Senaste läst


Nu har jag läst ut boken "När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var". Jessica Anderssons självbiografi. Boken handlar om hennes uppväxt med alkoholiserad mamma och boende på olika fosterhem. Jag hade ingen aning om att hon hade denna uppväxten och jag ser upp till henne nu. Att hon lyckas komma dit hon är trots denna uppväxt och att hon aldrig visat det i media på något sätt.

Boken var lättläst då den inte hade några kapitel utan ett "kapitel" kunde ibland bara vara två sidor. Den hade inte så många sidor och den var som sagt gripande så man ville bara fortsätta läsa.

Söndag

Idag är det söndag vilket ska vara en vilodag. Jag har gjort allt annat än vilat haha. Jag har städat och fixat i hela huset. Har varit otroligt rastlös idag vilket har gjort att huset skiner istället. Inte klagar Fredde iaf ;)

Jag shoppade även hem lite nytt från jotex idag. Lite prydnadsväxter som ska hänga i hallen och nya sängkläder bland annat. Jag har även kikat omkring efter ny säng men hittar ingen bra och billig. Antingen är de svindyra eller skitfula. Något tips? :)

Annars längtar jag bara tills imorgon :) Ultraljud ni vet, har längtat i två månader på att få se våran lillskit i magen. Äntligen får man förhoppningsvis höra att allt är okej.

Vecka 20 (19+0)

Idag är det lördag (igen) och jag går in i vecka 20. Det går vansinnigt fort nu haha. Tycker nyss jag var i vecka 14 haha. På måndag ska jag äntligen på ultraljud och jag tror dock att jag åker tillbaka minst en vecka men gärna inte mer haha. Vill ju ha ut bebis nu ju :)


Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.


Hemma!

Nu är en skolvecka avklarad och dagen var spännande och rolig och ett litet inslag av trötthet och rädsla. Imorse när jag kom till tågstationen så berättade högtalarna att tåget var inställt och istället hade ersättningsbussar. Jag gillar inte att åka buss på vintern och för det andra så tar det ett tag att åka buss till Gävle. Vi kom därför för sent men vi missade inte så mkt tror jag.

Vi hade kemi hela dagen och även fast allt inte är nytt så är det mycket att ta in på en gång och jag har lite ångest över kemi- och fysikprovet vi ska ha nu nästa innevecka. Men det ska nog gå bra, ger ma sig fan på det så ;)

Nu ligger jag hemma i soffan och typ somnar snart. Är otroligt trött efter en dålig natts sömn med mardrömmar och vaknande så jag skulle kunna hoppa i säng direkt hehe. Fredde är dessutom i garaget och skruvar på det nya tillskottet i familjen, nämligen en snöslunga så jag läre inte se röken av han ikväll heller haha.

Vad gör ni denna fredagkväll då? fredagsmys? krogen? soffan? :)

Nytt

Här loggar jag in ovetandes om att blogg.se har fått ny design. Snyggt tycker jag, eller ja, nice med förändring och lättare att se när man hade många bloggar under samma domän ;)

Idag gick det iaf bra i skolan. Hade halvdag vilket var supernice haha men sedan skrev vi ut papper, käkade lite och så från 12-14. Skolan har ett nytt system nu angående skrivarna vilket jag inte riktigt gillar men så fort man är haj på det så är det väl bra hehe! Som allt annat.

Nu ska jag snart hoppa i säng. Är sjukt trött och har lite början till huvudvärk så lika bra att bädda ner sig så att man orkar med morgondagen. Kemi hela dagen. Föresten tar jag tillbaka det om att denna kurs skulle vara rolig haha. Fan världens tenta nästa innevecka (8) och vi har massa småuppgifter som skall göras också. Nej fy fan! Men men, det är ju över sen då. Får väl se det så hehe.

Ja tråkiga jag, hade inget att komma med som vanligt :p men roligare imorgon då jag är hemma igen. Angående bilder och roligare text.

Halvdag och snökaos

Fick höra att vi hade halvdag imorgon bara. Vadå skön start? haha. Det innebär att vi hinner med kvart över 2 tåget hem (antar att vi slutar 12 och inte hinner med 12.10 tåget..)

Håll tummarna om att det inte snöar allt för mkt imorgon bitti så jag hinner med tåget och att vi inte kör av vägen eller ngt..!

Föresten.. har jag sagt att ärtor är gott? ;)

Hemma än.

Hejsan!

