jag inte blir sämre... jag har nämligen vart konstig i magen idag hela dagen.. vill inte gå in på detaljer men det har inte vart det normala om man säger så haha..

ska jobba imorgon och även om ja inte vill sjukanmäla mig så är det inte bra att jobba och vara dålig heller... speciellt inte när man ska sköta om barn... så ja, håll tummarna för mig :D

aktiv plutt


bebis sparkar hela tiden :D

lovely <3

Tv onsdag

20.00 Tv4+ Det okända
21.00 Tv3 Efterlyst

Överskattad förmåga

Jag överskattade nog min egen förmåga att orka bära 1000 böcker uppför trappan så där en 1000 gånger plus att jag insåg att jag inte orkade bära bokhyllan själv. Typiskt haha!

Jag får nog be Fredde om hjälp sen istället haha!




Dock poppar jag lite nostalgi. Nämligen Spice Girls och Aqua's album. Snacka om minnen haha! Ibland vill man vara 10 år gammal och sitta i sitt gamla rum igen :P

Göra om

Vet ni vad jag ska göra nu? Jag är nämligen så himla rastlös och arg över att jag inte kan åka iväg och köpa tapeter och golv själv så jag ska plocka ner allt från bokhyllorna och bära upp det och göra mig en liten mysig bokhörna där uppe. Ska vi byta golv och tapeter i barnrummet kan jag ändå inte ha böckerna och allt där nere så lika bra att göra det man kan. Nämligen möblera om.

och ja,  jag ska givetvis bära försiktigt och inte allt för många böcker åt gången :)

bilder kommer senare :)

Nytt i hemmet

Jag har äntligen hämtat ut paketet från Jotex som jag beställde för någon vecka sedan. Jotex brukar vara snabb med att skicka ut sina varor men ett av mina varor i beställningar skulle inte finnas i lager förrän 10 februari vilket gjorde att det tog 2 veckor tror jag innan jag fick hem det. Men den som väntar på något gott ;)


Beställde iaf 2 st påslakanset (då det var ett set för 49.90 kronor) inte det snyggaste kanske men jag tycker det var charmigt och lite vårigt sådär.. plus så måste man passa på när det är billigt. För jag vill byta sängkläder ofta haha.



köpte även en skylt i trä som har ordet "kärlek" för endast 69 kronor. Tänkt att jag ska ha den i sovrummet sen bara vi har tapetserat min tänkta fondvägg och köpt en vägghylla :)

 



Sen köpte jag även två plastblommor (säg inte det till någon hahaha) för 99 kronor styck. Tycker det är snyggt med hängväxter i amplar. Me like a lot.



Snygga linnen



snygga linnen från H&M för endast 49.50

jag funderar på att klicka hem dem :)


Dopkort

Här kommer lite kort sen dopet i söndags :)



hela gänget och prästen :)



Gudmor Elin, Gudmor moi och Gudfar Magnus

hahahahha jag veeet att jag är kort :P Men det är inte bättre att Elin och Magnus är typ 175 + haha

My new tisha


Den nya tröjan i spegeln :)

Sakerna till lillen

Nu fotade jag bilderna lite snabbt för att ni skulle få se allt jag fick med :)



Barnvagnen :) Jag bara äääälskar den och längtar tills jag kan gå promenader i sommar med denna!



Dålig bild över själva sittdelen som kan bytas ut sen då när bebis blir lite större :) De blåa stängerna som ni ser är till babygymmet jag fick med också :)



Babysittern


Bilbarnstolen som var lätt att bära vilket är viktigt då man har korta armar haha.



en ihopvikt gåstol. Tyckte den var extremt söt med alla söta figurer där fram :)

jag fick även med ett babygym, täcken, kudde och sängkläder till det. Mycket saker med andra ord hehe

Ett steg närmare...

