Frosseri

jag har en liten svacka.... nu suktar jag efter hamburgare, lax, massor med sallad, semla, bullar... fy fan

Vad är Cambridge?

Jag tänkte berätta lite om Cambridge från de papper jag fick med mig från min konsulent Marie och lite från internet,så ni vet vad det är jag gör nu och vad som händer och allt det.  så är ni inte intresserad så behöver ni inte läsa detta inlägg ;) hehe

Historia:
Cambridgekuren är originalet till VLCD (Very Low Calorie Diet ) vilket definieras som näringsriktig diet med mycket lågt kaloriinnehåll (450-800 kcal).
Cambridgekuren är utarbetad 1970 av Alan Howard, professor i näringsfysiologi vid universitetet i Cambridge. Forskarteamet har lagt ner 10 års arbete för att komma fram till den produkt som vi idag erbjuder dig. Säkerheten med Cambridgekuren finns dessutom dokumenterat i studier bl.a. i London, Dublin, Atlanta Colorado, West Virginia, Rotterdam, Neapel, Göteborg och Stockholm.

En studie över 15 månader, har också gjorts på Överviktsenheten, Karolinska Sjukhuset, av Kjell Ryttig och Prof. Stefan Rössner (Journal of Internal Medicine 1995; 238: 299-306). Den visar på en genomsnittlig viktminskning under de första 12 veckorna på 19,9 kg då Cambridgekuren användes som enda näring. Samt att de som använde kuren i kombination med mat under en upptrappningstid höll vikten bättre än en kontrollgrupp.

Studier visar att Cambridgekurens fina sammansättning av bl. a. fullvärdiga proteiner har ett bättre skydd mot mängden förlorad muskelmassa i jämförelse med andra viktreduceringsmetoder. Utöver all forskning har produkten använts av över 31 miljoner människor världen över sedan 1980.
Obesitas-forskare (mag och ämnesomsättning) idag är överens om, att för att få ett mera varaktigt resultat på en viktreducering bör ett reducerat näringsintag alltid kombineras med någon form av beteendeförändring.

Program:

Ren kur - Du äter enbart Cambridge drinkar och soppor, 3 måltider om dagen. Man dricker minst 3 liter vatten om dagen. Man kan må illa, bli yr och självklart känna hungerkänsla. Själv låg jag nästan helt i tre dagar för jag var så matt i kroppen. Men det går över jag lovar... Ren kur kör man så länge som man behöver (beroende på hur många x antal kilon man har i övervikt) Rekomenderat är att köra minst 2 veckor på ren kur. Jag vet inte hur många veckor Marie tycker jag ska köra eftersom jag inte har så mkt övervikt (ca 10 kilo)  så kanske det räcker med 2 ren kur och resten kombinerad. aja bara vänta och se ;) Man minskar mellan 1.5-4 kilo i veckan

kombinerad kur- 1-3 cambridgemåltider + 1-2 "valiga" måltider enligt tallriksmodellen och minst 2 liter vatten om dagen. Viktigt att tänka på att man gör övergången från ren kur till kombinerad kur sakta så inte kroppen får en chock och går åt andra hållet istället. Kombinerad kur kan man köra tills man nått sin målvikt. Viktminskningen per vecka är mellan 0.5-3 kilo i veckan.

Motion:

Att motionera är viktigt, det vet alla. hur mycket man orkar motionera under Cambridge är upp till var och en. Själv kunde jag knappt gå på promenader med Boyen första dagen men jag städade ur lägenheten dag 2 utan problem. Som sagt, man måste känna det själv hur mycket man klarar. Eftersom man intar så lite kalorier så är chansen stor att man avverkar dagsintaget plus lite till av det som redan finns på kroppen. Jag själv har satsat på att träna bort åtminstonde 1000 kalorier om dagen men gärna mer. Man får tänka på att allt räknas.  Du bränner kalorier när du sover t.o.m så att bränna 500 kalorier är inte så svårt. Att cykla i 1 timme i vanlig fart bränner ca 300 kalorier. :) Sen kom ihåg att variera motionen så mycket du bara kan. Då blir det roligare och ger ett jämnare resultat.
Jag tex tränar yoga, pilates, aerobics, motionscykel, långpromenader med hunden, stavgång, sen ska även ridning tillkomma :)

Handledare:

Jag har den mest underbara handledaren man kan tänka sig. Marie vet hur man hanskas med folk, hon har själv gått ner över 20 kilo med Cambridge så hon vet vad hon pratar om. Jag tog även det stora startpaketet vilket innebär att jag får prata med henne varje vecka upp till 2 år om jag vill. man får även ringa henne när som helst och fråga vad som helst vilket känns hur bra som helst.

Priser:
Det kostar juh tyvärr en del att äta cambridge, dock är det billigare per måltid än om du skulle handla alla ingredienser och laga all mat själv och så vidare... Nu säger jag priserna som JAG betalat. Det kan hända att priserna skiljer lite bland handledarna, för de är hos dem som du köper produkterna

Startpaket: jag köpte ett startpaket med en veckas måltider (21 påsar), fototagning, konsultion (stavning?) massa informationspapper, 10 minuter på en skakmaskin ni vet och så fick jag komma gratis till henne en gång i veckan och prata om hur det går och så. Allt detta kostade då mig 849 kronor.

