Måndagens träningIdag blev det denna dvd. Det gick bra men jag är så vansinnigt slut nu så de finns inte haha! Det var förbränning som hette duga haha. Känns bra nu ska ni veta. Jag valde intensitet 1, 35 minuter. ville ta det lungt från början. Min kondis är inte den bästa än haha. Nästa gång blir det 50 minuter istället hehe.

Idag har jag även cyklat 3 km som vanligt och promenerat med Boyen. Plus 35 min med denna dvd :)
im good 

Nöjd

 
Jag börjar bli så sjukt nöjd över mig själv. Visst jag är ingen hottie och jag är inte smal MEN jag har tagit tag i det och jag motionerar. Jag cyklar nu till arbetsplatsen varje dag vilket är sammanlagt 3 kilometer. Jag rider så mycket som jag hinner men minst 4-5 dagar i veckan. Jag försöker undvika godis, chips, läsk och andra onyttigheter. Jag går ut långa promenader med Boyen varje dag (nu även med stavar..) Jag motionerar med andra ord en hel del vilket borde visa sig i viktnedgång. DÄRFÖR är jag nöjd med mig själv just nu :)

Biggest loser

JAg sitter och kikar på Biggest loser på kanal 5. För er som inte har sett det förr kan jag säga att det är ett program där överviktiga människor tävlar mot och med varandra och de ska gå ner så mkt som möjligt . En vinnare står i slutet och vinner några 100 000 dollar. Faktiskt ett jättebra upplägg tycker jag. De får rätt kost och rätt träning av experter från alla möjliga håll och de stöttar varandra genom detta. JAg hade själv gärna vart med faktiskt. Fatta vilken möjlighet. Och jag som är envis som en jävla .. ja ngt... jag skulle fan lätt vinna :P haha

nej men ärligt, bra program!


har ni sett?


Ali, den första som vann denna tävling! Ser ni hur bra detta verkligen är?! ååh jag vill också

...

Förlåt för dålig uppdatering men har varit lite sjuk, har vart på praktiken och sen har jag gjort annat helt enkelt. JAg har iaf fortsatt med träning, ridning och promenader och bra mat. Nu har jag dock fått lingonveckan och har därför inte varken lust att träna (förutom ridning och promenader då..) eller tänker väga eller mäta mig eftersom jag både går upp i vikt och sväller som en ballong. Gör det nästa vecka istället :)

Igång med GI igen =)

nu är det ju så att jag funderar på att köra GI riktigt igen. Alltså att jag verkligen inte fuskar med något, att jag inte äter socker och att jag skippar frukt och så vidare i två veckor under rivstarten. Det är en på jobbet som äter det nu och en till som ska börja så jag funderar på att haka på. mkt lättare att verkligen följa när man vet att det är fler som kör. Jag är sjukt laddad! Måste dock handla hem lite mer kött och lite mer grönsaker och sånt. Men jag ska iaf undvika kolhydrater i alla former och absolut socker i alla former :)

nu kör vi! haha

får se bara om min kropp orkar med det. Jag är ju rätt aktiv numera, ja menar jobb på förskola (aktiv), ridning (superaktiv) och hund som behöver promenader. Man ska göra bara lite lågintensivträning under fas 1 vilket ridning inte är haha.

Ridlektion

Igår kväll hade jag min första ridlektion i den nya gruppen. Jag har såklart ridit lektion förr men det var för en massa år sedan innan jag slutade rida (tog sabbatsår..) och igår var alltså första gången jag red ridlektion igen på väldigt länge. Jag har börjat i en ny grupp tillsammans med Sofia, Johanna och Helena. Vi tillhör ju de äldre och mer rutinerade på ridklubben /stallet  så det är roligt att vi rider tillsammans tycker jag.

Det gick faktiskt sådär. Visst det gick bra om man går efter det men ska man gå efter mitt personliga tycke gick det sämst. Jag kände mig som en 4 åring som behövde ledare i en grupp med OS tävlande .. typ! Nej men felet låg i att jag inte har den kondis som krävs för att orka hålla in och igång en häst i en timme. Det känns men det var samtidigt otroligt skönt och läraren Eva var otroligt duktig och lade upp lektionen på ett bra sätt. Jag ser fram emot fortsättningarna :) Förhoppningsvis är min och Dockas kondis och samspel mkt bättre om ett tag!

