Kväll

Sofias lilla tös var så sööööt, så liten :) Sov hela tiden när jag var där dock men jag hinner ju träffa henne fler gånger ;) hehe.

Annars har jag ätit som en gris idag haha... bara vräkt i mig saker, kanske förbereder kroppen på förlossning? man kan hoppas iaf ;) hehe.

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering idag, tråkiga inlägg på senaste och inga bilder. Jag lovar att bättra mig på den biten :) Imorgon går jag in i vecka 40 och då blir det magbilder och lite annat :)


Ny dag

Idag är det en ny dag, nya möjligheter... eller vad är det de säger?

Dagens planer är iaf att hälsa på Sofia och lilltösen :) Ska bli otroligt spännande att se henne, snacka med Sofia lite om hur allt gick och så vidare... 

De som gissade på att jag ska få bebis idag hade nog fel, känner inte av något alls så ja, det blir ett juli barn om ni frågar mig ;)

Tankar om det mesta

Tänkte att jag skulle skriva av mig lite. Det är jobbigt nu på alla sätt och vis, både psykiskt och fysiskt.

Till att börja med är det jobbigt fysiskt just nu. Även fast att jag inte gått upp så många kilon så märker jag på kroppen hur slitsamt det är. Man får ont i fötterna på kvällarna, skrevet värker av foglossningar och ilningar från bebis huvud. Det är tungt med magen och ryggen gör förbaskat ont nu också. Som om det inte var jobbigt nog så har jag även halsbränna som kommer mest hela tiden nu och sova på nätterna är det inte på tal om. Jag sover inte bra i någon ställning alls och sover normala människor 100 % på en natt sover jag max 20 %. Resten är tid då jag vänder mig om och/eller går på toaletten. Sover jag en stund på dagen får jag inte sova alls på natten men lika bra att vänja sig va? haha. Sen har vi problemet med blodtrycket. Att jag måste kolla det 2 gånger i veckan är skitjobbigt. Jag har ändå 3 mil till barnmorskan så det blir ganska dyrt och eftersom jag inte vill köra så långt själv nu med tanke på bebisen så måste jag hela tiden anpassa mig efter andra vilket gör att körkortet känns värdelöst just nu :( Sedan tjatar de hela tiden om att jag måste ringa till förlossningen såfort det är något som huvudvärk eller så. När jag ringde in när jag hade förvärkar fick jag rådet att ta en alvedon. Jag har haft huvudvärk flera gånger men har inte ringt för tydligen har jag överlevt ändå ;) Tar de inte in mig på koll eller något när blodtrycket ligger på 151/101 så tar de inte in mig för huvudvärk heller. De säger hela tiden att jag ligger "på gränsen". PÅ GRÄÄNSEN TILL VAD? Vart går gränsen? Jag får inte veta någonting. Det är också jobbigt !!!

Som om det inte är jobbigt nog har vi allt det psykiska. Jag är less på att personer nu hela tiden frågar om jag ska ha tvillingar. Jag har stor mage MEN jag var inte direkt en pinne innan och jag ligger precis på mittkurvan så den är faktiskt inte så stor. Sen att alla tjatar om att jag kommer få tidigare än BF (alla sa att jag skulle få tidigare än Sofia också pga min mage var så stor) är också jobbigt. Jag börjar också dessutom bli jävligt less på att alla kläcker ur sig sina ungar veckor före medan jag sitter här och det känns som att jag aldrig kommer föda. JAg känner inte ens någon förvärk eller något längre typ. Misstolka mig rätt, jag är otroligt glad över alla bebisar som tittar ut :) Jag tycker bara det är jobbigt att vara gravid nu och vill ha ut min lilla jag med haha. Jag VET att det snart är dags för mig, kanske därför det är extra jobbigt, för att man aldrig vet när det sätter igång :P Jag kan få inatt lika gärna om 20 dagar.

att vara gravid är det häftigaste jag vart med om och jag ångrar det inte. Jag älskar bebis i magen men det är ingen dans på rosor att vara gravid, den som säger det ljuger haha. Nu är det dessutom mkt hormoner och skit som snackar, jag är inte en negativ typ annars, det vet ni som känner mig :)

vad det gäller förlossningen så är jag inte rädd. Jag kan inte göra så mkt än att lita på att kroppen och människorna runt omkring vet vad de gör. Jag vill bara få det gjort nu.

Jag vill bara ha ut lillen nu, gosa med den och ta mammarollen !!! :)

Uppdatering


Nu har mamma åkt hem och hela dagen idag har jag haft fullt upp. Jag och mamma åkte till Stocka en sväng och fikade ute på skäret. Otroligt härligt väder var det hehe. Sen åkte vi till moster och hälsade på. När vi kom hem fick man ta jobbet som barnvakt åt Andrea. Söt hon är haha :)

Nu har man precis svarat på lite kommentarer och så tänkte jag passa på att skriva lite här så ni vet att jag inte åkt in på förlossningen än ( buhuu) haha :P

har så mkt tankar om förlossningen och graviditeten i övrigt som jag skulle vilja skriva av mig men jag vet inte om det är så roligt för er att läsa haha. Det kommer mest bli massa klagomål (a) men samtidigt är det en del av hur jag känner och har det just nu också. Får se hur jag gör :)

besöket hos barnmorskan

Har inte haft tid att sitta vid datorn eftersom mamma är här och syrran och Andrea kom också vid 6 och är kvar än haha.

Det gick väl ganska bra hos barnmorskan. Jag vet inte vad som är bra eller dåligt längre hehe. Jag fick bara ta blodtryck, urinprov, vikt. Sen mätte hon magen och kollade hjärtljud. Inge järnvärde och inge blodsocker. Det trodde jag var standard men men

Vikt: hade gått ner 2 hg sen sist så jag ligger fortfarande på ca 10 kg +
blodtryck: 151/101
urin: 0/0
järnvärde:
blodsocker:
bebis hjärtljud:
? fick inte veta idag faktiskt men det lät bra sa hon
magkurvan: vet inte mått men är precis på mittenlinjen som vanligt :)

nu var ju blodtrycket högt som fan (det högsta jag haft) men de gör fortfarande ingenting för det. Jag ska dit på torsdag igen för ett urinprov och blodtryckskoll. Fick ingen ordinarie tid eftersom hon trodde att jag skulle få inom 2 veckor men var det så att jag inte hade fått nästa torsdag skulle jag få en ordinarie tid då. Bara vänta och se med andra ord...