Måltiderna annars för en vecka kostar 470 kronor och då är det 3 påsar om dagen i 7 dagar (21 påsar )Biverkningar:
finns såklart biverkningar och det är yrsel och matthet de första dagarna, sen får man även dålig andedräkt vid rena kuren. Men det försvinner om man använder munskölj och det.är det något ni undrar kan ni gärna fråga :)

Cambridge dag 5

Detta händer dag 5:
Du känner en lätthet i kroppen och en har en känsla av välbefinnande. Hungerkänslorna försvinner helt för många. Normalt använder kroppen glykogen som energi till bl a hjärnan, men under fettförbränningen utvecklas en annan form av energi till hjärnan, sk. ketonämnen. De bidrar till ovanstående positiva effekter. Viktigt att fortsätta med tre måltider och 3 liter vatten om dagen.

Att man är pigg kan jag hålla med om, att man tappat hungern kan jag hålla med om. BRÄNN FETT är min enda önskan nu ahhaha

Min viktminskning hittills:
Dag 1 : 0 kilo
Dag 2: Minus 1.6 kilo
Dag 3: Minus 2.1 kilo
Dag 4: Minus 0,3 kilo
Dag 5: Minus 0.1 kilo (sammanlagt - 4.1 kilo )

imorgon väger jag mig som vanligt och mäter hela kroppen :) hoppas någon cm är borta iaf


2 timmar svettning


Jag blev så arg att jag tränade. I TVÅ TIMMAR !!!! sköööönt kan jag lova. Ilskan motiverade mig att träna istället. Plus att man är så himla pigg nu när man kör Cambridge. Som igår exempel, Kom hem klockan 1 efter bion och jag var inte trött, och vaknade före 8. Det säger en hel del om hur kroppen mår nu. Innan kunde jag sova hela dagarna om jag ville. Detta gör att jag också orkar träna, orkar motionera ännu mera och orkar göra det som ska göras varje dag :)Dagens träning blev lite av varje. Först körde jag 10 minuter av "Platt mage" där man gör magövningar i 10 minuter. Denna skivan är extremt bra då det finns tre olika nivåer och tre olika program per nivå. Man ska alltså träna 10 minuter i tre dagar i veckan. Hur bra som helst. Jag brukar dock köra alla tre dagarna på en nivå samtidigt men idag blev det alltså bara 10 minuter.

Andra skivan blev Gå ner i vikt. Det var första gången jag testade den men den var mycket bra. Man svettades som ett jävla as och programmet jag testade var på 30 minuter så jag körde det. Med uppvärmingsprogram på 15 minuter.

Kände fortfarande att jag måsta träna och jag hade massor med energi kvar så jag provade en sista skiva "Platt mage, stark rygg" där jag testade ett program på 45 minuter plus uppvärming på ca 15 minuter. Efter detta körde jag stretchning i ca 15 minuter.

Hade detta varit innan Cambridge hade jag aldrig orkat ens träna två skivor, nu orkar jag tre. Hade detta varit innan Cambridge hade jag legat död på golvet ännu av utmattning, nu skulle jag kunna träna 2 timmar till utan problem. Lite positivt finns det med Cambridge ändå ;)

Besviken

Asså jag vägde mig idag ihopp om att det hade hänt ganska mycket på vågen eftersom jag förbränner fett nu och eftersom jag är en enda stor fettklump så hoppas man såklart att det ska hända mycket ,snabbt! DOCK hade jag bara gått ner 1 hekto sen igår.. ETT HEKTO ?!?! ÄR DET ETT JÄVLA SKÄMT ELLER ?! Jag dricker inte äckliga drinkar och skippar all god mat för ett hekto! Det kan jag tamefan springa bort. T.O.M KISSA BORT !!!! GAAAAH! jag blir så besviken, så arg och tappar all motivation. Jävla skitsaker !!!!!!!!!! Nu måste jag försöka kämpa på ändå tills på måndag då jag ska träffa min handledare Marie igen då jag måste prata med henne om varför jag inte går ner och vad jag gör fel och jag kan säga det att om jag kommer gå ner så här lite med ren kur så kan jag lika gärna äta vanlig mat igen.

Men varför är jag förvånad? min kropp är en jävla degklump som bestämmer sig för att krångla hela tiden. Jag tog ppiller och gick upp 20 kilo på ca 6 månader, jag kan inte, hur jag än gör, gå ner dessa äckelkilon. Har provat GI och gick ner 9 kilo men gick upp allt igen fast jag fortsatte äta bra mat och motionerade varje dag i veckan. Jag provade VV och gick upp istället för ner. NU äter jag under 500 kalorier om dagen, tränar bort minst det dubbla och går ner 1 hekto?! jävla bullshit !!


gaaah ja är så arg just nu så jag vet inte vad !!!!!! sorry för mitt fula språk haha men jag är inte direkt glad över detta.

yoga

Nu tänkte jag träna lite yoga en timme tills fredde kommer hem :) Sen bär det av till syrran för mat (ja inte jag då...) och sen bio. Hinner inte blogga mer idag tror jag men vi hörs imorgon iaf :)

kramis


UPDATE!!

Yogan gick mycket bra! Blev en timmes yoga :) Nu ska jag göra mig klar för att åka till syrran. Blir bio och allmänt mys :)

hoppas ni har det bra


kramis


Cambridge dag 4

Idag är det dag 4 (då det skulle vara mkt lättare..) och jag säger bara ÄNTLIGEN !!! haha. Hungern är borta helt. Jag kommer måsta påminna mig själv att äta för att jag ska få i mig all näring och ni vet juh hur mitt minne är ;) haha. Det är på sätt och vis skönt att inte vara hungrig för då tänker man inte på en massa mat som jag gjort de senaste dagarna. Det har varit hemskt. Men jag försöker som sagt att tänka på vågen och hur min kropp faktiskt kommer bli så mkt snyggare :)

Dag 4
nu känner de flesta sig piggare, orkar mer, behöver mindre sömn och hungern dämpas. Nu hämtar kroppen sin energi från sina fettdepåer (förbränner fett). Fortsätt att dricka minst 3 liter vatten om dagen.