Då var man vaken igen då haha. Jag vaknade vid halv 1 idag och det var fan skönt att sova ut ordentligt. Märks att kroppen tar stryk av att ligga i magsjuka. Jag hade fixat allt för skolan igår kväll för att jag skulle åka med Fredde till mamma imorse MEN jag spydde typ hela natten så jag valde därför att stanna hemma idag. Då vet jag iaf att jag inte smittar någon plus att jag vet att jag inte spyr något mer. Missade dock två bra lektioner idag men det får jag ta igen av mina klasskamrater. Jag tänkte åka imorgon så det fixar sig nog ;)

Idag tänkte jag bara ta det lungt. Vila upp kroppen ordentligt och bara stanna inne pga ovädret. De har ju varnat allmänheten för att stanna inne och det tänker jag göra haha.

Vad händer hos er idag då? :)

Sjukling?

Hejsan läsare!

Nu först har jag lite energi att starta datorn och skriva lite. Det hela började igår kväll. Jag började må väldigt illa mot kvällen och la mig för att sova väldigt tidigt. Jag vaknade när Fredde åkte på jobbet vid 5 och var lite hungrig så jag tog en banan, lätt att äta och snabb energi. Dock fick jag bara behålla det i några minuter. Jag gick oh la mig igen och vaknade vid 11. Måsta gå på toa då igen. Sen vaknade jag vid 1 och fick i mig lite mat som ni sedan kanske kan tänka er vart det gick. Sen har jag legat i soffan tills nu och ja, bara blivit smalare kan man säga.

Jag vet att jag inte spytt idag pga graviditeten. Men om det är magsjuka eller matförgiftning (käkade ute igår) det vet jag inte och det är lite jobbigt för jag har skola imorgon. Är det magsjuka läre jag vara dålig imorgon också och då är jag hemma såklart men är det matförgiftning så kan jag åka för då är jag nog bättre imorgon. Hur som haver är jag orolig för min lilla bäs i magen. Att h*n inte får den energi den behöver då inte ens jag får den energi jag behöver.

Imorgon börjar iaf en rolig kurs (tror jag). Teknik och naturkunskap. Jag gillade första teknikkursen och naturkunskap är alltid roligt. Nu ska vi läsa kemi och fysik också. Inte mina starkaste ämnen i högstadiet men vem vet, jag är mer fokuserad nu så det borde gå bättre hehe.

Vad händer ikväll för er annars? :)


Går bra

Nu har jag gjort typ olika 5 tester och det går rätt bra. Dock är jag som jag är och inte är nöjd om jag inte har 70 / 70 MEN jag försöker intala mig själv att det är 65 frågor på provet som räknas och att 67 då är okej HAHAHA men ja, det går inte att lära en gammal hund att sitta sägs det :P

Nu måste jag äta något för jag är hungrig hehe. Bebis sparkar och har sig också, kanske ett tecken på hunger?

Måndag vecka 4

Idag är det svinkallt ute (-15) vilket gör att jag måste elda för att undvika att pumpen går igång och drar el = hej då pengar haha. Jag suger verkligen på att få igång eldar, de vill liksom aldrig ta fart. Men idag (peppar peppar) så tog det eld och det brinner i kaminen. Nu gäller det bara att komma ihåg att fylla på med ved så elden inte dör haha. Påminn mig?! :P

Medan elden är igång håller diskmaskinen på att rena disken och tvättmaskinen ska få göra sitt. Medan tänker jag sitta här framför kaminen och träna på körkortsfrågor. Jag behöver egentligen inte utan kan (utan att skryta) skriva upp idag och klara det MEN det är alltid bra att hålla igång teorin i skallen hehe så därför tänker jag göra lite prov på datorn ;) Om inte annat är det nya skyltar ute sen jag skrev upp sist som jag måste lära mig.

Sen när Fredde kommer hem bär det av till stan för att köpa lite nyttigheter som mat och papper till skrivaren så jag kan skriva ut lite. Intressant att veta va? ;) hehe


Filmkväll i vanlig ordning

Söndag idag som sagt och det blev filmkväll som vi brukar ha på söndagar. Jag har inte hunnit rida idag som jag hade tänkt för först kom Linda och Andrea över för jag hjälpte till att göra dopkorten (blev mkt fina :D ) och sen åkte jag lastbil med Fredde till Ljusdal och sen bar det av direkt till Malin och Broberg för att kolla på film. Filmen för kvällen blev Sommaren med Göran och ja jag vet inte vad jag tycker om den haha

Den var väl rolig men jag får sån panik när folk gör bort sig så där mkt och hela tiden så jag kunde inte direkt slappna av haha. Den var iaf bättre än vad jag hade förväntat mig eftersom David och Peter inte är skådespelare men det var helt okej som sagt.