Jag hade alltså
*timmar på förskola med allt vad det innebär
*cykling till och från förskolan (ca 3 km )
* ridning 1 timme
* nattning av hästar (packa och bära hösäckar, bära vatten)

det blir ju några kalorier :)

lite motion

glömde kankse berätta om igår. Det var ju 20års jubileum igår i stallet och jag var såklart där. Var meningen att jag skulle rida men jag pallade inte pga jobbet. Jag hoppas att jag brände några kalorier ändå. Jag satt inte stilla mkt på några timmar, jag måste ha gått flera flera km och jag sprang lite.

idag är det ridlektion :) ska bli nice och jag har en känsla av att jag inte kommer kunna gå så bra imorgon xD

vägde mig idag

Idag vägde jag mig bara ändå (ska egentligen väga mig nästa vecka) och jag är faktiskt nöjd. Är inne exakt på samma vikt som förra veckan. Det är bra med tanke på att jag ätit godis, massa kolhydrater och jag har inte tränat någonting på en hel vecka. Jag är nöjd :P

Hoppas dock på att jag gått ner minst 0.5 kilo tills nästa söndag haha!

men men :) bara kämpa på! energin jag har finns kvar i mig så ;)

Nu var man igång igen då ;)

Idag har jag hunnit med mycket ska ni veta!
Jag har:

* städat och gjort snyggt i klubbstallet
* ställt fram hinder
* hoppat med Lucky
* ridit Docka
* fyllt vatten ute i hagarna
* rullat in en stor rundbal i stallet
* fixat med tvätt och disk här hemma

Ganska mycket med tanke på att klockan bara är halv 4  :)

Jag ska även
* damsuga
* träna yoga ikväll så man är mjuk inför imorgon
* till stallet ikväll och ge dem kvällshö plus ta in en häst och borsta henne ordentligt så hon är fin inför imorgon!

några kalorier har jag väl bränt idag va? haha

nada träning

skolvecka, jag är hos mamma = noll träning mer än vardagsträning typ.. men tar igen det sen :) i helgen

Resultat


Idag vägde jag och mätte mig och väga skulle jag aldrig ha gjort. Snacka om besviken. MEN jag tror jag vet vad som är felet. Jag åt lite godis igår, jag åt lite pasta och jag åt lite strips. Det gör att man sväller och kolydrater drar till sig vatten. Hoppas att det var de som var felet för annars har jag bara gått ner 0.5 kg på 2 veckor och det suger faktiskt. Man går ner 0.5-1 kg I VECKAN när man tränar och äter bra mat. Jag är som sagt mycket besviken. Sånt här får en att tappa motivationen, som om det är menat att jag ska gå omkring tjock och äcklig resten av mitt underbara liv.

Dock hade det gått bättre med mätningen på kroppen. Där är jag riktigt nöjd faktiskt istället. 21 cm totalt runt kroppen vilket jag tycker är helt okej. Det visar att något händer iallafall och även om jag vill gå ner 15 kilo i vikt så vill jag även gå ihop en massa (eller man gör automatiskt det med mindre fett på kroppen hahah ).

jag gick ner såhär:

Hals - 0,5 cm
Överarm - 1 cm (totalt 2 cm eftersom man har två armar)
Underarm - 1 cm
Handled
Bröst - 3 cm 
Under bröstet - 1 cm
Midja - 2,5 cm
Byxlinje
Stussen - 2 cm
Lår skrev - 1 cm (2 cm )
Lår mitten - 2 cm (4 cm)
Lår knä
Vad - 1 cm (2 cm)
Vrist - 0,5 cm (1 cm)

Minus kilo : minst 0,5 kg

totalt - 21 cm mindre fett på kroppen. Vilket är HEEEEEEL OKEJ !!

Dags igen

Jag tänkte faktiskt mäta mig lite imorgon, ev väga också. Egentligen skulle jag ha gjort det på måndag men är i skolan då se det blir bättre om jag gör det imorgon när man är hemma hehe. Jag tror faktiskt det märks skillnad sen förra gången. Känns så faktiskt. Hoppas det!

Ångest

Jag käkade strips och chickenbits.

Jag.har.ångest !!

Skrot borta


Idag har jag äntligen åkt iväg med skrotet på gården (läs staket..) Nu blev det massa plats över och snart kan man dessutom höstkratta :) Me like! Så slipper man göra det sen när snön smält.

Bära skrot och så borde bränna några kalorier va? :)

morgonpromenad

Jag hade lite av en vilodag igår. Blev ingen träning och ingen ridning utan bara promenader. Det fick duga men jag hade ångest på kvällen ska ni veta. Dock måste jag intala mig själv att man MÅSTE ha vilodagar med ...