Nu har vi vart och hämtat barnvagnen och alla saker vi fick till. Vi fick nämligen en bilbarnstol, barnvagnen, babysitter, gåstol och barngym för 2700 kr vilket är rena kapet :P



Barnvagnen look exakt så här och är en Emmaljunga Smart Duo Combi. Det är alltså både liggdel och sittdel med vilket är superbra då man slipper köpa en till vagn senare :) Jag fotar allt när jag kommit hem från jobbet ikväll.


Fettisdagen



Tisdag idag, fettisdagen, vilket innebär semlans dag. Jag ska givetvis äta en semla idag. Den tredje för iår.

Snart ska vi hämta barnvagnen hos Anna och sen ska jag gå till jobbet. När jag kommer hem ikväll ska jag lägga ut bilder på barnvagnen :) Min fina barnvagn!

Till barnrummet

Hittat massa fina saker till barnrummet och IKEA har både kvalitét och billiga varor vilket jag gillar.

Vi har nog bestämt oss för att köpa både spjälsäng och skötbord därifrån (då de är billiga, snygga och har fått bra recensioner av media och vänner )



Gulliver spjälsäng. Kostar 895 kronor och med matchande madrass blir det ca 1000 kronor vilket jag tycker är ett lagomt pris :)


Skötbord från samma serie (Gulliver). Denna kostar 995 kronor och det är många hyllor vilket är bra ;) Hittade dock ett till snyggt skötbord som jag skulle kunna tänka mig ;



Denna kostar 1195, vilket inte är så mycket i skillnad från det andra skötbordet. Denna är större där uppe där barnet ska ligga vilket är ett plus och det kan vara skönt att "gömma" blöjorna i skåpet också. Ja svårt val ;)


Babyticker

Skaffade mig en babyticker nu när jag vet beräknad födelse :) Kul att se utvecklingen på bebis och hur mkt som det faktiskt är kvar innan plutten anläder :)

Ni kan klicka på den flera gånger för att se hur långt jag har kvar och hur länge jag har gått =) Ni kan skaffa en likadan på www.babystrology.com

------------------------>


bebis



denna tröja budade jag hem från tradera. Det är ett företag som säljer dem så de är nya :) Jag fick hem den idag och är supernöjd med den :) Kommer användas flitigt ska jag lova er då jag alltid har vela haft en sådan här sen jag såg den för första gången på en gravid tjej.

Denna kostade mig 69 kronor och 105 kr med frakt vilket är helt okej då liknande annars kan gå på flera hundra kronor.


Hektisk morgon

Började med att man vaknade tidigt för en gång skull. Satt och njöt av frukosten medan radion var på då man fick höra ett trafikmeddelande om att hästar var lös på E4:an. Fick panik och ringde Helena (som jag har Docka hos..) och fick veta att det var våra hästar som vart lös men att alla kommit tillbaka utom en. Vi åkte runt och letade lilla Fia och jag hittade henne till slut på en äng bakom ett tomt hus. Hon ville däremot inte komma till mig utan bestämde sig för att krångla sådär en 2 timmar innan hon slutligen kom fram så man kunde ta henne då Helena kom ridandes på Mirre. Slutet gott, allting gott :)

Hem och in i duschen för vad hade jag för kläder tror ni? jo leggins haha och det var snö upp till mitten av mina lår där på ängarna.


Nu har jag dock suttit med skolarbete ett tag. Anmält mig till tentan (tack gode gud att jag kom ihåg att anmäla mig haha) och skrivit ut massa nya papper. Bland annat boken Allt om näringslära som vi ska läsa. Det är ju liksom så där en 140 sidor som vi skall kunna. Bara att sätta igång med andra ord ;)

vi hörs lite senare, då med bilder på magen (i min nya mammatröja) och med bilder på vagnen som vi ska köpa. Även eventuellt från dopet om jag får lägga ut för syrran :)

tävling

Jag är med  och tävlar om en gratis bloggdesign hos Maria. Är ni sugen på en bloggdesign ni också ska ni ta chansen att vara med :)

tävla hääär !