Fick dessutom veta två roliga saker angående bebisar idag

1. Min kompis (vet inte om jag får säga namn ännu ) är med barn i samma vecka som mig och Sofia. EXTREMT kul hehe.

2. Sara och Linus fick äntligen sin lilla kille idag. GRATTIS! :)


Sunday

Idag är det söndag om ni missat det ;) dagens planer är ; INGENTING !!

skönt som attan hehe. Jag ska packa och fixa inför veckan i skolan och till stallet men annars är det inget planerat vilket känns skönt. Jag pallar inte göra något speciellt idag faktiskt hehe.

har ni någon bra, rolig sida att rekomendera? :)

Vecka 19 (18+0)


Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.

Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan

Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.

Nu har du säkert känt din bebis röra på sig. Ibland kan det hända så mycket därinne att det är svårt att sova. Din bebis kommer att vara mycket aktiv de kommande tio veckorna, tills det börjar bli för trångt i livmodern.

 
 

 


skriver i pausen

Maten blev skitgod :D

Nu sitter jag och kollar på Mumien 1 på 3:an. Har sett den många gånger förr men jag gillar denna film :) Sen blir det nog sängen. Verkar inte bli något annat trots fredag. Men skönt det med :)

Nu känner jag av bebis igen också. Ibland. Även om det är för en sekund så vet jag iaf att han lever hehe

Vad gör ni denna fredag? :)

Matlagning á la Madde


Ikväll ska jag göra
fläskfilé men jag har funderat hela dagen hur jag ska laga den. Ska jag lägga någonting inuti den? Ska jag grilla den eller ska jag steka den i stekpannan? Ska jag strimla eller skiva den? Nu lutar det åt att jag ska ungsbaka den faktiskt. Stod att den blir saftigast så och det är dessutom lättast eftersom jag dessutom redan har ugnen igång till hasselbackspotatisen.

Hoppas bara det blir bra haha!

Fredag

Idag är det äntligen fredag. Shit vad denna veckan har gått fort haha. Imorgon går jag in i vecka 19. Det går rysligt fort där med haha. Ikväll ska jag göra mysmiddag här hemma :) Blir hasselbackspotatis och fläskfilé :D Muuuums!

Föresten, är det bara jag som drömmer konstiga drömmar nu? Gjorde ni det när ni var gravida ni som har vart gravida så att säga ??


Portfölj? Done!

och DÄR var man klar med hela portföljen. Nu har jag skrivit rent alla reflektioner och gjort klart portföljen. Ska bara skrivas ut så är den klar för att lämnas in. Känns bra hehe. Nu har jag hela helgen fri innan det är skola till veckan.

Nu ska jag se klart på CSI miami på kanal 5 och invänta hem Fredde. Hatar när han jobbar eftermiddag för det är så grymt jäkla tråkigt men vad ska man göra? haha. Jag har iaf Boyen och katterna ;)

Moster var barnvakt



mosters lilla gofis :')



Moster som man är, har vissa förpliktelser också, som att vara barnvakt då och då. Syrran kom över och lämnade lilla söta Andrea här medan hon var över på ICA och handlade. Det gick bra till en början sen började hon gapskrika och grina i 15 minuter innan jag till slut fick tyst på henne och då kom syrran lagomt tillbaka. Hon var hungrig precis som jag misstänkte men vågade inte ge henne ngt då jag inte visste när hon käkade sist eller hur mkt hon brukar få. Men jag höll lugnet och jag hade rätt instinkter ;)

sen att hon spydde ner mig efter maten är en annan förpliktelse man får ta som moster haha. Nu ska jag fortsätta min förpliktelse som student istället och skriva klart i word :)

hoppas ni har en nice torsdags kväll

plugg, plugg, plugg


Magbild vecka 18



HAHAHA ja asså detta är sovkläder ifall någon undrar haha. jag går inte omkring med rosa byxor till vardags hehe. Iaf ser ni magen i vecka 18. Nog för att det är lite fett med i bilden också så är den iaf stor för sin vecka anser jag. Men alla är ju olika ;)

Nu ska jag fortsätta med pluggningen..gäller att göra klart portföljen och skriva ut den :)
vi hörs!

viktminskning

Jag vägde mig idag också.. jag har gått ner ytterligare några hg. Börjar kännas konstigt haha. Fast så länge bebis mår bra så mår jag bra :)

Spöken

Det okända nu på tv4 + för den som är intresserad :)

Kommentarer

Fick en kommentar som jag faktiskt tog lite illa upp av. Personen frågade om jag inte tog hand om min häst och ens var där varje dag. Det sårar mig för ni ska veta vad jag har kämpat för att åka dit varje dag då jag mått som sämst och spytt och haft mig.