Idag började jag dagen med en långpromenad på 1½ timme med Boyen. Gick även till stallet för att kolla till Docka. Ska rida henne lite senare när det är lite svalare ute, annars avlider nog både hon och jag. Och det är ju onödigt :P

Idag ska jag alltså även rida, sen ska jag städa hemma och så tänkte jag beta av någon träningsdvd.

motion Tisdag

Har precis kommit hem från stallet (eller för ett tag sedan..) blev en ridtur idag och sträckning av tråd i en hage. JAg cyklade dessutom till och från stallet. KLARADE MÖRDARBACKARNA utan att ställa mig upp :D im kuuuung!

idag har jag alltså
* cyklat 20 min på motionscykeln
* målat staket i 2 timmar
* promenader med Boyen
* ridning 45 minuter
* cykling till och från stallet

- ska göra magövningar innan jag lägger mig :)

Hur många kalorier går åt?

Jag har precis kommit in efter en 2 timmars målning av staket. Det var det sista lagret och nu är ALLT klart. Så himla skönt att kunna säga det haha. Nu ska de bara torka sen är det voila! haha

Två timmars målning förbrukar med kalorier än vad man tror faktiskt. Jag blev inte ens svettig men ändå förbrukade jag ca 550 kalorier. Det är inte illa ;) Man bränner ju kalorier på allt man gör, tom när man sover faktiskt. Dock inte många men några.

detta är en lista över kaloriförbrukning per 10 minuter utan paus, olika spalter beroende på vikt.

Aktivitet 55 - 80 kg 81 - 110 kg 111 -
Badminton 45 65 95
Basket 60 80 120
Bordtennis 30 45 65
Cykling (10 km/h) 40 60 85
Cykling (20 km/h) 90 125 180
Dans (lugn) 35 50 70
Dans (intensiv) 50 65 95
Fotboll 70 100 140
Golf 30 60 70
Kanot (6,5 km/h) 90 130 185
Längskidor 100 140 195
Löpning (10 km/h) 120 165 230
Löpning (20 km/h) 165 230 330
Promenad (Snabb, 5 km/h) 50 70 100
Ridning 55 80 110
Ryggsim 30 45 65
Simning (Crawl) 40 55 80
Tennis 55 80 115
Utförsåkning 80 110 160
Volleyboll 45 65 95

 

Vardagsaktiveter

För 10 minuters aktivitet utan paus.

Aktivitet 55 - 80 kg 81 - 110 kg 111 -
Bädda 30 45 65
Enklare trädgårsarbete 30 40 60
Hugga ved 60 85 120
Laga mat 30 45 65
Rensa ogräs 50 70 100
Sitta och prata 15 20 30
Skotta snö 65 90 130
Sova 10 15 20
Stå stilla 10 15 25
Titta på TV 10 15 20
Tvätta fönster 35 50 70
Tvätta golv 40 55 75

Morgonträning


Denna morgon började jag med en promenad med Boyen och sen satte jag mig på cykeln i 20 minuter. Varför inte 30 kanske ni undrar men jag pallade inte längre. Var så hungrig. Gjorde mig en riktig GI frukost iform av omelett med korv och tomat. Inte en väntad kombination kanske men det blev gott och det var huvudsaken. Nu är jag tokmätt och jag ska sätta mig ner och plugga lite granna.


dagens motion

Idag blev det även en ridtur på 45 minuter. Himla nice! Dagens träning/motion ser alltså ut såhär:

* Ridning 45 min
* Långpromenad >1 timme
* Cykling till och från stallet ca 3 km


dagens matintag har inte varit de bästa
*mjölk och müsli till frukost
* nektarin till mellis
* ingen lunch tyvärr
* laxfile och wokade grönsaker till middag

Långpromenad


fina vägar va??


Boyen luktar på blommor samtidigt som han gör sina behov haha

 

Mina kläder på promenaden =)


rundan jag gick på 4.2 km

Ni kan kika hur lång era rundor är hääär :)


Dagens planer

Dagens planer look like this (om jag får tiden att räcka)

* långpromenad med boyen i skogen på minst 1 timme
* rida Docka
* åka till skroten med lite skräp
* gå till stallet och gå hem
* situps ikväll

ingen latsida under helgen

Hello snyggingar!

nu är man hemma igen efter stockholmsresan. Det var grymt kul ska ni veta. Vill ni läsa vad jag gjorde kan ni läsa min vanliga blogg :)


JAg har inte legat på latsidan inte. JAg har gått långpromenader både lördag och söndag. Nice nice !!

imorgon ska jag ta en powerwalk innan frulle med boyen. Nu ni !! nu kör vi eller hur?!

vardagsmotion

Idag hinner jag inte med någon träning. ingen ridning och ingen yoga. Det enda jag kommer göra idag är att gå till bussen och gå nere i sthlm haha. Vardagsmotion med andra ord :)

hoppas ni hare bra ikväll :)

ridning

Blev en liten ridtur idag i skogen. Skönt!