Alla hjärtans dag och dop

Det började med dop för Andrea och jag var ju gudmor så jag stod där uppe på scen tillsammans med Linda, Jon & Andrea och de andra "faddrarna" Magnus och Elin. Det var lite pinsamt med massa blickar på sig måste jag säga men men nu är det gjort :) Det värsta var dock när de tog en massa kort. Kändes som om jag sabbade varenda kort men det är också något som är över nu och som jag inte kan göra något åt haha.

Andrea var iaf jättesöt i sin dopklänning (som för övrigt jag, syrran och brorsan också haft) och hon var jätteduktig och log hela tiden och verka tycka det hela mest var skoj.

Sen är det också Alla hjärtans dag som ni säkert vet och Fredde överraskade mig med en ask choklad när han kom hem vilket gjorde mig glad :)

Nu ska jag vara så romantisk som att plugga lite medan Fredde är så romantisk och åker skoter. Vi ska hitta på något roligare ikväll istället ;)

Bilder från dopet kommer sen när jag vet om jag får lägga ut eller inte.

kram på er

Melodifestivalen del 2

Nu ska man ladda upp inför melodifestivalen deltävling 2. Ingen jag direkt hejar på ikväll. Skriver väl imorgon om jag tycker rätt låt vann ;)

Imorgon är det dop på förmiddagen så jag vet inte om jag kommer hinna blogga innan men men ni har väl fullt upp med att pussas och kramas på någon älskling ändå ;)

Beställt

 

Dessa två böcker beställde jag igår från cdon.com

Carolinas första bok Ego Girl har jag och därför måste jag även Ego woman känns de som ;) Jag har dessutom hört mycket bra om Sofis bok Elsas mode och klickade även därför hem den. Nu gäller det att läsa klart nuvarande boken (Marilyn Mansons självbiografi) så att jag kan hugga in i en av dessa när de kommer på posten :)

magen

tänkte bjuda på lite magbilder. Har vart otroligt seg med det på senaste men den har inte växt så mkt nu på ett tag heller så :P

 

här är ett när jag ligger ner. Man ser lillbulan haha



och ett när jag står upp :)

Jag är nu i vecka 20 (19+1) och har sammanlagt nu gått upp 1.2 kilo vilket jag tycker är helt okej haha! Dock kan jag inte få igen ett enda par brallor vilket också är helt okej, går att använda hårsnoddar som extra knapp men ibland tappar jag byxorna ändå, som dessa jeans exempel haha.



jag läääängtar efter min plutt :')

Hudik

Nu bär de av till hudik för att gå på stan med syrran och Andrea. Ska handla lite saker inför dopet och sen ska jag se om jag hittar något fint till mig själv :)

hoppas ni njuter av solen :)


sett och läst

Jag har glömt att blogga om en film jag såg för någon vecka sedan, nämligen Knowing med Nicolas Cage.

1959 grävs en tidskapsel ner i marken, vid en skolceremoni. Kapseln är avsedd att öppnas 50 år senare, 2009. Alla barnen i klassen får lägga ner en teckning, av hur de vill att framtiden ska se ut. Men den dystra lilla flickan Lucinda är inte som de andra barnen. Hennes bild av framtiden är ett papper fyllt med siffror. Men det kommer senare att upptäckas vara något mycket mer än bara obetydelsefulla nummer... 50 år senare (2009) grävs tidskapseln åter igen upp och Lucindas brev hamnar i händerna på pojken Caleb. Calebs pappa John (Nicholas Cage) får syn på dokumentet och börjar i sin förtvivlan försöka lösa nummerkoden. Siffrorna på pappret visar sig vara exakta datum och dödsantal för olyckor som skett under de senaste 50 åren. Men fortfarande saknas förklaringen på vissa siffror, men dessa får sin förklaring vid den näst kommande olyckan

Jag tycker att filmen var otroligt bra. Nicolas är alltid en bra skådespelare men sedan gillar jag även denna typ av filmer. Den var inte så förutsägbar heller vilket jag gillar. Slutet otippat och ja, bra film. Den får absolut en 4:a av mig. M M M M M


Igår läste jag även ut en bok, en självbiografi (otippat va? haha ) som var faktiskt hemsk att läsa. Jag vet inte om det är för att jag jobbar med barn som den var jobbig att läsa eller om det är lite gravidhormoner inblandat också men jag var nära att spy och slänga iväg boken flera gånger. Den är otroligt jobbig att läsa men den är samtidigt bra eftersom han har vänt det hela till något positivt vilket gör att man istället blir starkare och han är nog dessutom en otrolig förebild för personer som råkat ut för samma sak.