Docka, min häst är 24 år gammal iår och hon är pigg och allt för sin ålder. Jag köpte henne i augusti men har känt Docka hela mitt ridliv (haha). Innan jag blev gravid red jag henne 5-6 dagar i veckan och allt gick bra. När jag fick reda på att jag var med barn ville jag inte rida förrän jag var efter vecka 12 (då risken för missfall minskar med flera % ) och jag mådde dessutom asdåligt. Jag bara sov, sov och sov. Trots det var jag till stallet minst 6 dagar i veckan och mockade och fixade med både Docka OCH Helenas (där jag har Docka uppstallad) hästar (tog hennes hästar 2 dagar i veckan) När jag inte var i stallet mockade Helena åt mig så tro inte att Docka stod i skit bara för att jag var hemma.

Att jag inte ridit Docka på några veckor har jag mått dåligt av såklart men min bebis går faktiskt före ridningen och det är inte så att jag struntat i Docka bara för det. Jag har borstat henne och jag har myst med henne på andra sätt än från hästryggen. Jag bryr mig om Docka och alla mina djur jag har och skulle aldrig sluta bry mig om dem eller sluta sköta dem. Jag kommer INTE sälja Docka bara för att jag får barn till exempel! Säger inte det något?


Nu ska jag rida henne så länge jag kommer upp i sadeln och så länge hon orkar bära mig. Sen är det dags för bete och jag har inte dåligt samvete över att låta henne ha "semester", just med tanke på hennes ålder. Hade hon vart 6 år hade det vart en annan sak. Då hade jag lagt ner hela min själ i att hitta någon som vill rida henne men ni/du ska veta att Docka är en speciell häst. Hon gillar inte vem som helst och har svårt för att lita på folk. Då tycker jag det känns bättre att jag tar hand om henne så mkt jag kan istället för att låta någon som hon inte litar på rida henne bara för att hon ska ut och ridas. Det finns hästar som har det värre, som inte rids, som inte pysslas om, som inte får mat eller som inte får vatten. Tänk på det ;)

Ingen nytta

Imorse när jag vaknade så hade jag fortfarande lite ont i magen sen gårdagen så jag messade Erica och sade att det inte blev någon ridning för min del iaf. Jag har haft en ilande känsla längst ner i magen nu hela dagen igår och en del idag. Jag hoppas att det är för att jag travade igår och att jag har lite träningsvärk och att det inte är någon fara med bebis. Någon som vet vad det kan vara?!

Idag har jag inte gjort ett skit. Jag somnade direkt när Fredde åkte till jobbet och vaknade för ett tag sedan haha.

Grattis till Anna-Maria som födde en son igår :)

GE MIG !!



jag blev helt plötsligt sugen på världens största bord med frukter.. precis som på bilden. Jag skulle få i mig precis varenda millimeter känns det som haha.. gaaah ge mig (a)

Ut med julen och ridning

Igår var det söndag och jag orkade typ inte med datorn något mer efter sista blogginlägget hehe. Idag har jag städat lite granna.. Ska plocka bort julen (nej jag har inte hunnit det ännu pga jobb och vart borta på fester och lite sådant..) men jag ser inte fram emot att byta alla gardiner. Fan jag hatar att byta gardiner. Någon frivillig på det?!

Jag och Erica red både igår och idag. Känns skönt att komma upp i sadeln igen, dock kommer det bli problem att ta sig ner snart för magen är lite ivägen för sadeln på väg ner redan nu, hur fan ska det bli sen? hahaha. Imorgon lutar det åt en morgonritt vilket kan bli intressant. Tidiga mornar har aldrig varit min grej men men, skönt att ha hela dagen "fri" sen. Erica har börjat rida Tuzze vilket är skönt för då har jag en stall- och ridkompis med mig nu. Trevligt värre :)

Nej nu måste jag försöka tänka på någon middag, börjar bli hungrig :P


och ja, förlåt för lite bilder men fan, inspirationen är lost haha

Tjejkväll och dildoparty

Igår  var jag som sagt hos Janeth (min klasskompis) tillsammans med mina andra studiekamrater på en liten tjejkväll med god mat och massa skratt även denna kvällen :) Janeth hade gjort en otroligt god thaigryta med ris och jag kunde äta hur mycket som helst. Typiskt att magsäcken är liten nu -.- haha.