Dagens planer

* Betala räkningar (check)

* Städa lite ( )

* Besöka barnmorskan (  )

* Mamma kommer på besök (  )Idag blir det en lugn dag. Betalade just räkningar så det känns skönt att de är avklarade även denna månad haha. Fint väder är det ute så när jag har damsugat ska jag sätta mig ute i solen en sväng tänkte jag. I eftermiddag är det dags för ett besök hos barnmorskan igen då och sen på vägen hem ska vi plocka upp mamma som ska sova här idag. Blir alltså en lugn dag vad jag vet :)
återkommer såklart med info från BM sen :)

En tjej till världen

Nu idag har min kompis Sofia (som hade BF dagen innan mig) fått en tjej. GRATTIS :) Jag är självklart glad för deras skull även om det verkligen känns som att jag aldrig kommer att få haha.

Längtar tills de kommer hem från BB så jag kan kika på lilltösen :)

Magen 38 + 3

 

bilder på magen från idag i vecka 39 (38+3)

det är tungt nu så kom uuuuuuuut bebis lilla :')


Grillkväll


snart kommer syrran, Jon och Andrea över hit för en grillkväll :)

då ska jag snooosa lite bebis.. eller ja, skitunge iaf :D

Midsommar och förlossningen

Igår ringde jag förlossningen på morgonen eftersom jag tyckt att jag läckt fostervatten någon dag. Eller inte direkt fostervatten kanske men något som inte är vanliga flytningar iaf och eftersom det är ifektionsrisk och grejer ifall det skulle vara fostervatten så tog jag det säkra före det osäkra och ringde in. De tyckte att jag skulle komma in för en undersökning vilket jag gjorde. Jag fick börja med att ligga med en CTG-kurva för att se sammandragningar, bebisens hjärtfrekvens och bebisens rörelser. Det var en väldig fart på bebisen ska ni veta haha. var aldrig stilla och det var som en enda svart rand på pappret hahaha. Jag hade dessutom 3 riktigt stora sammandragningar på 10 minuter vilket var häftigt att se på kurvan hehe. (inte min mage på bilden, bilden är lånad från google...)

När jag hade gjort det fick jag göra en gynekologundersökning för att kolla så att jag var öppen och ta något prov och sedan fick jag göra ett ultraljud. SNACKA OM LYCKA :) Att se bebis igen :') Han var stor ska ni veta hahaha. Men allt såg bra ut där på ultraljudet, både med bebis, dens organ och fostervattnet.

Sedan fick jag ta blodtrycket och det var högt. 161/100 men jag hade nyss legat och visat underlivet för en främmande man, vad tror dem att trycket skulle visa? hahaha. Tog om  det efter en kvart och då var det istället 138/93 vilket var något lägre haha. SKÖNT!

Eftersom jag inte läckte något fostervatten och bebis mådde bra fick jag åka hem igen och på måndag ska jag till barnmorskan igen för en ordinarie koll så det känns bra! Men bebis får gärna kika ut inom de 2 närmsta veckorna hehe.. Helst till veckan !!!


bild från förra året... men det ser ut såhär :)

Annars var vi vara lugna igår. Åkte till Mellanfjärden för att se stångfighten och sen åkte vi till syrran en sväng. Jag sov som en stock hela natten lång och jag vaknade inte ens för att gå upp på toa. LYCKA haha!

Hoppas ni hade det bra igår :)

Magens utveckling i vecka 9-38ja nu har jag slängt in de bilder jag har på magen i de veckor jag fotat. ångrar att jag inte fotat varje men det är de flesta veckorna iaf så det är roligt att se skillnaden hehe :) Minns att jag skrev i vecka 9 att jag var stor som ett hus (antagligen av svullnaden) och jag har mkt större mage i vecka 24 än i vecka 35 hahaha. Nu ser man också tydligt på de senaste bilderna att magen sjunkit vilket är skönt :)

roligt att spara dessa om inte annat hehe :)

Gravid vecka 39 (38+0)

Idag går vi in i en ny vecka då.. shit vad snabbt vecka 38 gick haha.


Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.


Hur är det då för mig?

kraftiga förvärkar?
jo tack du. De har suttit i sen tisdagen även om de avtagit lite i smärtgräns och antal per timme. Idag har jag "bara" massa sammandragningar per timme och lite ilningar neråt i bäckenet.

tung och trött?
ja jag känner mig inte direkt tung som jag trodde jag skulle göra i denna vecka men jag känner mig slut i kroppen för det är ändå 10 kilo extra jag bär på och trött är jag absolut. Dock har jag problem med att sova på nätterna nu men en tupplur på dagen är skönt istället hehe.

bebisen?
bebisen livar omkring i magen varje dag mest hela tiden, dock inte lika intensivt som förr men det är klart, det finns inte så mkt plats längre hehe. Annars är det bra med bebis :)

jag?
jag har som sagt fortfarande halsbränna och ont neråt med förvärkarna men det är väl som det ska vara i denna vecka så jag får väl inte klaga haha. Jag var till barnmorskan idag också och det var fortfarande inge äggvita i urinen men blodtrycket låg på 158/96 vilket är högt men jag är van vid detta laget hehe. Ska in på en ordinarie koll på måndag igen för att kolla magen, bebis hjärtljud, min vikt, mitt blodsocker och blodtryck och känna hur bebis ligger igen då :)

Ego womanNu har jag äntligen läst ut denna bok. Den har stått i bokhyllan ett tag utan att jag riktigt gjort ngt med den. Har haft så mkt med skolan och sen har jag inte orkat läst några andra böker men för någon dag sedan började jag och läste ut den på 3 dagar. Vet inte om man kan säga att självbiografier är bra eller dåliga. Den handlar om hennes liv från ego girl fram till nu innan hon började lansera parfym och det.

Hon skriver ju med detaljer som är roliga att läsa och hon lämnar inte mkt över till fantasin om man säger så hehe. Gillar man Carolina och självbiografier är denna boken bra! Det är dessutom några bilder på henne i boken som man inte ser i Hänt Extra direkt haha :)


smärta som f*n men ingen bebis

Ja igår ringde jag förlossningen igen när Fredde hade kommit hem men då sa hon att jag skulle ta en alvedon och sedan lägga mig och sova. Det var ingen ide att åka in med så lång tid mellan sammandragnigarna/förvärkarna/värkarna för det skulle bara bli långdraget för oss. Jag trodde jag skulle få komma in på en koll med tanke på mitt blodtryck också (ja menar vissa märker inte ens när man har fått äggvita) men tji fick jag haha. Jag tog dock inge alvedon för jag vill inte knapra det " i onödan". Visst det gjorde ont men eftersom detta kan sitta i i flera veckor så kände jag att jag hellre kan ta det senare då.