Som ni kankse kan ana så kommer jag rasa i vikt nu de närmaste dagarna. OCH inte mig emot ;) hahaha! Min hittills viktminskning har sett ut såhär. Jag började på tisdagen, så dag 1 är tisdag, ifall ni undrar varför jag inte gått ner något under första dagen :)

Dag 1 : 0 kilo
Dag 2: Minus 1.6 kilo
Dag 3: Minus 2.1 kilo
Dag 4: Minus 0,3 kilo

Så nu är det precis 4 kilo minus på 3 dagar vilket inte är fy skam :) Nu hoppas jag på mer än 3 hekto tills imorgon hahaha! men jag får väl se långsiktigt ;) Att jag har några veckor kvar på mig att nå målvikten :)

Snöskottning


Det blev ingen yoga idag. Jag skottade däremot massa snö i minst 30 minuter. Det var jobbigt bara det och med tanke på hur jag mådde efter så förbrukade jag nog massa kalorier ;) Det får därför räcka för idag haha

Anna Skipper

Nu sitter man här och kollar på Anna Skipper och Du blir va du äter. Hade det varit igår hade jag inte kunnat kolla på det utan att typ skrika av ilska eller gått till kylskåpet och proppat munnen full med mat. Nu går det däremot bra att se all mat. Jag är inte hungrig och jag är inte sugen på att stoppa munnen full med mat heller. Tänk vad lite vatten kan göra?! haha näe men det känns iaf bra att man äntligen kan vara en människa igen och inte känna att man är nära dödsbädden.

Dock ska jag inte sticka under stolen med att jag längtar tills att rena kuren är över då jag får äta annan mat också, ja menar vem vill inte äta mat? men längtan efter det är inte lika stor nu som de senaste dagarna.

Kollar ni på Du blir vad du äter? :)

Cambridge fortsätter

hello :)

allt bra med er? hoppas det!  själv har man mått bättre men jag försöker se framåt. Tänka längre. Försöka tänka på att jag kommer ha denna kropp hela livet och att jag hellre mår dåligt i några dagar och går ner mkt än att jag äter lite chips nu eller en macka och stoppar allt.. Då är juh 3 dagar av helvetet bortkastat eller hur?!  Jag ber till gudarna att jag gått ner mer tills imorgon och mer dagen efter det och så vidare så att jag får lön för mödan.

Min handledare Marie ringde mig idag också för att höra hur det gick, vilket var supergulligt gjort av henne :) Jag förklarade hur jag mått och hur jag gått ner och så och hon tyckte jag hade varit duktig :D och vet ni?! Det tycker tamefan jag med ;) höhö

Tänkte berätta för er vad som händer under dessa tre första dagarna. Jag har tänkt skrivit ut det varje dag men har bara inte hunnit.. Eller orkat kankse är ett bättre ord hha. Har juh känt mig mer eller mindre döende varje dag hittills.

Dag 1
Dagen brukar kännas bra, men mot kvällen kan du känna dig hungrig. Bäst dämpar du hungern med vatten. Känner du dig tung i huvudet, så kan även te/kaffe (utan socker och mjölk) hjälpa. Viktigt att fördela vätskeintaget på minst 3 liter vatten jämt över dagen.

Dag 2
Du kan känna dig hungrig, drick mycket vatten och kom ihåg att Cambridgekuren ger dig hela ditt dagliga näringsbehov. Fördela dina tre måltider jämt över dagen. Håll tankarna sysselsatta med annat! Aktivera dig så som att promenera etc. L

Dag 3
Du kan fortfarande känna hunger och få koncentrationssvårigheter, matthet och yrsel. Idag är den tuffaste dagen. Håll ut! Redan imorgon blir det lättare. Om du inte tillför någon annan föda än cambridgekuren kommer du att vara i fettförbränningen redan imorgon. (i annat fall förlängs denna fas.)

som sagt, jag mår inte kung men jag ser vad som händer på vågen och jag försöker tänka framåt. Har jag klarat detta klarar jag några dagar till right?

Chockad


Idag när jag ställde mig på vågen fick jag en riktig chock. Jag hade gått ner 4 kilo :O ASSÅ FATTAR NI?? 4 kilo på två dagar ? :D Och det är imorgon som förbränningen börjar lixom. Jag tror att jag kan gå ner 4 kilo till denna vecka :) Iaf kan man hoppas :D åh jag är så jävla glad så ni anar inte haha. Dock skulle jag göra allt för att få sätta tänderna i en god lax med massor av sallad eller en grillad köttbit med lite god dressing. MUMS !!! MEN jag tänker på vad vågen kan visa imorgon så jag håller mig.. Det är bara några dagar till juh ;)

LYYYYCKAAAA !!! :D

dagens träningJAg tränade idag men kände inte för något drastiskt då jag fortfarande inte har allt för mkt energi. Det blev först Stretch & relax med iFORM. Första gången jag använde den så jag kollade mest igenom den. Körde några övningar för att sedan gå till Yogan. Hela programmet är ca en timme men jag körde bara 15 minuter drygt. Dagens träning idag blev alltså cirka 30 minuter. Inte det bästa men jag lever trots allt på mindre än 500 kalorier om dagen. Jag tror därför att jag tränat tillräckligt idag ;)

Nu har även dag 2 gått och jag har mått dåligt idag med MEN inte alls lika illa som igår. Jag ser dock inte fram emot imorgon då jag hört av många att dag 3 är värst. Men jag hoppas att jag överlever ;) Man måste se framåt right? haha

hur mår ni idag? =)

lycka

Hejsan!