Sen kom Erica och hade ett dildoparty med oss vilket var lika kul som alltid ;) hehe. Det är faktiskt inte bara dildos och sexsnack som många kanske tror. Det är lika gärna skämtleksaker som shotsglasen ovan, massageoljor som självförsvar :)

Nu ska jag göra mig klar för en ridtur med Erica :) Vi hörs väl senare sötnosar


Vecka 18 (17+0)

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

Om du väntar en flicka, så kan det vara intressant att veta att hennes vagina, livmoder och äggledare nu finns på plats. Om du väntar en pojke, så är de yttre könsorganen tydliga.



bebis i vecka 18.


Tjejkväll avklarad, dags för nästa!

Det var supertrevligt igår hos Sofia. Vi käkade gott, talade massa minnen och skrattade massa hehe. Ikväll är det dags för nästa evenemang. Ska nämligen till Janeth på lite mat och sen sexparty med Erica (asså hon har ett dildoparty) så ni inte tror att vi ska ha värsta orgien haha.

Tiden räcker inte till dock haha. Skulle behöva tvätta, städa, vart till stallet och duschat och bytt om och vara i stan till 4. Inser ni min stress?! haha Dock kommer jag utesluta vissa saker... som att tvätta och städa hahahah.

vad ska ni göra ikväll? lördag och allt :D

tjejkväll

Nu har man duschat och ska väl sminka sig lite innan jag åker till Sofia med syrran för en tacokväll :)
Hoppas ni har det minst lika trevligt =)

Fredag

Äntligen fredag!

Idag har jag hunnit vart till stallet och släppt ut hästarna OCH därmed även tagit en promenad dit och hem. Inte det varmaste ute men jag hade tre lager av kläder på mig typ så jag frös inte direkt heller.

Nu ska jag fixa med lite pappersarbete (bland annat skicka in lämpan då alla papper har kommit..) och sen ska jag göra mig klar för en tjejkväll ikväll hemma hos Sofia :) Vi ska käka tacos och snacka lite skit ett par töser. Ska bli otroligt kul att komma bort ett tag och träffa några som man annars inte träffar så ofta. Iaf inte allihopa på en gång!

Nej nu måste jag sätta fart.

hörs :)

Torsdag

Hello!

Känns som gårdagen liksom flög förbi så snabbt som att den aldrig ens existerade. Först jobbade jag på förskolan till 3 och sen åkte jag lite lastbil med Fredde. Kallt som sjutton var det ute så det var skönt med lite värme i hytten ska ni veta. Sen började jag må skit rent ut sagt. Mådde illa och hade huvudvärk så jag gick och lade mig och sov i typ 3 timmar innan Fredde väckte mig. Kollade lite på tv och sen gick jag och la mig igen. Hade fortfarande huvudvärk då och en alvedon hjälpte såklart inte (som annars ALLTID hjälper )Vaknade imorse med lite huvudvärk också. Tror det kan ha att göra med att järnhalten i mitt blod börjar bli för lågt. Då kan man bli trött, få ont i huvudet och bli allmänt slapp. Köpte därför massa persilja idag och ska äta mer leverpastej hehe.

Ikväll har jag nattning av hästarna vilket jag inte ser fram emot. Kallt som fan är det ute.. brrr men det är väl bara att bita ihop :D

Vad gör ni idag då? är det något bra på tv?

Äntligen!!

jaja då var det överstökat. Nu har jag gjort synundersökning och skrivit in mig på körskolan och bokat tid för riskettan. Nu är det bara att vänta på lämpan sen ska det börja köras och de lovade mig ett körkort innan juni när jag förklarade situationen :D tjohej! Äntligen!


nice!


Tisdag

Idag händer det mycket må ni tro. Jag ska hänga tvätt, tvätta mer och hänga det också, jag ska städa lite och jag ska till stallet och faktiskt RIDA idag. Har inte ridit på snart 2 månader pga graviditeten. Först vågade jag inte ifall jag skulle ramla av och få missfall och sen så har jag inte orkat pga illamående och trötthet. Nu är hon dock snart helskodd med broddar och snösulor och jag mår bra igen så då är det bara att köra på hehe. Förhoppningsvis blir både jag och Docka lite gladare med lite ridning hehe.

Fullt upp alltså. Vad är era planer för idag?