Boken jag läste ut var "När ingen annan ser" och handlar om hur Duncan blir sexuellt utnyttjad av sin far under många års tid (från att han var 3-4 år tills att han blev tonåring) Han berättar detaljrikt hur han upplevde det och vad som hände vilket jag tycker var de värsta bitarna i boken. Man mådde riktigt illa men jag pinade mig igenom de bitarna för att läsa hela boken och förstå hur det faktiskt kan vara och hur illa det går för barnen om föräldrarna är skithögar. Han började nämligen med knark och massa dumheter vilket för mig var väntat när jag började läsa boken.

Boken är lättläst (men "jobbig" bitvis) och den var intressant i det faktum att en människa kan vända något så otroligt negativt till något positivt och efter många många års skam och tragiska händelser få rättvisa. Om man tror att man klarar av att läsa dessa typer av detaljer så rekomenderar jag den då den faktiskt ger hopp om mänskligheten och rättvisan (om man läser slutet hehe ) Är man känslig är det för detaljrika texter bitvis som sagt.

Den får dock 3 M av mig. De jobbiga detaljerna drar ner betyget i helhet då jag gärna inte läser den igen men det är en bra bok och Duncan ska ha en stor applåd för att han orkat skriva denna bok överhuvudtaget.


Ett år

Idag är det exakt ett år sedan vi flyttade in i huset och sov här för första gången. Snacka om att det går fort. Jag har massor med planer fortfarande på saker jag vill ändra men det får väl läggas åt sidan då vi måste köpa barnvagn, spjälsäng och skötbord. För att inte tala om en ny bil också.

Annars skulle jag vilja
* byta golv och kakla i köket
* byta golv i hallen och måla trappan vit och lägga dit svarta halkskydd
* tapetsera och köpa ny säng till sovrummet
* tapetsera i barnrummet



är det nu man ska ringa bygglov eller ngt? ;)

Just nu!

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 11 feb 2010.

Din graviditet startade Tors 1 okt 2009.
Din menscykel är ca 35 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 15 okt 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 134 av 280. (47,9%).

 
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 0 fulla dagar (v19+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 7 jul 2010
Du har 146 dagar kvar till beräknad förlossning.

Fotoram för världens finaste bild :)

Hittade dessutom en liten sak till oss som jag fastnade för idag när vi shoppade doppresenter. Nämligen en fotoram för ultraljudsbild. Den kostade endast 75 kronor så jag kunde inte låta bli att köpa den :)



Den ser ut exakt såhär (alltså inte min bebis på bilden...) och finns att köpa här. Dock kostar den 95 kronor där istället men söt eller hur?! :)


Inte en lugn stund

Idag gick jag upp tidigt för att åka till stallet och rida med Erica och Tuzze. När jag kom hem pluggade jag lite kemi och fysik (tro det eller ej men det börjar fastna ...) och sen blev jag så rastlös så jag gjorde en storstädning. Tvättade massa med tvätt, diskmaskinen åkte igång, sorterade papper, bäddade nytt och ja.. torkade alla ytor, tom i kylen ;) hha

När Fredde kom hem åkte vi in till Hudik för att handla lite doppresenter till Andrea som döps på söndag och till slut hittade vi två annorlunda saker som jag hoppas inga andra har köpt.