Idag känns det också bra med cambridge. Drack en kakaomint drink imorse och den var mkt god. Dock var det kanske lite för mycket mint i den men det var kankse det kalla vattnet som gjorde det, vad vet jag? ;)

Idag vägde jag mig, kunde itn låta bli (a) har redan gått ner 1.6 kilo :O PÅ EN DAG ?! hahaha snacka om lycka! Idag ska jag inte klaga på någon huvudvärk.. skiten ger resultat! haha! That the only thing that matters right now haha.

Ska snart göra mig en soppa till lunch och sen ska jag träna i eftermiddag tänkte jag. Lite yoga bara för det är det enda jag orkar just nu haha.

Hur mår ni idag denna fina soliga dag? =)

Känns bättre nu

Tänkte bara säga att det går mkt bättre nu haha. Jag vet inte om det var alvedonen som hjälpte men jag är inte hungrig och jag är inte yr och jag har inte ont i huvudet. DET är bra! Dagens motion kan man säga var

* städning i lägenheten ( ca 2 timmar ...)
* promenader med hunden (30 minuter )
* tvätta bil med sofia (1 timme)

Så mina intag av 480 kalorier är borta kan jag tänka mig ;) Nu är det bara att kämpa på de andra dagarna. Känns som om denna resa kommer bli en berg och dalbana xD

tankar..

Usch jag mår inge bra alls... Har ont i huvudet, är hungrig och är yr. Antar att det är för att jag vandrat omkring och donat på som vanligt utan att tänka på att jag inte riktigt intar lika många kalorier som andra dagar. Ska göra mig en måltid till nu snart men jag vet inte om det kanske är lite för tidigt. Jag kommer lixom inte inta något alls tills frukost imorgon då. Näe fy fan haha! Jag funderar på att vila nu en stund så kanske huvudvärken försvinner. Jag har inge alvedon eller något sådant och vila är det enda som hjälper då känns det som.

Jag börjar faktiskt ångra mig, redan. haha! Dock vet jag att det känns såhär bara i någon dag till så jag försöker hålla ut. Snacka om att jag kommer vara stolt över mig själv sen då :) Jag ska klara det.. jag ska.. haha

Kycklingsoppa till lunch

 

Min lunch exploderade iaf inte haha... Det blev en kycklingsoppa med vitlök och så ett stort glas vatten. Jag ska som sagt dricka MINST 3 liter vatten om dagen och jag har redan druckit 3 glas (3 x 4 dl ) så jag är en bit på väg i alla fall...Kycklingsoppan var god och det kommer defenitivt bli en favorit !


Frukostsmällen

Här var då min frukost. Vaniljmilkshake men testade med varmt vatten och lite kanel då jag läste att det skulle vara gott. Dock trodde jag inte att shakern skulle explodera när jag skakade ahahaha. Var det för att det var varmt vatten eller? xD
Som sagt.. visste inte att shakern skulle explodera. Locket for av som en raket upp i taket och det spruta vanilj överallt haha.. Blev dock mkt kvar så jag blev mätt ;) haha

Size zero


Såg nu att det är en dokumentär på 3an ikväll klockan 22. För att undersöka farorna med dagens besatthet av bantning, underkastar sig Louise Redknapp ett experiment för att gå ner till storlek 32. I processen får vi veta vad som krävs och vilka hälsorisker det innebär. Intressant intressant

ska ni se? :)

Cambridgekuren

 

Informationen jag fick med mig hem och alla de soppor/milkshake jag nu ska testa

 

Cambridgekuren är något jag nu har gett mig in på för att prova. Jag har nämligen länge velat testa detta men har alltid kommit något ivägen och jag har dragit mig lite eftersom det är ganska dyrt i jämnförelse med de andra måltidsersättningarna som finns ute på marknaden. Idag var jag då in till Marie då jag vägde in mig, mätte mig, fotade helkroppsbilder (haha fy fan säger jag bara...) och så fick jag veta hur många procent vatten och fett jag hade på kroppen. Jag låg precis på gränsen till att ha för lite vatten i kroppen vilket var förvånande för mig haha men men. När det kommer till fettet låg jag på övervikt (suprice?! hahaha ) vilket jag visste såklart men det var dock inte så många procent från normalprocent vilket däremot överraskade mig. Det finns muskler i lilla mig trots allt hihi!

 

Vi bestämde att jag skulle börja imorgon med kickstart vilket innebär att jag äter bara soppor och milshake, 3 måltider om dagen i minst 2 veckor. Får se då hur mkt jag gått ner och om vi ska gå över till fas två eller om jag ska ta ännu en vecka på kickstarten. Vi bokade även in en tid på måndag då jag ändå behöver in för att köpa mer soppor och milkshakes. Jag är så laddad inför detta nu ska ni veta :) Ni anar inte! Nu ska kilona off och jag ska visa både mig och andra att jag kan. Jag vill känna mig fin igen!

Det är dessutom jättebra att Marie är supertrevlig. Hon vet vad hon pratar om och hon är verkligen in för det här. Hon vill lika mycket som jag att jag ska lyckas. Det som dessutom är bra är att man kan ringa henne när som helst. Helger som kvällar som veckodagar vilket också känns hur bra som helst. Inte för att jag kommer att störa henne på helger och så men man vet aldrig hur det kommer bli med frågor och så längre fram. Det får man ta då. 

