Vecka 25 (24+0)

Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.

Under graviditeten är det inte heller helt ovanligt att man drabbas av halsbränna eller sura uppstötningar. Många drabbas även av underlivssvamp (källa: gravid.se)

Hur är det då för mig? Magen växer och blir tyngre? ja det kan jag hålla med om. Känns helst när man ligger i sängen och vrider på sig. Det tar liksom ett tag haha. Ont i ryggen + kramper? Har inte känt av det än faktiskt. Ont i ryggen har jag bara haft när jag haft foglossningar vilket "bara" varat i någon dag i sträck. Just nu är jag i vanligt läge igen. Kissnödig ofta? Ja nu har det börjat igen då jag måste upp på nätterna och gå ofta på dagarna. Lättare anfådd? HELST hahahh. Halsbränna? Ja nu är det rätt ofta igen men det är oftast kvällarna.
                                  bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0