Jag försökte somna men det gjorde pissont i ryggen och när jag vände på mig kändes det som att jag skulle skita på mig eller/och mosa bebisens huvud. Inte alls vidare skönt med andra ord. Vaknade till och från hela natten och hade dessa värkar hela tiden. Behövde gå på toa och kissa typ 3 gånger mellan 12 och 8 vilket blev ofta som ni förstår haha.

Idag har jag fortsatt haft dessa ilningar i skrevet, sammandragningar ofta och den ilande, molande "mensvärken" i ryggen.

Jag tror fortfarande att jag kommer gå över tiden vilket gör att dessa smärtor känns onödiga just nu haha. Varför inte komma dagarna innan bebis födelse? Det är jobbigt att inte veta hur det ska kännas eller när bebis tänker komma. Jag väntar på vatten eller blod eller slempropp MEN alla behöver inte få det hemma heller. Vissa märker inte ens av slemproppen och vattnet kanske går på förlossningen så det är inte "säkra" tecken det heller. HATAR att inte veta ju hahaha.

Så nu är jag bara hemma och vilar.. försöker iaf... och försöker hålla koll på hur ofta det kommer och går med smärtan.

vad ska ni göra idag då? :)

Dags?

Jag har skrivit en del om att jag haft förvärkar och dittan och dattan och idag vid 4 så började jag få ganska ont i magen. Det ilade till i nedre delen av magen, ner i bäckenet och det kändes helt plötsligt som att jag hade världens fis på gång (sorry men jag måste vara ärlig hahahah) sen avtog det.. så kom det en sådan en gång i kvarten i några timmar tills jag hoppade in i duschen ihopp om att de skulle avta... och det gjorde det

sen satt jag här i soffan och fortsatte vid datorn och då började det igen. Då ringde jag förlossningen och de svarade så glatt på mina frågor. Hon tyckte dock att jag skulle ta en till dusch och sedan ringa om några timmar igen för att då prata igenom hur vi skulle göra. Jag sa att jag ville ringa en gång för mkt än en gång för lite och de tyckte de var alldeles rätt gjort och det kändes bra. Jag menar man vet ju inte hur det ska kännas hahaa.

hon sa också att jag var i startgroparna där med en i kvarten så antar att hon menade att det var värkar jag hade. Får se va de säger när jag ringer igen. De är liksom tillbaka nu. Dock gör de fortfarande inte så ont som det borde göra tycker man men det känns iaf som en början och fortsätter de såhär kommer jag inte kunna sova xD


jag hoppas att det vill sätta igång inatt för jag vill verkligen ha ut bebis haha men känns inte som att det är dags ännu... märks som sagt om jag fr åka in på en koll eller va de säger :)

återkommer väl under kvällen, annars imorgon med mer info haha...
kram på er


Svar på frågorna

Förlossning och graviditet

Lisa:
Är du nervös inför förlossningen?
har du funderat på smärtlindring vad du tror kommer att passa dig bäst?
vet att det är svårt i för väg, men jag själv hade planerat allt :) inget blev som jag tänkte :)

sv: Jag är inte så nervös faktiskt. Ser mer fram emot det :) Jag har bestämt mig för att inte välja ut någon smärtlindring eftersom man aldrig vet hur själva förlossningen blir eller om vad som passar bäst på mig. Jag har läst igenom de olika alternativen, vad de gör och för- och nackdelar och sen så får vi se när det blir dags vad som blir hehe.


Marta:
How are you and baby?
Did you choose name for your baby?:)

sv: We are just fine thank you hehe
no we havn't, just talked about some names


Angelica:
Har ni bestämt några namn som bebisen ska få :)?

sv: Vi har mest snackat lite "löst" om olika namn vi gillar.
Bland annat Lukas, William, Elias till en kille och Ebba, Wilma, Isabella om det blir en tjej


Mikaela:
vad tror du att det blir, en flicka eller en pojke??

sv: Jag tror att det blir en kille medan Fredde tror det blir en tjej hehe


Emma:
vad har ni för namn?
vad tror du är för kön på bäbisen?
vet du hur många barn du vill ha?

sv: Kika på svaret ovanför :)
jag tror att det är en pojke som gömmer sig i magen men jag blir mer osäker för varje dag hehe
Jag har aldrig haft ett speciellt nummer så det är lite öppet ännu, dock inte mer än 5 som det känns nu hehe


Mikaela:
Hur reagerade du och din kille när ni fick reda på att du va gravid? och din och hans familj??

sv: Han blev jätteglad eftersom vi har vart tillsammans så länge och försökt ett tag. Våra familjer har väntat på detta ett tag så de blev givetvis glada de med, speciellt hans familj eftersom det är första barnbarnet hehe
Utbildning:
Angelica:
när blir du klar med utbildningen till förskolelärare?

sv: om 3 terminer, dvs 2011 :)


Emelie:
Vad är roligast/jobbigast med utbildning som du läser? jag har ju sökt samma men tycker du verkar ha så mycket plugg hela tiden att jag börjat tveka på om jag har sökt rätt haha xD

sv: Roligaste är att jag får lära mig så mycket om barn och att jag får lära mig saker om mig själv också. Sen att jag trivs så bra med klassen. Det jobbigaste är helt klart att hålla reda på alla uppgifter man ska göra till vissa datum och så vidare. Det är egentligen inte så mycket som skall göras. Det beror på kursen och vilken poäng kursen är på. Sen beror det också på om man läser distans eller campus. Vi distansare har uppgifterna på mer kompakt tid än vad campusarna har. Därför låter det som mycket fast att det egentligen inte är det. Gillar man barn så är det en bra utbildning :)
Personligt:
Malin:
Hur skulle du beskriva dig själv med 3 ord? :)

sv: snäll, glad, positiv


Malin:
Vad har du för favorit minne med Ola? :)

sv: Jag har många sköna minnen från spelningar med honom men Diggiloo i Järvsö är ju något speciellt ;)


Marta:
Whats your favourite tv serie?
Have you ever read Harry Potter?
What was the best day in your life until today?
Whats your the biggest dream now?
If you won 1 000 000 money what would you do with this money?
Which country would you like visit?
Whats your favourite song?
What delicious did you eat recently?
What made you loughing recently?
Whats your favourite book?