 

Klicka er in på hennes hemsida här

 

Tänker blogga om detta nu varje dag. Hur jag mår, hur det går, hur det smakar och vad som sker. Jag kommer givetvis också träna massa under dessa veckor. Pratade med Marie och hon sa att jag kunde träna på som vanligt bara jag drack extra mycket vatten och bara jag kände av hur kroppen orkade och så och det är väl självklart man gör det? ; ) Kommer även mäta mig och väga mig på måndagar varje vecka för att se om något händer ! 

 

Hoppas ni är med mig nu i denna resa... *pirrigt* haha


städning

Har städat ur lägenheten hela dagen så jag kan säga att jag inte har suttit många minuter idag haha

Måttresultat 22 februari

Så här ser mina mått ut idag. Inte så jättenöjd faktiskt. Dock måste jag påminna mig om att det inte är fullt en månad, jag har varit sjuk och jag har dessutom slarvat med både mat och träning så jag måste vara nöjd därför känns det som hehe. Nu ska jag fortsätta mäta mig på samma ställen fast under Cambridgekuren istället. Hoppas på resultat va ;) hehe! Totalt fett som försvunnit på kroppen är 44.1 centimenter. Alltid något ;)

 

Vikt vet jag inte eftersom vågen är i lägenheten men det är väl ungefär samma skulle jag tro. 


Ser fram emot detta...Åh jag sitter och tänker mkt på Cambridgekuren. Jag har så stora förväntningar på att det ska fungera. Känns inte som om jag borde ha det. Man vet aldrig, bara för att det funkat skitbra på alla andra behöver inte betyda att det ska fungera bra för mig. Jag gick upp av både viktväktarna och GI (hur många gör det???fast jag gick juh ner av GI först... ) Jag kanske lika gärna går upp 10 kilo? haha. Nej går jag inte ner något så blir jag ledsen. Ja menar man kommer äta ca 475 kalorier om dagen och förhoppningsvis göra av med minst dubbla varje dag.

Aja så är jag iaf mkt taggad inför detta. Får se vad vi kommer fram till på mötet på måndag och vad min handledare säger. Men jag ser verkligen fram emot detta. Behöver en kickstart :)


Som vanligt..

som vanligt, när man planerar något med syrran, så blir det inte av. Jag har inte städat lägenheten idag men jag har gjort andra sysslor som att bära ved, städa, plocka undan i lite kartonger, vart ute med hunde på promenad och så vidare. Får se om jag cyklar lite på min motionsbike senare ikväll eller om jag bara ska njuta av fredagen ;)

 

kram


onyttig helg

Idag ska jag städa ur lägenheten med syrran och det blir dagens "träning" de ska ni veta. Springa omkring och städa i flera timmar överallt får räcka för idag. Jag ska dessutom inte äta enligt GI i helgen. Ska jag börja med Cambridge på måndag så vill jag gärna äta lite onyttigt medan jag kan ;) nu ska jag inte frossa hela helgen haha no no! Det blir kanske lite chips, dricka och någon godis eller så. MEN inte för mkt för jag ska mäta mig på söndag :O nervöööööst hihi

Mätning

Nu på måndag ska jag förhoppningsvis börja med Cambridge juh och då är det smart om jag mäter mig överallt då istället för den sista som planerat. På så vis kan jag se om det hänt ngt på 3 veckor då och samtidigt snabbt se istället vad som händer med cambridge. Smart eller hur?! Jag har dock inte bestämt mig om jag ska mäta mig på måndag eller söndag men det hinner jag tänka ut ;)

Cambridgekuren?

Hejsan!

Igår kväll kände jag mig allmänt smal :S vet inte vad som hände. Det kändes inte alls som att jag var en flodhäst längre och det kändes inte alls som om 10 kilo var mkt att gå ner... Dessutom så tyckte jag att det såg ut som om jag hade gått ner en del, både på cm och vikt. Konstigt hur det kan ändras? haha!

Bara lite över en vecka kvar nu sen får jag veta om det hänt ngt... nervööööst!

funderar dessutom på att prata med en cambridge ansvarig. Funderar på att äta det en månad. Men jag vet inte. Det är så dyrt och man undrar var cambridge har som inte nutrilette har exempelvis. Erica min kompis har gått ner 13 kilo på 3-4 veckor nu och snacka om att jag skulle vara nöjd efter det? Lixom bara något kilo kvar men det kan man ta med GI eller mkt träning? hmm jag måste verkligen tänka över detta asså haha! Med cambridge går man ner 1,5-4 kilo i veckan. En i Hudik har gått ner 1 kilo om dagen de första 14 dagarna :S snacka om lyx!


update!

Nu är en tid för mig bokad :)
Måndag klockan 10. BRA BRA !!!

man kan iaf prata om det, jag hoppas jag kan köra någon vecka iaf men det är som sagt ganska dyrt tyvärr :/

God morgon

God morgon på er!

Hur mår ni idag? själv har man mått bättre men men. Det går över hoppas jag :) Till frukost idag åt jag lite tomater, paprika, gurka och lite skinka. Till det tog jag mina dagliga vitaminer och mineraler med ett glas vatten. Före frukost var jag ut på en promenad med min underbara hund :)

Idag ska jag även ta till en träning. Känner mig stressad om dagarna numera. Det är så mkt man ska hinna med. Träning, promenader, skolarbete, bokläsning (skolböcker...) sen ska man även äta, umgås med fredde och kompisar. Allt detta varje dag lixom haha! Men jag får väl ta mig tid ;) .. Det är dessa gånger man önskade att varje dygn hade typ 30 timmar eller något.. MINST !!.. :)

Jag återkommer väl sen efter träningen :)
kramis

Gi experterna Ola och Eva

uppdatering

Hejsan!