Doppresent

har ni något tips på bra doppresent? Jag har ingen som helst aning vad jag ska köpa till Andrea tills på söndag. Alla tips är välkomna :)

Gokväll

Nu först har jag tid för datorn. Jag har pluggat hela dagen med kemi och fysik. Har ju snart en stor tenta så jag renskrev alla papper från föreläsningarna så det satte sig bättre än att bara läsa hehe. Smart där Madde ;) Fick tyvärr avbryta studierna då syrran ringde och ville att jag skulle hänga med henne till Stocka och snäll som man är gjorde man väl det haha. Väl hemma igen var det dags för att dra till stallet med Erica  för att rida lite. Jag fick dock inte igen ridbyxorna längre (-.-' hahaha) så jag red inte idag utan gick med henne istället medan Erica red och lika glad för det var Docka :)

Nu ska jag äta mig lite tacopaj och fortsätta plugga. Håll tummarna för att det går bra för mig :)


7 år av kärlek

Idag är det den 8 februari 2010 vilket innebär att jag och Fredrik firar hela 7 år tillsammans. Det går så galet fort måste jag säga. Liksom och nu är allt komplett. Vi är förlovad, äger hur, och snart har ett barn. Jag önskar mig inget mer nu :)



Jag älskar dig Fredrik <3


God morgon

ni trodde att jag låg och sov va?
Faktiskt ska jag slänga i mig lite frukost nu sen åka med Sofia in till stan. Vi ska nämligen utgöra lite ärenden och shoppa samtidigt. Inget speciellt jag behöver eller vill ha men nice att kolla iaf hehe.

vi hörs sen när jag kommit hem :)

Där satt den



 

FAN va de var bra igår :) Grattis Ola!


Journalister är bra ibland ;)

Det står lite bra saker om Ola inför ikväll som jag tänkte dela med mig av. Detta gör mig glad :)
aja detta skriver Markus Larsson i dagens aftonbladet

"och ola är i princip klar. 2008 lyckades han gå till andra chansen i samma kvalheat som Carola och Sanna Nielsen med en betydligt sämre låt, hyperbleka "Love in stereo". Nu tävlar han mot ett svagare motstånd med sin bästa refrän sedan "Natalie. Han kan inte missa globen"

och "olas utstrålning har faktiskt växt".


står även att publiken tror på ola. "hans Unstoppable var den stora favoriten under fredagskvällens publikrepetition. Hela 35 % svarade Ola Svensson när de fick frågan om vem som var bäst i den första delfinalen" och då ska tilläggas att jag INTE fick förfrågan ;)


polgara-spåkvinnan som ser schlagerframtiden i tarotkorten tippar också ola till finalen "vi ser honom nå fram till folket med sin charmiga energi och sitt nedryckande bidrag. Den här låten vill ut i världen. Ola är tarotkortens andra favorit!"


Det ska väl tilläggas att det inte är någon garanti för att det är Ola som går direkt till globen ikväll såklart men jag tycker att det är kul att pressen gillar honom och så, speciellt eftersom de har en förmåga att vrida hans åsikter/medverkan eller vad det nu är, till det negativa. Jag kommer självklart rösta på Ola ikväll och hoppas ni gör det också ;) ;)


RÖSTA




Ola behöver din röst ikväll !!!! SNÄLLA RÖSTA :)

Melodifestivalen genrepet

SHIT va kul de var igår... asså haha! Ola var bäst såklart (a) men det säger jag inte för att jag är ett fan utan för att han faktiskt var det. Han var den som levererade bäst och hade bäst låt ;) Han hade sån jäkla energi på scenen och han satte alla kameror perfekt. Dock tycker jag att han kommer få starkt motstånd av Bidrag nummer 3- Linda, Bidrag nummer 5- Anders Ekborg och bidrag nummer 8- Salem el fakir.


Jag vet att ola kommer gå vidare på ett eller annat sätt men självklart hoppas jag på att han kommer till globen och han har faktiskt chans på det. :) Det var även roligt att se Dolp Lundgren live och ja, de kommer bjuda på en bra show och öppningsnumret hade jag ingen aning om och det var skiiiitbra :) Mer säger jag inte höhö

Kvällens överraskning var att Fredde (som annars hatar ola) tyckte att Unstoppable var Olas bästa låt hittills och att han var bäst igår. DET NI... det levde jag läääääänge på kan jag säga hahahha.