sv: My favourite serie is Desperate Housewives
I havn't read the books yet, (a) I'm late I know haha
I have many good days in my life, I cant pick out just one hehe
My biggest dream now is to have the baby :)
I would pay the house, save some for the baby and shop things we need ;)
Thailand, USA and Australia
I have a lot of favourit songs, one i like right now is Ola's All over the world
a rabarberpaj ;)
a tv-show yesterday hahaha
I like the books about a shopaholic a lot :)


Sara:
Vad kostade ditt körkort?
Hur många lektioner tog du?
Tog du intensivkurs?
 Lärde du dig snabbt eller behövde du fler lektioner på samma moment?
Kom gärna med tips om hur man lär sig bättre/snabbare och om uppkörningen osv :)

sv: Mitt körkort blev ganska dyrt eftersom jag inte körde någonting hemma. Det blev allt som allt ca 18 000 kronor men då var det verkligen allt inräknat. körkortstillståd, synundersökning, busskort så jag tog mig till körskolan, alla körlektioner, uppkörning och uppskrivning, halkbana, riskutbildning 1 och lån av bil för uppkörning, körkortstillverkningen och fototagningen till körkortet. Plus att jag betalade för pass också eftersom mitt leg gick ut. 

Jag tog 20 körlektioner, hade klarat mig på mindre men ville vara säker eftersom jag inte körde något hemma alls som sagt. Man kan säga att det blev en intensivkurs eftersom jag tog det på en månad. Anita sa att jag var lättlärd vilket jag anser mig själv vara också. Det jag behövde öva mer på tog vi i slutet när man kör allmänna körningar inför uppkörningen.

Vad det gäller tips så försök att köra mkt hemma, då behöver det inte bli lika dyrt som för mig. Tänk inte heller för mkt på att du kör men någon som kontrollerar dig på uppkörningen för då blir man bara nervös och ev missar viktiga punkter. Försök hellre att prata med honom eller henne för då släpper din nervositet och hon/han kan se att du kan koncentrera dig på flera saker samtidigt :) Och kuggar du på något så ta tag i det igen istället för att ge upp, man klarar det någon gång :)


Mikaela:
Hur länge har du och din kille varit tsm?? :)

sv: Vi har vart tillsammans i 7 år och 4 månader (snart 5)Emelie:
skulle du inte kunna visa hur erat hus ser ut? typ gården och så? haha menar inte att du ska göra det på en gång utan när du har tid om du vill haha

sv: Självklart kan jag visa er huset :)
 
huset framifrån och från sidan :)

 baksidan :)

Nette:
Hur är True Blood-bokserien i jämförelse med tv-serien? Är de läsvärda? :)
Vad lyssnar du på för typ av musik förutom Ola?
Hur har du förändrats som personsedan du blev gravid? Tycker du om andra saker, tänker annorlunda osv.. :)

sv: Jag tycker att iaf den svenska var ungefär som serien. Jag kände igen mig i kommentarerna och vad som hände. Dock är böckerna inte helt som filmen så jag tycker de är läsvärda absolut :)

Jag lyssnar faktiskt på det mesta, det radion spelar brukar jag säga haha. Jag lyssnar på hårdrock som metallica, ballader från celine dion och r'n'b från red one exempelvis :)

Jag tycker jag är samma person än så länge iaf. Jag är väl kanske mer försiktig i vad jag gör men annars är jag mig likt. Antar att jag kommer förändras senare, att man tar mer ansvar, inte är lika rädd för att ringa samtal och så vidare hahahatack för alla frågorna :) det var underhållande hehe


MER FRÅGOR :)

Ställ gärna fler frågor :) tänkte sammanställa dem ikväll så passa på hehe

Bebisrum + magen

Igår fixade jag och syrran lite till i barnrummet. Satte upp lite hyllor och lampan och möblerade om lite. Jag är inte helt nöjd än. Vill byta gardiner och ta bort modemet därifrån men det tar ett tag innan bebis kan "leka" där inne så det får vara som det är ett tag helt enkelt hehe..


hyllorna är från IKEA. Kostade 29 kronor styck.
även lådorna är från IKEA och båda kostade 29 kronor om jag inte minns felHär är jag inte helt nöjd. Men det är iaf iordning för lillen :)visst är de söta stolarna jag köpte? De är urgulliga tycker jag :) kostar 129 kr på IKEA.dagens mage (37+5)
tycker lillen kan komma ut nu hehe


Sommarreajotex.se har rea just nu :) kika in vettja


Ställ frågor
Jag har tråkigt så förgyll min vardag genom att ställa lite frågor :) Ni kan fråga om graviditeten, djuren, utbildningen till förskolelärare eller något annat som ni undrar över :)

Var frågvis haha!


Barnmorskan idag igen


Idag hade jag en tid hos barnmorskan
igen för en koll på urin och blodtryck. Börjar som sagt bli satans tjatigt men skönt att de vill ha koll ändå. Vill inte att något ska hända bebis liksom. Jag satt och vilade i 20 minuter ungefär och trots det låg det på 150/96. Som högst har jag haft 151/96 men det är fortfarande högt så barnmorskan ringde till en läkare på förlossningen och han tyckte att de skulle fortsätta kolla mitt tryck 2 gånger i veckan. Jag ska alltså in igen på torsdag och sen en ordinarie koll på måndag igen.


Förhoppningsvis den sista då ;) haha. Går in i vecka 39 på torsdag så det börjar liksom dra ihop sig haha.

När tror ni att min bebis kommer? denna vecka? nästa vecka? kommer jag att gå över?

Söndag

Idag är det söndag och jag har faktiskt hunnit med en hel del. Har städat lite och sen har jag och Fredde åkt lastbil till Ljusdal och på vägen hem åkte vi upp till en restaurang på Avholmsberget i Bjuråker. Hur vackert som helst :)

 


Mkt mkt fint var det där iaf hehe. Fattar inte att jag aldrig vart dit förut. Det är ju ändå ganska nära liksom. Men bättre sent än aldrig som man säger hehe.

Nu ska jag vila lite och sen ska jag bege mig ut för att kratta bort lite gräs på gården :) Bäst att passa på medan bebis ligger i magen hehe

 

kvällen

jag vet att Daniel inte kommer från Hälsingland. Orkade bara inte ändra direkt efter :P Trodde faktiskt att Ockelbo låg i Hälsingland men jag är inte så bra på geografi så ;)

jag har fortfarande fruktansvärt ont i ryggen (svanken) och skrevet och låren. Jag ljuger inte när jag säger att jag har legat 90 % av denna dagen. Är det inte bättre imorgon funderar jag på att ringa till förlossningen och höra vad jag kan göra för att lindra smärtan. Vill inte knapra alvedon precis :/

vissa säger att det kommer komma en bebis i veckan medan jag tror att jag kommer gå över haha! spännande!