Nu ska jag faktiskt ta mig en macka. får väl se om ångesten kommer kryandes efter det men jag är så hungrig och finns inget GI vänligt att äta -.-

en kan väl inte skada va?

Bra läsningFick hem denna tidning idag. Denna tidning är den absolut bästa i sin kategori tycker jag :)

Tror för övrigt att jag ska testa de där ;) ja menar jag käkar redan GI och ISO har jag vela prova länge haha! minus 6 kilo är dessutom precis vad jag behöver just nu hehe

Madde har rört på fläsket

Idag har jag slitit må ni tro. Imorse började jag med att äta en rejäl GI frukost bestående av sallad med lite proteiner. Efter det vilade jag ner maten lite och bar sedan iväg till stallet. Jag tog in Docka, borstade henne och red iväg en sväng ute i skogen MED Boyen på sidan om. Det är extremt jobbigt ska ni veta eftersom han gärna vill byta sida och jag vill ha honom på höger sida. Varför lämnar du inte honom istallet kanske ni undrar men han är så jävla bortskämd och sitter bara och ylar och gnäller så det bokstavligen hörs i hela harmånger. Det är ännu värre så därför fick han följa med.


Efter ridturen som blev en 30 minuter ungefär borstade jag igenom Docka igen och släppte sedan ut henne i hagen. Då gick jag igenom hagen lite för att kika så att den var hel och så. Sen fick jag för mig att jag skulle putsa Dockas sadel och träns och jag putsade även ett träns som hade blivit grönt av mögel. Mindre trevligt men läder möglar lätt ska ni veta och det är inge roligt att veta att man andas in mögelsporer varje gång man går in i sadelkammaren så jag pusade det så nu blev det snyggast i stallet typ haha!

 


När jag hade putsat klart kände jag att jag ville röra på mig lite mer och bestämde mig för att rensa ur foderkammaren och kasta alla gamla säckar och sopa ut allt gammalt spillt foder. Det blev riktigt snyggt faktiskt ;) Sedan var det dags för mig att ta en powerwalk hem och nu sitter man här och ska hoppa in i duschen. Skönt ska de bli!

men först... några situps! hehe

 


Bilder

är så dålig på att uppdatera med bilder här (a)
dagens jag iaf hhe!


Månadens (skam)resultat


Jag fattar inte vad som är fel med min kropp..
Den senaste månaden har jag inte ätit skräpmat, inge godis, inge fikabröd, inge läsk. jag har ridit flera dagar i veckan och jag har cyklat och promenerat mer än vanligtvis eftersom jag har tagit mig till stallet varje dag också. Bara det ska logiskt sett betyda minus några kg per år om man annars brukade äta det ?!!!!!! Vad händer med Maddes kropp då? jo vi beslutar oss för att inte gå ner någonting. Jag vägde mig idag och vägde ca 1.5 kilo mindre än förra månaden vid denna tidpunkt. Förstår ni att jag är nära att gråta? Här sliter man som ett fucking djur så svetten rinner och kroppen inte orkar stå och skippar alla godsaker som finns bara för att gå ner i vikt. JAG HATAR MIN KROPP !!!  kom inte och säg att det är muskler för då går man iaf ner i cm. jag ska fan förlora 15 kilo om jag så ska svälta mig... jag ska ska ska SKA SKA SKAAAAA !!!!

Jag mätte mig också, dock skrev jag typiskt inte ner mina mått sist (eller ja hittar inte pappret) så jag kan inte jämnföra men jag ser att jag inte har gått ner ngt där heller. JAG BLIR SÅ LESS !! *skriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik* jag är en jävla loser, klarar inte ens av att gå ner något kg -.-

Hädanefter ska jag träna morgon och kväll och rida varje dag och gå till stallet plus gå långpromenader med boyen. händer inget då , tänker jag fan plastikoperera mig.. jag är så jävla less nu så ni anar inte. Fan 1.5 kilo pissar man ut typ.. men inte madde nej nej... hon ska behålla varenda jävla kalori hon tar in. Nu är det slut med kaloriintag också typ -.- fan det är sånt här som gör att man blir anorexiafall...

minus kg på en månad: 1.5 kg
minus cm på en månad: ????


jag vet inte hur jag ska fortsätta äta nu, GI fungerade tydligen inte alls på mig nu, ska man testa VV ? men palla att räkna massa jävla points. Jag får köra på mer träning och mindre mat istället :P

RSS 2.0