Jag vet att det har varit dålig uppdatering på sistonde men det har bara varit dåligt med tid att blogga och träna och så så jag har egentligen inte haft någonting att säga haha. Jag har fortsatt med vardaglig träning vilket är packning, städning, promenader och så vidare. Jag ska nu ta till med värre metoder höhö ;) Jag ska ta tag och köra alla dvdar från iFORM som jag har köpt. De specialiserar sig på olika saker på olika dvdar så jag får allsidig träning kan man säga. Informerar er om det närmare fram här :)

Sen är det dessutom snart sista februari vilket betyder mätning och vägning :) jag är taggad men jag vet att det inte hänt så mkt :( känns inte så iaf.

hur mår ni då? =) kramis

mer husflytt

Go kväll!

Har ännu inte hunnit med att "träna" på riktigt på flera dagar men det tar verkligen på krafterna att gå runt i huset och packa upp kartonger, springa upp och ner för trapporna i lägenheten med kartonger som väger allt annat än luft (dvs TUNGA...) och sen springer man omkring överallt och plockar och plockar och det märks inte ens eftersom kartongerna aldrig tar slut haha. Idag blev det heller ingen riktig GI mat men man måste äta mer kolhydrater om man tränar hårt och jag räknar detta som hård träning idag haha! Den enda gången du sitter stilla är när du sitter i bilen mellan lägenheten och huset.. vilket är en färd på typ 2 minuter.

Till veckan är det skola och jag hoppas att jag ska hinna träna iaf yoga hemma hos mamma men man vet aldrig. Man får juh rätt mkt vardagsmotion under skolveckorna också eftersom man går omkring hela dagarna typ. aja mer om det senare. Nu ska jag blogga i "vardagsbloggen" också och sen blir det till att gå in i sovrummet och hänga upp mer kläder ;)

kram på er


träning

Ja då var första dagen med flyttlass över och jag kan säga att man fick sig en allsidig träning. Jag hade stegräknaren på mig för roligt och jag gick över 10 000 steg bara omkring i lägenheten och i huset. Jag bar juh dessutom massa saker och armarna fick sig en träning dem med hehe. Idag ska jag fortsätta packa upp saker och bära hit mer saker från lägenheten. Så det blir ingen vanlig "träning" idag heller men det funkar nog lika bra ändå. Jag rör juh på mig ; )

nu ska jag kolla mejlen sen läre jag sätta fart medan det är ljust. Rätt dåligt med lampor här just nu haha!
kram på er

flyttning

kan det inte bli den 28:e så man kan mäta och väga sig? Jag vill veta hur det gått. Jag tycker jag inte ser någon skillnad men det har inte ens gått 2 veckor så jag ska väl inte tänka så mkt på det ännu. Det går iaf bra med GI och träningen. Har inte hunnit träna igår men jag går långpromenader med hunden och jag bär juh masa kassar och kartonger hit och dit och det blir juh lite träning. Iaf lite !! Får se om jag hinner med lite yoga idag annars får jag nöja mig med att packa och flytta kartonger :)

 

Vad har ni för er idag då? =)

kram


långpromenad i solen

Måndag då och vecka 2 i GI går av stapeln. Igår fuskade jag lite måste jag säga. Jag drack ett glas dricka och lite fullkornschips. Fick extremt dåligt samvete kan jag säga och jag ska därför träna hårt ikväll efter dagis (om jag orkar vill säga HAHA ). 

 

Idag vaknade jag med rätt dåligt humör så jag gick ut och gick en långpromenad i solen med stavarna. Hur skönt som helst men jag kan inte säga att humöret blev så mkt bättre. Jag hoppas bara det går bra att jobba idag för gör det inte det kommer jag sätta mig ner och gråta. Ungefär så känns det nu. SUCK !!!! aja nu blire mello och sen försöka äta ngt innan jag drar

 

hörs sen :)

kramis 


toksnö och packning

Nu har man precis ätit lunch. Blev köttbit och massa sallad och vatten. Gott gott och mätt blev jag. Det betyder att om ungefär två timmar kommer jag träna lite. Vet inte vad det blir för träning idag. Ska packa som en galning också, det är träning bara det. Ja menar lyfta saker och springa omkring i lägenheten haha. 

 

Toksnöar ute också så det blir juh knappast någon långpromenad idag, om inte snön avtar såklart. Det är inte plogat på vägarna ännu heller så det är liiite halvjobbigt att pulsa i snö. Tar mer då kanske ioförsig haha.

 


Lite träning ändå

 Jag hann med en halvtimmes Yoga ändå. Inte det bästa men alltid något. Denna ställning som tjejen på bilden gör, gör jag med i varje yogatillfälle fast jag har benet ända upp i skrevet. Det är verkligen inte lätt att hålla balansen alla gånger men det funkar ; ) prova ni med vettja hee!

 

Nu ska jag duscha och göra mig klar!

hörs sen sötnosar

kram


hinner inte

Hejsan galoppsan!