Victoria får sin DanielIdag är den stora dagen för svensk historia. Victoria får sin Daniel och jag önskar dem all lycka till :) Jag ska kika på själva cermonin eftersom det händer once in a lifetime hehe. Daniel är ju dessutom från Hälsingland vilket är lite kul :)

Annars idag blir det grillning och ta det lungt. Har fruktansvärt ont i svanken som ilar ner till låren och skrevet så det är inte så roligt att gå just nu :( Hoppas bebis vill komma ut snart!!


ingen bebis än

Det är ingen bebis ute än haha. Vi kom hem sent från Sundsvall och då monterade jag ihop lite saker och städade undan i barnrummet. Nu behöver jag dock lite manlig assistans iform av Fredde som får skruva upp hyllorna jag köpte och sen flytta tvn som står där inne så ska jag fota och visa er sen ;) hehe

Nu blir det chips, pärondricka och lite true blood :)

kram på er

Dagens planer

Nu sitter jag här och ska snart stänga av datorn för att göra mig klar inför en tur till Sundsvall med Sofia och Eve. Kommer nog se lite roligt ut med tre magar i vädret hahaha men lika bra att passa på medan bebisarna ligger i magen hehe. Vi ska besöka Barnens hus och IKEA och lite sånt. Jag tänkte handla hem en badbalja till lillen om jag hittar något. Sen blir det väl alltid något på IKEA ;) hahaha

ha en bra dag allihopa så hörs vi när jag kommit hem.
puss och kram

Gravid vecka 38 (37+0)

Min graviditet - BF Ons 7 jul 2010

Din graviditet startade Tors 1 okt 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 15 okt 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 7 jul 2010
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en surrande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.om det är arvsanlaget som bestämmer när jag ska föda så kan jag vänta mig att det blir snart. Mamma fick mig 3 veckor för tidigt, syrran fick Andrea 1 vecka för tidigt och Freddes mamma fick fredde för tidigt också. Jag hoppas det blir snart iaf för jag tycker det är jobbigt nu. Jag har ont i ryggen varje kväll (som mensvärk) och det är jobbigt med alla dessa blodtryckskoller. Dessutom börjar mitt humör att tryta haha.ö Jag blir arg för ingenting och det är inte kul för varken Fredde eller mig haha.

Nu får du kika ut bebis lilla :)

SKÖNT

Det gick bra hos barnmorskan idag. Mitt blodtryck låg på... hör och häpna! NORMALT :D
Jag hade 136/82 vilket är normalt. Så himla skönt haha. Dock ska jag dit på måndag igen för att kolla blodtryck och urin och sen ska jag få en ordinarie tid då också. Spännande!


Dagens planer

* Sotaren kommer
* Ska till Sofia som fyller 22 år idag GRATTIS
* Åker med Sofia till barnmorskan då båda ska dit samtidigt haha

* Ev hämta sängen i stan?

Fyndat på TraderaDetta söta vann jag för 23 kronorDessa tre bodys + byxor blev mitt för 11 kronor. Jag kan de där med att fynda jag ;)


Dagen som varit

Jag har inte suttit vid datorn idag faktiskt. Låg i sängen länge idag för jag vaknade vid 5 när Fredde åkte på jobbet men somnade aldrig riktigt om. Ringde barnmorskan och ändrade tid till imorgon och sen kom Sofia över på besök och jag har spenderat förmiddagen med henne. Vi var och käkade och hälsade på Emma på jobbet och åkte lite bil. Nice!

Nu har man ätit mat och är mätt (eller ja.."mätt") haha. Magen idag är lika stor som alltid men det gör lite ont. Bebis envisas med att sparka ut i sidan och det ilar där nere i skrevet när jag går. Kan du inte komma ut snart? haha.


Mitt andra och tredje paket

fick även hem mitt fynd från Tradera. Spjälsängsskyddet från Emmaljunga. Blev mitt för 80 kronor med frakt vilket är billigt då de jag kikat på kostar 500 kronor annars. Och denna var rätt söt så :)

 

nu är det på plats iaf hehe

 


mitt tredje paket idag var svartvinbärstoppar som jag beställde från min klasskompis Annika för några veckor sedan. Jag älskar ju svartvinbär men ogillar geléhallon så jag var skeptiska till dessa men de är sjukt goda :) 
Dock lite dyra, en burk kostade 89 kronor.


Glad överraskning


'
fick en massa paket på posten idag :) bland annat denna från Charlotte!
sötnosen fixade en singel åt mig i lördags. TACK :)


Boyen är annorlunda


Min underbara hund känner nog på sig att det snart kommer hända något som inte hänt här förr. Han har nämligen ändrat sig lite.

* Han har alltid skällt om det vart någon på dörren och det klandrar jag honom inte för , han vill ju bara skydda sitt hem haha. Nu har han dock börjat skälla om han hör en bil utanför på vägen eller om han bara hör mig eller Fredde på övervåningen. Han har alltså blivit mer "vaktig" av sig. Det är bara jobbigt nu måste jag säga haha. Att han skäller mer men det försvinner kanske.

* Han har kunnat vila i hallen vid entrédörren men nu sover han alltid så att han ser mig. Helst bredvid mig också så att han har extra koll. På nätterna sover han under sängen på min sänghalva och byter jag (som jag brukar göra när Fredde jobbar förmiddag) så byter även Boyen sidohalva hehe

* Han har dessutom blivit gosigare. Han sover längre i sängen med oss på nätterna, han hoppar upp i soffan och vill gosa på kvällarna och han har börjat gått närmare oss hela tiden.

* När jag packade BB-väskan följde han med i varje rum när jag hämtade saker och han sitter och tittar på vad jag gör och gjorde.som sagt, småsaker som ni säkert inte skulle märka av kanske men som jag märker tydligt hehe. Han känner nog av att det är dags snart som sagt hehe. 


min sötnos :)


Resultat hos BM

Var ju även på ett ordinarie besök hos barnmorskan idag och det var efterlängtat. Det är ju 3 veckor sedan nu eftersom jag hade skolan den veckan jag egentligen skulle dit. Det såg bra ut allt, förutom mitt blodtryck då.