Surt


Jag har fått en fling med surt. Jag suktar efter sura äpplen, gott och blandat surt och gärna lite sura dressingar och safter. Jag vill inte direkt ha ren citron men surt är det som jag vill ha just nu haha.



gott gott, helst de röda krokodilerna :D


Promenad i januarisolen


Har precis kommit hem från en promenad med Boyen till stallet. Tog typ 30 minuter dit och 45 minuter hem haha. Har så fruktansvärt ont i bäckenbenet och låren nu så det är svårt att gå haha. Dock var det skönt att vara ute lite över en timme i 0 gradigt (ja det hade sjunkit sen imorse) och massa varm sol. Nu får gärna all snö smälta bort och jag vill se tussilago i dikeskanterna. Otålig? Jag? haha

Ska väl ta en titt på skrivuppgiften också en sista gång efter eventuella stavfel, om jag citerat fel och så vidare :) Förhoppningsvis är det inte allt för tokigt.

Till mina studiekamrater: skulle den vara inne idag? Vem har sagt det? för i mina papper står det bara "inne vecka 2" men flera andra har skrivit måndag?!


Minus 2 grader


Rena sommarvärmen ju haha! Och solen lyser dessutom. Jag ska bege mig på en promenad till stallet tänkte jag. Hoppas jag orkar bara, visst det är inte långt men med dessa foglossningar tar det sin lilla tid att gå kan man säga haha. Boyen blir glad av en promenad iaf och det är huvudsaken.

Sen börjar jag få smått panik över min skrivuppgift. Den är klar men jag har inte fått någon respons av min kritiska vän än på den och den ska lämnas in idag. Tänk om hela uppsatsen är skit och jag måste göra om? Det kommer jag aldrig att hinna. Jag har bett Moa läst igenom den och hon tyckte den var bra, men bra om någon från skolan läser den också som vet mer vad som krävs av mig och allt det där. Är det någon i min klass som känner sig manad? haha!

Ja nej nu ska jag klä på mig och gå ut :)
vi hörs senare!

kraaam

Viktnedgång

Jag vägde mig idag, var inte meningen jag skulle göra det förrän jag var hos barnmorskan nästa gång (i v.24) men gjorde det ändå och jag hade gått ner nästan 2 kilo sen invägningenn hos barnmorskan :O Det känns iof skönt eftersom jag redan väger så mkt för jag vet att jag äter rätt mat och mkt så jag vet att bebis får i sig den näringen den behöver :)

kanske inte går upp de 30 kilona som jag trodde? haha

Unga föräldrar

Detta inlägget måste handla om unga föräldrar. Jag måste avreagera mig lite. kanske för att jag är på allmänt dåligt humör idag, men även för att jag har stört mig på detta väldigt länge. Kollar ni på serien unga mödrar på kanal 5? Det handlar om, som det låter, unga mödrar. Mödrar i åldern 15-18. Vad vill jag då avreagera mig på? Jag vill avreagera mig på naiva ungdomar som sätter barn till världen utan att tänka längre än vad näsan räcker. Är det någon i det programmet som är tillsammans med barnets pappa? Svar nej. Alla gör slut i början av graviditeten eller precis i början. VARFÖR?! Jag har svårt att tro att det hade hänt om de hade vart äldre eller vart tillsammans med pappan en längre tid innan graviditeten. Nu är inte alla unga föräldrar likadana, det säger jag inte utan jag tänker mest på de i programmet. De sitter sen och klagar på att barnet saknar en manlig rollfigur i livet och att de inte har pengar till mat eller vad det nu kan vara. Konstigt då?! De har satt sig i den sitsen själva. Nu är de inte dåliga föräldrar heller, de i serien alltså men jag blir ändå less på hur de knullar omkring och föder barn som de byter trosor och sen klaga över hur livet är.

Jag kommer inte heller ha det lätt alla gånger under graviditeten eller senare när barnet är fött men jag har en stark relation med fadern (vi har ändå 7 år tillsammans), en utbildninng och en ekonomisk bakgrund så jag klarar mig.

ja nu har jag avreagerat mig lite och ja, alla är som sagt inte lika och det finns många unga föräldrar som är bra och till och med bättre än 30-åriga föräldrar MEN jag tycker att programmet är irriterande haha

Söndag

blääää!! Tråkigt som faaaasen.

msn

Har nyss pratat en massa med syrran och Andrea på msn haha



haha "mamma" sa väl något roligt haha

Vecka 17 (16+0)

Idag är det lördag och jag går in i vecka 17. Helt galet fort det går haha samtidigt som jag vill ha bebis i famnen helst igår.



Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.