Kan också meddela att Jennys outfit är en kopia av Beyonce och Lady Gaga och att Lindas outfit skriker Britney Spears medans hennes dans är en kopia av Beyonces haha. Ja ni kommer märka själva hehe!

ikväll kommer jag vara så taggad så jag spricker haha.. ska ni se? :)

lyssna på bidragen hääääär om ni vill =)

mello

Nu drar jag till melodifestivalen i övik :) Det tar ju 3 timmar att åka också så haha

kommer inte hem förrän sent inatt så de blir väl imorgon jag kommer med uppdatering!

ha en nice fredag!
kram

Snöskottning

Har varit uppe på taket nu i någon timme och skottat snö. FY FAN VA SNÖ DET ÄR !!!! Asså vi skottade ner allt framför våran dörr och ja, nu kan man inte öppna den dörren hahahah. Så är snöhögen lika hög som till taket igen. Så kan man väl säga.

nu sitter jag med webbaradion uppe på datorn. Med P4. Får nämligen höra alla låtar från melodifestivalen deltävling 1, en liten snutt. Man kan inte hålla sig från det ;)

Nice suprice!

Fick en trevlig överraskning när jag loggade in idag. Ola hade vart in inatt och svarat på lite inlägg :)

Jag lääääängtar tills ikväll om ni missat det ;) hehe


Barnvagndjungel

 

Vi har börjat kolla på barnvagnar nu och vi har bestämt oss för en Emmaljunga. Vi har dessutom bestämt oss för att köpa en begangnad barnvagn då en ny barnvagn kostar multum plus att det finns massor med fina barnvagnar där ute som är i toppskick trots användning.

Vet ni av någon Emmaljungamodell som är bättre eller sämre än någon annan? kanske ni har någon att sälja till oss ? :) Kommentera gärna och hjälp mig i denna barnvagnsdjungel.





Rösta !! :)

 


Jag ska till Övik imorgon med Fredde för att se ett genrep :) Ska bli sååå kul, intressant att höra låten!

Maddes dag

Vad har Madde gjort hittills då? Jag har kollat när Fredde skottade av snö på taket. Jag vågade mig inte riktigt upp jag inte och lika bra är väl det haha. Sen har jag vart hos en kompis och fått en soffa och ett nattduksbord som ska upp till gästrummet och sen har syrran och mosters lilla gofis vart här så jag har ju snoooosat lite bebis. Nu ska jag damsuga och bära upp nattduksbordet och vika lite tvätt och sen är det dags för en till läsning till provet. Själva häftet är ju 44 sidor så det tar ett tag innan man kommit igenom det OCH fått något att fastna hehe. Känns skönt iaf att jag bara kan fokusera på provet nu till vecka 8 och sen göra klart temaarbetet som ska in vecka 13. Känns bra nu!


7 juli 2010

100707 är bebis beräknad att komma. Lite roligt att det är exakt 3 år sedan på den dagen som mitt smeknamn "guldfisken" kom till haha. Dock hoppas jag att bebis vill titta ut i juni redan men det är skönt nu att äntligen ha ett datum! :)

Lite roligt också är att Sofia ska ha 6e juli, jag 7e juli och Evelina den 11e juli. Vi kan ligga inne och krysta samtidigt hahaha. ballt!

Det okända

Ni som känner mig vet att jag gillar det onaturliga. Nu på tv4 + är det Det okända.


mitt favoritmedium är Terry Evans, andra från vänster. Ska på seans med han igen nu i mars :)

KLAAAAR :)



Nu har jag gjort klart alla mina 6 handledningar och skickat in dem till respektive lärare. Känns bra att ha dem ur världen. Hoppas bara de inte är allt för tokiga haha. Nu ska jag ta en promenad med Boyen och sen damsuga lite. tre katter och en hund sätter sina spår på golven haha.