Bebis hjärtslag: 144
Magmått: fick inte höra siffra men vi låg strax ovanför mittenkurvan nu.
Vikt: jag har fortfarande inte gått upp något sen sist. Ligger på 9-10 kilo plus totalt nu och det känns bra!
Blodsocker: 4.3
Järnvärde: fick jag inte ta denna gång heller, suck!
Blodtryck: 148/97, 140/93 och 140/90
Urin: 0 %

jag fick ta blodtryck tre gånger eftersom det var så högt första gången, när jag hade mätt magen och lyssnat på hjärtat så fick jag ta en gång till och direkt efter det provade hon igen och då visade det sista. Jag ligger fortfarande för högt men 140/90 är bra nog mkt mindre än 151/96 som jag haft som högst. Jag måste dock in igen på onsdag för en koll av blodtrycket och urinen. Visst det är bra att de har extra koll men ack så drygt att åka in hela tiden haha.

på onsdag får jag en ny ordinarie tid också, troligen blir det nästa vecka eller veckan efter det :)

Ny sängVi har äntligen köpt en ny säng. Vi har hittills i alla åren haft en varsin säng som vi hade när vi var singlar. Fruktansvärt gamla och jobbigt med andra ord. Detta blir den första gemensamma sängen och ser ni? Den är vit mohaha! Kostade 2000 kronor på Jysk just nu då det är rea!

köpte även nya madrasser så det blev lite dyrare såklart men såååå värt det. Min rygg kommer jubla varje natt hehe!


Skillnaden på magen

Här får ni se skillnaden på magen. Jag tycker iaf att den sjunkit men jag vet ju inte hur mkt till den ska sjunka haha. 

 

bild från i torsdags och bild från idag (36+0 och 36+4). Skillnad va? haha. Skönare för mina lungor om inte annat ;) Men visst inbillar jag mig inte bara? den har sjunkit va? iaf lite hahahah

Barnmorskan idag

Idag är det dags för en ordinarie koll hos barnmorskan igen. Känns som evigheter sedan fast jag vart där 4 gånger mellan de ordinarie kollen för att kolla blodtrycket bara. Mysigt att höra bebis hjärta igen och mäta magen och allt det. Sen måste jag fråga henne om lite saker (om jag kommer ihåg haha)

Nu har magen sjunkit ganska rejält ska ni veta haha. Fredde påpekade det igår och jag har ju märkt själv att det finns mer plats för tuttarna om man säger så hahahaa. Fotade lite idag som jag kan slänga in sen så får ni se. Ska bland annat höra om den ska sjunka mer eller om det är "klart" nu så att säga :) Jag har dessutom fruktansvärt ont i nedre regionerna. Det märks speciellt när jag suttit länge, ska vända på mig i sängen eller när jag ska upp ur liggande ställning. Känns som om benen ska hoppa ur bäckenet eller som om jag mosar bebis huvud. Verkligen inte skönt men så blir det väl i slutet antar jag. Bara att gilla läget :P

Jag har dessutom ganska svullna fötter just nu. Ska fota ikväll och visa er (då det syns tydligare) hahaha. Gör inte ont men det är fult :P


CSI


Jag älskar ju serien CSI. Kollar på det så ofta jag kan och jag har faktiskt alla pc-spel också. Jag tycker det är roligt att lösa brott haha. I måndags beställde jag det nya CSI-spelet (nytt och nytt är det väl inte men det nyaste i serien...) CSI 5 Deadly intent till pc. Jag får hem det imorgon och då kan ni väl gissa vad jag kommer göra? hehehe

de andra spelen jag har är:

  
 

jag har ett till också men jag kommer inte på vad det heter haha ;)


Föräldrarskap före och efter barnets födelse

I boken "damrummet" fanns det en rolig artikel som jag kan tänka mig stämmer haha. Ni med barn får väl kommentera ;)

Före:
Självklart ska barnet sova i egen säng. Det gäller bara att vara konsekvent, så lär ungen sig det snabbt!

Efter:
Sov var du vill kära barne, i vår säng, i soffan, hängande upp och ner eller tvärs över mammas ansikte. Bara du sover någon gång! Snälla du!

Före:
Vi ska hålla oss aktiva och sociala! Inte snöa in totalt på blöjor och barnjoller. Det är bara bra för barnet att vänja sig vid att vara med ute på stan, eller vid att ha barnvakt

Efter:
Vi släpar oss till öppna förskolan någon gång i veckan. Där sitter vi nedsjunkna i en kuddhörna och pratar hämningslöst om blöjor och småbarns utveckling med andra hålögda föräldrar.

Före:
Tjat ska inte löna sig! Det vi säger, det gäller!

Efter:
Okej okej! Du får vara uppe en stund till! Ja, vi läser boken för sjätte gången. Nej, skrik inte så, här får du fler skorpor!

Före:
Föräldrarledigheten är ett perfekt tillfälle att ta upp gamla hobbies och drömmar! Nu ska det äntligen bli av att skriva den där romanen och komma igång ordentligt med yogaträningen!

Efter:
Hahahaha!

Bättre humörIdag är jag på bättre humör :) TACK SOLEN hahaha!


Lite småsnack

vattnet slutade droppa in iaf.. alltid ngt :) Får se vad försäkringsbolaget säger på måndag.

jag har inte så stor lust att blogga idag faktiskt. kanske är det vädret eller kanske är det min trötthet som spelar in just nu haha. Idag har jag haft fruktansvärt ont i ryggen, som menssmärtor och ungen har tryckt neråt som bara den. Hoppas den vill komma ut snart :) Vill ju se min pluttis nu ju hehe

Jävla vatten...

Vatten sägs vara en bra uppfinning men det kan lika gärna förstöra som fan. Idag upptäckte vi vattenskada här hemma. Kul. Verkligen! Speciellt när det är på själva husväggen.. samma vägg som i barnrummet och min nya tapetserade fondvägg i sovrummet. verkligen skitkul! JAG H A T A R vatten !!!!!!

Gick bra

Det gick bra hos barnmorskan idag. Blodtrycket låg istället på 148/93 istället för 150/96 som det var i onsdags. Jag behövde alltså inte besöka förlossningen idag vilket iof är skönt. Nu ska jag dit igen på måndag som sagt, men då för en ordinarie koll :)

Domedagen

Känns det som... ska till barnmorskan idag igen för att kolla blodtryck och vikt och urin. Är det högre som sagt så kommer jag få åka in till förlossningen och vara där, hur länge vet jag inte haha. Packade iaf BB-väskan nu på morgonen ifall att Fredde måste åka hem och hämta den senare ;) Inte idag givetvis haha men man vet aldrig hur länge jag måste vara kvar, om jag ens behöver vara kvar men skönt att ha det gjort iaf hehe!