 

Idag kan det bli liiite tight med träning.. Jag ska nu duscha och göra mig klar för ikväll ska jag och syrran bjuda mamma på middag för hon fyller år på måndag. Hela 50 år :) Jag och syrran ska åka redan vid ett till mamma så träning idag hinner jag inte med. Får ta igen det någon annan dag istället. SUCK haha

 

ja nu måste jag sätta fart :D hehe

 

hare bra

kram


god natt

okej det blev ingen träning. Det blev lets dance hos en kompis sen lite bilåkning och nu kom ja hem. Trots att jag inte vart på någon promenad och ingen träning idag gick jag totalt 7535 steg idag vilket är bra :) jag går bara fler steg imorgon istället :) närmare bestämt ca 13 000 :) eller 10 000 plus träning hihi

 

nu ska jag sova

hörs imorgon

puss och kram


fler steg

Nu visar stegmätaren 5409 steg och det bara inomhus :D bra bra madde! Nu när jag bakat klart så tänkte jag köra lite yoga och efter lets dance ikväll tänkte jag ta en promenad med stavarna :) Känns bra mycket bra! Jag återkommer ikväll efter promenaden med exakt hur många steg jag tagit idag.

 

kram på er 

 

 


shopping

Hejsan hoppsan!

 

Nu har man kommit hem från stan. Det tog längre tid än vi väntade oss. Men vi gick till olika affärer och så. Hittils på bara shopping och vandra omkring här hemma har jag gått 3638 steg vilket är bra tycker jag. En långpromenad på detta så har jag lätt gått 10 000 steg idag (vilket är minimum..) Nu ska jag blogga lite och sen behöver jag fixa lite småsaker.

 

Ser inte ut som om jag får en lugn fredag trots allt hahaha


förväntningar

Nu har jag myyyycket energi uppe känner jag. Jag skulle lätt kunna gå samma runda igen. Dock ska jag inte göra det, vill inte plåga kroppen hahaha! Men så här pigg och "icke-trött" har jag inte vart på evigheter. Jag har GI att tacka för det. Sen jag började med GI igen så har jag blivit piggare, snyggare (hahahahah) och smalare.

Nu vill jag bara att dagarna ska ruuuusa iväg så man får ställa sig på vågen och dra måttbandet runt kroppen igen för att se om allt slit, svett och tårar har gjort någon betydelse! Har ni aldrig vart helhjärtad på bantning, träning, mätning och så så fattar ni inte känslan av att se några kilon lättare eller några cm smalare. DET är lycka! haha

Stavgång


Nu har jag precis kommit hem från en timmes promenad med stavarna. HUR skönt som helst att äntligen komma igång igen. Nu ska jag gå med stavarna iaf 2 gånger i veckan. Man får sjukt bra kondis av stavar, plus att man tränar hela kroppen. Speciellt bra för mig som har gjort illa ryggen i bilolyckan för lite över ett år sedan. Det blir alltså ingen annan träning idag men det förstod ni nog ; )

Hur många av er går med stavar? =)

Dagens middagDetta är vad jag åt idag till middag.
En köttbit, gurka, morot, majs, avokado, paprika och kokta grönsaker (morot, broccoli och blomkål ) och liite liite creme fraiche med vitlök för att få lite "blött" till köttet haha. Detta är juh en typisk GI måltid och man blir hur mätt som helst. Jag lovar.

nu blir det träning om typ en timme.. sent idag men bättre sent än aldrig är mitt motto haha

Dagens fundering...

....varför är det så jobbigt att packa ner men så roligt att packa upp? haha!

Vardagsmotion

kom ihåg att vardagsmotion som diska, städa, gå och handla, upp och ner i trappor, cykla, promenera med hunden, tvätta och sex ( haha ) är motion som bränner kalorier det med. Man behöver inte svettas på ett gym för att gå ner kilon. Det tar bara kanske längre tid. 

Torsdag

sorry för smutsig spegel :p

 

Hej på er!

Idag mår jag bättre :) tack och lov hehe!

Idag blir det därför träning och massa massa packning. Ska dock ta det lungt såklart så att inte huvudvärken kommer tillbaka som ett brev på posten!

Vad händer hos er idag då? =)


sjuk

ingen träning idag och inge mer inlägg för idag heller... har blivit sjuk och kan knappt andas förrän huvudet vill bort från nacken... ska med andra ord lägga mig och hoppas att jag vaknar frisk (drömma kan man..)


hoppas ni mår bra så hörs vi igen imorgon förhoppningsvis

Kväll

Eftersom jag varit så dålig på träningen idag så kör jag 100 situps innan jag lägger mig. Alltid ngt haha!

Nu tänkte jag borsta tänderna, smörja in mig i BUS och gå och lägga mig. Har fortfarande huvudvärk och mår inte alls så bra och det gäller att vara pigg imorgon om jag ska orka med mitt 9 timmars arbetspass haha!

 

 

Hörs imorgon sötnosar!


enkelt mellanmål/efterrätt

ett gott och rätt bra efterrätt/kvällssnacks/mellis inom GI är bär med grädde. Enkelt och hur gott som helst!