Bra du är Madde

Nu har jag skrivit 8 handledningar till kemi och fysiken men ska bara skicka in 6. Jag ska välja ut vilka 6 jag ska skicka in så ska jag renskriva dem och så ska jag träna lite på provet sen som vi har om några veckor. Jag känner mig duktig som får så mkt gjort idag! Bra jobbat Madde! :)

vi hörs lite senare!

karate kid


I have a karate kid in my mage :P både på ont och gott haha.. just nu är det bara mysigt men har en känsla av att det kan göra ont mot slutet, mot vecka 40 haha

jag älskar dig av hela mitt hjärta <3

Åsikt

Tycker det kan sluta snöa nu... -.-'

Bättre humör

Idag mår jag bättre. Jag har inga onda tankar längre och det var läskigt igår när de dåliga tankarna bara kom. De kom som ett brev på posten och jag bara tokgrinade. Låter töntigt kanske men jag tror det var chocken över att jag faktiskt har ett liv i magen efter alla år av försök och massa hormoner. idag är allt som vanligt igen och jag tror att min bebis mår fantastiskt bra på alla sätt och vis. Konstigt hur de kan vara va? haha

Idag när jag kom till jobbet så behövdes jag inte. Det var bara 5 barn idag så då var jag snäll mot kommunen och lät de spara in pengar på en vikarie så jag gick hem igen efter en timme ungefär.

Idag ska jag plugga. Har lite handledningar att göra och sedan ska jag väl försöka hinna med att rita något :) Jag tänker belöna mig själv med att rita när jag gjort 2-3 handledningar.

sovtime

Nu ska jag hoppa i säng. Jobbar imorgon och slutar 3 så vi hörs väl efter det och håll tummarna om att det går bra. Är på avdelningen med 5-åringarna imorgon och jag har inte vart med de barnen nu på över ett år och båda ordinarie är sjuk. Kan bara gå åt skogen känns de som nu haha...

aja vi hörs imorgon som sagt :)


bad feeling

Jag fick bara värsta känslan av att min bebis har down syndrome :O Tycker att näsan är så långt ner och barn med down syndrome har inte någon riktig näsa (de är platta) och jag blev vara värsta orolig. Jag antar att det är gravidhormoner som spökar men ändå. Försöker intala mig själv att barnmorskan faktiskt sa att det såg perfekt ut... shit hatar detta :O

Det bor en vilding i magen

Nu har vi varit på ultraljud och sett våran vilding :D Inga ord i världen kan beskriva lyckan att se ett liv i magen, ett liv som jag och Fredde har gjort, ett liv som om några månader kommer vara i min famn och som såg "helt perfekt ut" (för att citera barnmorskan). Det var dock lite svårt att se hela bebisen i rutan på en gång. Dels för att det var så mörkt och sen för att den aldrig var stilla haha. Men vi fick se hjärnan, och se hjärtat slå, fick se den gapa efter vatten och fick se den sparka och vända på sig. Helt otroligt! Jag kommer gå som på moln resten av året känns det som haha.

Jag åkte dock tillbaka en vecka (som jag hade räknat med) och hamnade på vecka 18 (19 på torsdag) vilket var det jag hade räknat fram till själv innan barnmorskan flyttade fram oss. Tråkigt eftersom det innebär fler veckor att vänta haha men jag hade det som sagt i bakhuvudet hela tiden så :)

Blev inte så bra bilder dock men man ser ändå att det är en bäs där i :) VÅARAN BÄS! hehe



här ser man bebisen ganska tydligt. Huvudet vid mitt vänstra finger och benen mot höger.

suddig närbild men huvudet till vänster och den håller på dricker lite vatten här hehe



som sagt, vilding i magen. Här har den vänt på sig och är upp och ner. Man ser tydligt ryggraden på denna bild. Huvudet är fortfarande till vänster och benen ser man inte.

Kön kunde hon inte se sa hon. Den var som sagt aldrig stilla länge nog. Typiskt haha. Trots allt var det huvudsaken att allt såg bra ut och den var utvecklad väl i både hjärta, hjärna, skelett och buk. Min gofis!


RSS 2.0