Nu ska jag inta lite käk och sen blire Hudik... c ya later folks :)
kramar

Mina s.k planer

Jag som hade så stora planer.. när jag får sommarlov ska jag göra det och det och det. Vad gör jag då? sitter vid datorn eller sover typ haha. Jag orkar inte göra så mkt annat och det suger. Jag vill inte köra så mkt bil längre så jag gör inte det, jag försöker plocka undan lite varje dag här så att det håller sig städat tills bebis är ute (eller tills att jag mår "bra" igen) jag har tuuuusen böcker som ligger och väntar på mig men tror ni jag läser någon? ehm nej haha.


Docka är på bete nu också så hon har semester hon med. Kollar till henne varje dag men det är inge direkt action i stallet för min del längre heller, vilket också suger haha

aja.. bara ta det lungt och se vad som händer :) imorgon vet jag lite mer vad mina närmsta planer blir haha.

Bebismagen idaghaha min lilla (?) kula :)vecka 37 idag alltså :)
Nu gäller det att passa på att njuta av sparkarna och magen och fota så mkt som det går för man vet aldrig när bebis bestämmer sig för att komma ut till sommarvärmen :)


Vecka 37 (36+0)Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

Nu kan det vara bra att börja planera BB-väskan, saker som är bra att ha med till BB. Det är alltid skönt att ha den färdigpackad så har man en mindre sak att oroa sig för när det är dags att åka in!hur är det då för mig?

besök ofta?
ja jag har börjat fått gå flera gånger i veckan nu pga för högt blodtryck.

förvärkar?
ja det har jag. Varje kväll har jag förvärkar som håller i några sekunder som sedan släpper och kommer tillbaka med jämna mellanrum. De gär inte ont men de går inte obemärkt förbi heller..

hicka?
jo det händer varje dag att bebis har hicka hehe. sött

packa bb väska?
jag ska faktiskt göra det idag, eftersom jag inte vet vad som händer imorgon efter besöket hos barnmorskan.

hur mår jag annars?
jag får halsbränna om jag sover på rygg så det är sidan som gäller hehe. Jag sväller i fötterna på kvällarna om jag har gått mkt under dagen vilket är normalt. Jag har inte ont i skallen eller något sådant som är tecken på havandeskapsförgiftning men klart man är extra uppmärksam hela tiden nu. Jag är trött om dagarna och sover länge nu på morgon och gärna en stund på dagen också men det är bara skönt haha. Jag försöker undvika köra bil nu eftersom jag knappt får plats där bakom ratten hehe. Känns inte så säkert liksom. Men klart jag åker småsvängar här i byn.

4 år sedan

Idag är det exakt 4 år sedan jag tog studenten .. heeelt galet :)

de var tider det... en av de roligaste dagarna i mitt liv... saknar min klass Np3d.

Bm idag

var till barnmorskan idag och ja... det var ännu värre idag. Hur ska detta sluta liksom? Mitt blodtryck låg på 150/96 vilket inte alls är bra. Hon ringde till och med till förlossningen och rådfrågade dem. Känns overkligt faktiskt. De kom iaf överrens om att ta in mig igen på fredag för en koll hos barnmorskan och är det värre då ska jag in på förlossningen. vad som händer där då vet jag inte. Om jag måste ligga kvar eller om de bara kollar något.

Jag hade iaf inte gått upp ngt i vikt nu heller (faktiskt ner 2 hg) och alltså har jag inte gått upp något på en månad. Vilket iof känns bra.

så ja.. nu får vi se vad som händer på fredag....

Nytt till bebisjag kunde inte motstå denna när jag såg den hehe


hehe traktor är ett måste känns de som ;)HAHAH sant sant ;)

allt är inköpt på H&M för den som undrar


Ola och Overdrive

äääntligen släpper Ola lite nytt material. Idag släpper han Overdrive på singel men även 2 nya låtar och en remix på Unstoppable digitalt. Jag trodde de skulle komma ut på Spotify jag men det har de inte så nu har jag fått ladda hem itunes för att försöka höra låtarna där istället haha. krångel :P:)


snart dags...


här var jag kanske 1-2 år hehe


på torsdag gå jag in i vecka 37 och vet ni? exakt på den dagen kom jag ut. Alltså 3 veckor för tidigt hehe. Jag var beräknad att komma ut den 27 januari men kom ut den 6:e (alltså 21 dagar för tidigt).. det är helt galet att jag faktiskt kan vara mamma imorgon, om tre veckor, men max om 5 veckor om det vill sig så också :P
jag längtar !!!! haha

föresten så tror jag att vi har ett litet husspöke som gillar bebisleksaker. När jag var inne i barnrummet började kulorna i palmen (som sitter ´på gåstolen) att åka omkring och det kan de bara göra om man rör på själva palmen haha. Skulle kanske testa att den fungerade tills lillen kom ut? ;) haha


Skattepengarna har visst kommit :')14 000 kr rikare då mohaha


Sommarfintsåå fint när äppelträden blommar :)


no powernap!

Tror ni jag har tagit en powernap? ehm nej.. jag har gjort allt annat känns det som haha. Dock skolsaker. JAg har mejlat lärarna om min sits inför de kommande dagarna så de vet om det (de visste de redan innan men nu var mer slutgiltigt...) jag har läst malins text och opponerat på den och skickat till henne och lärarna, jag har läst och opponerat på grupparbetet tills imorgon som vi skulle göra också. JAg är därmed klar med alla skoluppgifter för denna terminen vilket känns..... UNDERBART ! !  !

jag vill också skryta lite med att jag klarade tentan.. fick 8/10 vilket jag är helnöjd med eftersom jag vet precis nu vad det var jag missade och när jag såg frågorna tänkte jag att jag var körd haha. Man måste lita mer på sig själv har jag märkt hehe :P

överskattad energiförmåga

kom hem från skolan för ungefär en timme sedan. Skönt som fan kan jag meddela. Jag pallar nog inget mer nu denna vecka. Att gå idag har vart väldigt påfrestande för kroppen. Jag har ont i fötterna, huvudvärk, trött och jag har noll koncentrationsförmåga känner jag. Dock var det skönt att komma iväg idag, dels för att prova åka och sen för att jag fick tillbaka massa uppgifter och jag fick en hel del redovisat.

Nu har jag två dagar kvar (1 ½) men jag vet inte om jag orkar åka. Ska se hur det känns ikväll. Måste faktiskt tänka på att bebis kan kika ut när som helst. Enloge (stavning?) till de som pallat åka ner till gävle en hel vecka och gått hela veckan fast att de vart höggravida. Det pallar verkligen inte jag haha.