Hur är det då för mig? Ökad svettning? nej inte direkt.. kanske för att det är så vansinnigt kallt ute också? haha. Täppt i näsan? ja till och från faktiskt, dock är det kanske för att jag nyss vart förkyld hahaha. Kissa ofta? ja asså jag kissar faktiskt mindre det gör jag men jag får oftast gå upp en gång på natten än. Men det har minskat från 2-3 gånger per natt till bara 1 hehe. Jag känner också att barnet ligger där mellan naveln och blygdbenet. Helst när jag ligger ner så känner man värsta bullen där hehe.. Min lilla gofiiiis :')

Skrivuppgift..Done!

och DÄÄÄR blev jag klar med skrivuppgiften :) Ska kollas igenom noga en gång bara för eventuella stavfel och felciterat och  sådär men texten är där och det blev 10 sidor med 8 sidor text. Precis som det skulle vara :D

Lets Dance

Ikväll är det premiär för Lets Dance också. Jag har kollat på det alla säsonger faktiskt och tycker det är ett underhållande program. Är facinerad över hur duktiga de blir och aldrig tidigare har dansat professionell dans förut. Det ger hopp till en vanlig svensson också haha.


Jag har dock ingen favorit iår direkt. Kommer väl kanske under programmets gång.

Premiär ikväll klockan 20.00 på tv 4.
ska ni se? vilken hejjar ni på?

Fredag

Fredag idag, igen. Vart tar veckorna vägen? haha. Idag ska jag skriva klart min skrivuppgift, eller iaf 2 sidor till är planen. Har inte fått svar av min kritiska vän ännu så jag tänker låta någon kompis läsa den också så får jag se vad som sägs. Någon opartisk person så att säga hehe.

Ikväll var det meningen att det skulle vara tjejmiddag men några hade andra planer så det sköts upp till nästa fredag istället. Ikväll blir det nog film och eventuellt något spel med några kompisar istället.

Nej nu är det skrivuppgift som måste skrivas... vi hörs senare :)

kram kram

Längtar



Så stort är mitt foster i magen just nu. Inte så stort kanske men det växer fort haha och om två dagar går jag in i en annan vecka. Snart halvvägs. Det går galet fort. Jag har inte fattat ännu att jag är med barn. Glömmer bort det till och med ibland. Inte så att jag dricker haha men jag kan säga "fan vad ont i ryggen jag har då.." sen just ja! haha. Längtar tills man börjar känna lite sparkar. Då blir man påmind om det hela tiden så att säga hehe :) Jag längtar tills jag har min knodd i famnen.


Tråkdag


typ såhär mycket burkar var det... nästan! haha

Åh vad fort dagarna går, klockan är redan 1 liksom. Jag har hunnit med massor också. Hängt upp tvätt, vikt tvätt, vart i stallet hos Docka, vart och handlat och pantat burkar för 160 kronor (HAHAHHA) Inte klokt hur man kan samla på sig så mycket burkar och flaskor hehe. Det mesta råkade faktiskt vara Ramlösa och Loka också *visslar* hehe...

Idag blir det att plugga för hela slanten. Måste göra klart min skrivuppgift och sen blir det till att skriva ut allt så att min portfölj är klar för att tas med till skolan vecka 4. Jobbigt skit att göra men skönt när det är klart så det är bara att ta sig i kragen och plugga på det. Ibland undrar man varför man valde att plugga vidare haha.


Dagen D snart slut

Nu har alla åkt hem. Shit va folk de har vart här idag hehe. Men det har vart kul :) Jag har fått trisslotter med massa vinster på ;) och sen har jag fått massor med blommor haha! och godis. Får inte glömma godis haha! Och ljus fick jag också haha.



chokladtårta... muuuuums!



gräddhallontårta var inte fy skam det heller :P

 

lite av blommorna jag fick :)


Magen idag hehe :)


Jag blir 23 år idag!

Idag blir jag 23 år gammal. usch vad det låter gammalt haha. Nu vill jag inte fylla någe mer :P Jag har alltid sagt att jag ska ha barn innan jag var 25 och det verkar som om jag hinner det ;)

Lotta och Sofia har precis åkt hem. Jag fick blommor, trisslott (tyvärrr nit) och tre klotljus av dem :) Tyvärr måsta de åka eftersom sofia börjar jobba halv 2 stackarn haha.

Nej nu måste jag inta lite frukt, bebis är hungrig hehe

ciaaao på er sötnosar





ps. bilder på allt kommer ikväll :)

Han är bäst!