 

Nu har jag hallon och blåbär på tining och ska precis till och vispa lite grädde (laktosfri såklart...)

sen blir det tvn

 

vad gör ni denna kväll? =)

kram på er 


Ingen träning

idag blir det nog ingen mer träning än promenader med hunden och ev yoga. Har så fruktansvärt ont i både mage och rygg tack vare den underbara mensen!  bara så ni vet ;)

Jag bara råkade

 

 

okej jag gjorde en smygare (a) jag både vägde mig lite snabbt imorse och mätte midjan idag. Bara för att se att det verkligen händer något för jag kan inte se det själv lika tydligt som jag kunde sist. Det visade sig att jag både gått ner 1,2 kilo plus 2 cm i midjan på bara typ 5 dagar eftersom jag bara kört stenhård GI i 4 dagar.. Jag blev lite besviken på cm men jag märkte även att jag fick den roliga veckan idag och eftersom jag både går upp i vikt och blir mer svullen så är jag skitnöjd eftersom jag vet att det försvinner om några dagar ;) NU SKA JAG VERKLIGEN GE ALLT !!!!!  Den sista februari vill jag se minst 3 kilo bort vilket borde vara ganska enkelt eftersom jag redan gått ner halva :D

 

åh jag e sååå glad så glad så glad :D

 

 


Power 1000

Nu har man precis duschat och smörjt in sig i BUS. Idag blev det lite träning. Inte alls så mycket som jag hade velat men bena sa ifrån. Har sjukt ont i benen. Antar att det är efter skoteråkningen som känns igen haha. 

Kvällens träning blev iaf power 1000. En väldigt effektiv och lätt träning som tränar hela kroppen. Det går ut på att man gör 10 övningar 100 gånger. Inte så illa som det låter haha. Prova det någon gång, sjukt jobbigt kan jag lova hehe.


Naturgodis

Syrran har visst inte loggat in ännu :( men jag tänkte visa er lite av det naturgodis jag köpte igår.

 

Godiset är från Exotic Snacks och finns på ICA och COOP bland annat. De har massor av olika nötsorter och torkad frukt. Jag provade bland annat dessa:

cocostoppar i choklad. Hur goda som helst och nyttigare än massa annat godis även om det inte är bra att vräka i sig dem. Verkligen en favorit som jag rekomenderar

Mandlar i mjölkchoklad med kanel. Låter kanske inte så gott men herregud! min nya drog tror jag. Kommer defenitivt köpa mer av dessa och jag rekomenderar er att testa dom :)

i dessa finns det tranbär, cornflakes och pumpakärnor. Det vita är vit choklad. Dessa är också jättegoda :)

Detta är min absoluta favoritnöt. VALNÖTEN!

 

Billigt var det också detta godis. Kostade 10 kronor hektot och på ICA här hemma kostade 300 gram skalade valnötter 57 kronor. Igår skulle 300 gram kosta endast 30 kronor. Sånt gillar vi! Ska köpa hem ett lager mer naturgodis i veckan när jag ska till stan och handla lite.


Långpromenad

långpromenad i vintermörkret med syrran och hundarna blev det. En timmes promenad ungefär. SKÖÖÖNT!

Linda knäppte bilder så ni får se dom sen när jag fått dom :)


käk

Nu har man hunnit med lunch också! Blev stekt kycklingfilé med wok. Till det drack jag vatten. Känner mig extremt duktig över att jag har lyckats hållit mig ifrån socker och godis och allt det. Mellanmål 1 idag blev lite nötter. Ganska mättande och fortfarande nyttigt!

 

Nu tänkte jag vila ner maten och sen blir det träning om någon timme. Viktigt att man väntar 1-2 timmar efter mat innan man tränar för att maten ska hunnits brytas ner och tagits upp av kroppen. 

 

Förlåt att jag är så dålig på att fota men jag glömmer hela tiden. Nu ska jag däremot skärpa mig! promise!


Dagens schema

Dagen ser ut så här:

 

* försöka äta två mellis (glömmer oftast bort eftersom man inte hinner bli hungrig till mellis )

* träna iFORM dvd på eftermiddagen. 

* träna yoga på kvällen (för avslappningens skull )

* långpromenader med hunden

 

Yogan är inte direkt svetträning och jag blir så harmonisk (haha) efter varje pass så jag har bestämt mig för att köra yoga varje dag. Det är dessutom jättebra för min skadade rygg (bilolyckan ) eftersom man lär sig att släppa på spänningarna och man tränar upp ryggen ganska mycket i dessa övningar. Hur bra som helst :)

 

Vi hörs lite senare sötnosar!


Skoteråkning

åh va inihelvete ont man fick av att åka skoter då. Asså att sitta med benen isär, 1000 plagg på sig och följa med med hela kroppen i alla svängar och tro mig, det är inte bara en när fredde är i farten. Jag kunde knappt gå när jag klev av skotern hahahaha. När jag kom hem tränade jag därför Yoga (blev ett pass på 45 minuter..) för att få upp rörligheten i kroppen igen och nu känns det superbra igen hehe. Nu ska jag laga lite mat, se det som en lunch. Blir en vegetarisk snitzel och lite kokta grönsaker som morot, broccoli, ärter och blomkål. Det är verkligen hur gott som helst, för att inte tala om nyttigt ;) Jag måste köpa mig en ångkokare eller vad det heter, så att man är säker på att all näring är kvar efter man kokat. Tråkigt att man inte fyller år förrän om ett år hahahaha

 

 

 

Hörs sen sötnosar!


Söndag

Ja då var det äntligen söndag (vill ha onsdagen den 11:e ) och ännu en frukost har passerat haha. Idag åt jag köttfärs sen tacosen, en tomat och ett ägg. Sjukt va mätt man blir av protein. Det behövs verkligen inte mycket förrän man blir mätt. (inte lika mkt ifall man käkade lika mkt kolhydrater ) Till det tog jag även vitaminer, mineraler och omega3-tabletter och drack ett glas av Slim. Nu ska man göra sig klar för att åka lite skoter och sen blir det träning när man kommer hem. 

 

Vad gör ni denna söndag? =)


RSS 2.0