Nu ska jag åka och handla så det finns frukost imorgon sen soooooova. Eller ja, powernap!
kram och hej på er

Läsning

JAg har precis köpt två svenska pocketböcker av True Blood som jag hittade på ica maxi. Nu när jag var inne på cdon.com såg jag att de hade ett erbjudande som jag önskade jag hade sett tidigare haha. Det är nämligen de tre första böckerna översatta till svenska, i snyggare omslag dessutom ;)

  

Böckerna kostar 49 kronor styck eller alla tre för 119 kronor. :) Ett kap med andra ord för den som inte vill köpa de engelska och läsa dem.

Svenska nationaldagen


Idag är det svenska nationaldagenGRATTIS Sverige :) Dock har inte vi tur med vädret idag, här regnar det nämligen -.- men men jag brukar inte fira nationaldagen ändå så haha. Idag har jag och Fredde hjälpt brorsan att städa ur studentlägenheten inför sommaren och så skulle jag plugga lite nu men det gick inte så bra.

Malins arbete kan jag inte läsa eftersom det blir massa konstiga symboler i mejlet... antar att våra datorer inte gillar varandra haha och det finns två olika arbeten som heter samma sak på blackboard så jag vet inte vilket arbete jag ska opponera på där heller. Det får alltså lösa sig imorgon haha.

istället ska jag mumsa massa goda, röda jordgubbar och sen packa BB-väskan. Man vet som sagt inte när det sätter fart nu när blodtrycket håller på att krångla såhär. Plus att alla envisas med att säga att den kommer komma ut innan BF :P Bäst att vara förberedd med andra ord hehe

kram på er och hoppas ni har en bra nationaldag :)

blommigtmin nya klänning från H&M :)
bebis säger hej också hihi


Brännbollen i bilder


matchtröjorna såg ut såhär :)


gänget sitter och väntar på att spela första matchen
emma, malin och malinFredde och Boyen i pauserna :)jag passade på att sola lite :) och jag har fått en liten bränna mohahasyrran, jon och Andrea kikade också över :)har fotat mer men de tar vi i ett annat inlägg.

Brännboll

idag är det brännboll och fint väder fick vi också :) nice. Jag ska som sagt vara chaffis idag då de flesta ska dricka öl. Jag ska iaf ha klänning på mig idag. Hoppas på lite bränna också hehe.

Ha en bra lördag hörrni så kommer de bilder ikväll :)

Fint från Gina Tricot99, 129,
199 kronor


249, 249,
299 kronor

Arg på H&M

åååh -.- jag är skapligt less på H&M nu. Här beställde jag mössorna till bebis för x antal veckor sedan. Det har hela tiden stått att de funnits i lager och att jg ska få dem, vad står det i paketet om inte SLUTSÅLD när jag väl får hem paketet? himla skit också. :(

äckliga varelser....

Igår fick jag se bland det äckligaste på länge. Min lilla underbara honkatt kommer in och spyr. Det är jag ganska van att katterna gör (hårbollar och så ni vet...) men denna gång låg det lite mer i innehållet så att säga. Nämligen detta...bandmask för er som inte är så hemma på maskar... Äckligt som fan var det haha... Dock ska inte maskar komma upp i spyan så jag tror att hon har käkat en råtta som hade dessa i sig. MEN jag har ändå köpt avmaskningsmedel till henne idag som hon ska få under helgen ifall att hon har mer där i.
Nu hoppas jag att hon (och de andra) slipper dessa äckliga varelser :P


blåbärsgröt

Hade besök av min favorit systerdotter idag. Hon fick nämligen gröt med blåbär på.. haha :D

haha visst är hon söt? :D


Klumpig

jag är så jäkla klumpig...
här har man suttit vid datorn ett tag och så har foten somnat, dock försöker jag gå men vad händer? foten lyssnar inte alls och viker sig så nu har jag en rejäl stukning...

inte alls skönt när man dessutom har extra kilo att bära på och nu måste stackars högerfoten ta allt det hahahha... nej nu ska jag ligga och vila foten en stund.
Hoppas det blir bättre för jag måste ju damsuga och torka golven också :P

Vecka 36 (35+0)

Idag är det torsdag vilket innebär att jag går in i vecka 36. Fatta att ungen kan komma ut när som helst nu :o läskigt men spännande på samma gång :DFrån och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.


Hur är det då för mig?

kontroll varje eller varannan vecka?
jag måste på kontroller varje vecka nu för att hålla koll så att jag inte får havandeskapsförgiftning. Annars hade det vart varannan vecka. Jag hinner alltså dit några gånger till, annars hade det bara vart två besök till innan bebis kommer ut.

fixerad bebis och sjunkande mage?
jag har fixerad bebis enligt barnmorskan men om magen sjunkit lite vet jag inte om jag kan hålla med om. Just idag är den faktiskt lägre ner vilket är skönt när man sitter, men annars är det olika från dag till dag tycker jag.

avbruten sömn?
ja faktiskt, jag vaknar flera gånger på nätterna för att vända på mig eller för att gå upp och kissa. Otroligt jobbigt haha men det är inte så länge kvar så jag klarar det ;)


bebis rörelser har ändrats?
ja asså den gör som sagt inga volter längre hehe men annars är den i full gång hela dagarna och kvällarna. Putar ut med ryggen som ni sett på en del bilder, och den rör runt med armarna och sparkar mig i revbenen med benen sina så ja, livlig är den hehe.


Att man kan älska något så mycket...kärlek <3


Sol


Nu är alla uppgifter i skolan klar ju så då kan man passa på att slappa i solen :D Jag tänkte lägga mig i en solstol nu och läsa lite true blood hehe.

Hoppas ni har en lika solig dag som jag har :)

Dagens jag-och-magen

Idag är det ju lika fint väder som igår :) Syrran och Andrea är fortfarande kvar också men just nu sover hon så då passar jag på att blogga lite och fixa klart hemtentan. Jag gjorde ju klart den till 90 % igår men ska fila lite till på den nu och sen skicka in och hoppas på att den blir godkänd :)

Jag och syrran var på förmiddagen in till stan för att handla lite på Dollar. Behövde lådor till mina underkläder så att byrån jag har dem i nu, kan användas till bebisens kläder :) Sen blev det även lite andra nyttigheter som mat och flugspray till Docka hehe.

Dagens jag ser ut såhär :

Dagens jag har ett linne från Gina Tricot och en kjol från Lindex.
Skönt att kunna gå i så lite kläder som möjligt nu hehemagen uppifrån haha :) inga fötter har jag ... eller? :P

magen är i vecka 35 (34+5)


RSS 2.0