Presenter redan idag

Jag har minnsann fått en present redan idag :) Fick världens finaste rosbukett i en vas av Fredde med ett sött kort till :) Bilder kommer imorgon! Nu ska jag slappa för jag mår inte så bra :/

Graviditetstankar

Känns som jag bara klagar med min graviditet men den har inte direkt vart kul hittills. Igår mådde jag bra, andra dagen jag mådde bra och naiv soma man är trodde man att det äntligen var slut på spyandet. Jag hann bara lägga mig under täcket och sen måsta jag springa upp på toan för att spy. Sen mådde jag kalas igen och mår fortfarande bra. Jag blir galen haha. Nu på senare har jag börjat få väldigt ont i svanken också. Antar att foglossningen har börjat men jag vet inte alls hur det känns eller ska kännas. Det är ju olika för alla med. Vissa känner av den och vissa inte. Men smärtan är värd det. Jag får ju ett liv för det.

Iaf så försöker jag, trots allt negativt, självklart njuta av att "vara" gravid. Veta att jag har ett annat liv i magen. Ett liv som är av mitt DNA. En bebis! Jag ser fram emot 1 februari då vi har tid för UL men samtidigt är man rädd att det ska vara två huvuden på en kropp, tre armar eller kanske outvecklad kropp i allmänhet. Vad gör man då liksom?! Det går inte att sticka under stolen med att alla vill ha ett friskt barn.

Sen är det så mycket jag vill. Jag har noll tålamod. Jag vill köpa barnvagn nu, inhandla massa kläder (fast jag behöver inte för jag får av syrran) och jag vill renovera datarummet så det blir barnrum. Allt på en gång! Helst igår hahaha. Fredde säger att vi har tid men jag märker ju hur fort veckorna går och jag vill ha barnrummet klart medan jag faktiskt orkar hjälpa till där inne haha. Det går kanske inte så bra att tapetsera med världens mage sen. Kanske är liiiite ivägen då hehe.

ni som vart gravida, är det bara jag som hade dessa funderingar eller var ni likadan?

Födelsedag

1 dag kvaaaaaaaaaaaaaaaaar (a)

Sherlock Holmes

 

Igår kväll var vi på bio och vi kollade iaf på Sherlock Holmes och jag tycker den var grymt bra. Många kritiker säger ju att den är skitdålig och visst, jag har inte läst böckerna så jag vet inte om det stämmer överrens med dem men jag tycker filmen i sig var extremt bra. Snyggt gjord, bra manus, bra skådespelare och en bra blandning mellan humor och action. Sen gör det ingenting att man har ögongodis i form av Jude Law i hela filmen ;) Den får en stark 4:a av mig

M M M M M


Glad

åh en till prenumerant :) Vad glad jag blir hehe

Nu har jag iaf skrivit klart 5/8 sidor i word så jag är på G kan man säga hehe. Blir inge mer pluggning för mig idag ;) Nu kan jag lata mig med gott samvete hahaa.

Söndag

Söndagar brukar innebära slapphet i soffan och en och annan film men inte idag. Nej idag är det pluggning som gäller. Jag ska skriva en uppsats på 8 sidor om mångkulturalitet och jag har inte börjat än haha. Till mitt försvar har jag att jag inte mått så bra så man får passa på när man mår toppen så att säga. Nu är alla källor klara och jag vet hur jag ska lägga upp det. Nu är det bara att börja skriva och det kommer bara ta någon dag. Sen ska det in till min studiekamrat Linda för en koll och sedan blir det eventuellt någon omreducering i texten. Förhoppningsvis är det inte allt för galet haha.

Sen när Fredde kommer hem ska vi åka en sväng till moster. Minns inte när vi var hos henne senast heller fast hon bara bor i grannbyn. Tragiskt :P Det ska iaf bli kul.

Nej nu måste jag sätta fart hehe. Vi hörs lite senare sötnosar

Märks

Det verkligen märks att det är helg nu. Det är dött överallt. I bloggar, i affärer, med människor, med aktiviteter. Tur att det snart återgår till vanliga vardagar igen efter jul och nyår haha. Kanske börjar jag bli för gammal :P

4 dagar kvar till min födelsedag :) Men vem räknar? hahahha

Vecka 16 (15+0)

Nu är det i många landsting dags för återbesök på mödravårdscentralen. På en del ställen gör man nu en ultraljudsundersökning den här gången. I så fall kan du se konturerna av barnets huvud och kropp.

Din midja börjar försvinna, och ett tips för att behålla de vanliga kläderna några veckor extra är att trä genom ett gummiband som extra ögla i knapphålet och sedan knäppa gummibandet runt knappen!

Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar.






2010

Nya året är här. 2010. I januari händer det lite saker redan.

* Jag fyller 23 om några dagar. 5 för att vara exakt!
* Jag blir klar med en kurs till och jag börjar två nya vecka 4

sen får det gärna bli 1 feb då jag ska in på ultraljud och se lillen :'D

RSS 2.0