Sista april

image428
Idag är det som sagt sista april eller valborgsmässoafton som det också kallas. Har maten  i ugnen nu, blir grillad kyckling och potatisgratäng! *mums*. Sen ska jag och Fredrik åka över till massa kompisar på flera ställen. Blir ett himla åkande men hellre det än på ett enda ställe och dyngfull haha. Ska med andra ord inte dricka idag. Har inte lust med det och så är det juh roligare att vakna imorgon ;)

vad ska ni själva göra? hoppas ni får en underbar kväll så hörs vi imorgon, ny månad och nya möjligheter! haha

kram på er

Boyen

image427
På översta kortet är han bara några veckor gammal och de nedersta är tagna vintern 06 och sommaren 07.

Har fått förfrågningar om att lägga ut bilder på min lilla underbara vovve Boyen. Han är en shetland sheepdog på 3 år och 2 månader. Boyen är en sån underbar hund. Han är snäll mot allt och alla även om han kan verka kaxig i bilen men han har ärligt aldrig bitit eller vart stygg mot varken djur eller människor. Det känns verkligen superskönt. Han älskar dessutom att åka bil, viket också var skönt eftersom jag pendlade med honom när jag pluggade gymnasiet och eftersom vi åker rätt mycket bil hemma nu också. Han är verkligen mammas älskling!

Besök gärna hans kennel Mejdåsens kennel :)

skapade även en ny kategori ---> mina djur <----- där jag kommer lägga in fler bilder och inlägg om mina två katter och boyen såklart!

Vårshopping

Idag öppnade jag min reklam från Yves Rocher och som alltid blev jag sugen på att shoppa lite därifrån. Jag gillar deras produkter och det är oftast till bra priser. Jag insåg att jag inte hade köpt hem solskydd ännu så det fick bli lite sånt och lite sminkprodukter. Dessutom är jag helt galen i Jardins des îles- serien så jag råkade beställa hem duscholja till min serie. Jag har redan "kroppsoljan" och "eftersol-cremen". Dessa varor luktar UNDERBART gott och ger bra skydd. I just love it!

Lite av det jag beställde hem idag :)

1.2.  3.4. 

1. Procetyl Végétal Högskyddande lotion för hela kroppen 3 i 1 SPF 30, 150 ml 135 kr
2. Procetyl Végétal Mychet högskyddande solcréme för ansiktet SPF 50+, 75 ml  119 kr
3. Jardins des îles duscholja, 150 ml 39 kronor
4. Couleurs nature concealer mot mörka ringar 146 kr




tradera

image421

Har spenderat ett tag av denna kväll på Tradera. Man kan hitta så mycket fint och bra där för en billig peng. Jag hittade en väska, Jessica simpson lipgloss, viktväktarna böcker och en slim n'n fit. Hoppas jag vinner dem alla :) Skulle sitta fint just nu hehe. Jag ska dessutom börja sälja saker där nu bara jag får mitt visakort så jag kan betala annonserna haha.

Brukar ni handla på tradera? :)


Photoshoptips

Tjeeena på er! Nu har jag nyss kommit hem från en cykeltur med hunden. Det gick väl sådär då han bort från huset sprang på som en glad hund och när vi var på väg hem ville han helst GÅ och vända sig bakåt hela tiden. Liiite jobbigt om man säger så. Dock kom vi hem iallafall. Tror jag ska cykla imorgon innan frukost istället för att gå.
Har även ätit upp alla mina 19 poäng idag och det känns bra. Får ta mig lite te och någon frukt innan jag lägger mig för känner mig lite hungrig men det ska nog gå bra.

Fick lust att ändra något i photoshop. Några förslag på vad man skulle kunna göra?

kram på er

Skenet bedrar

Var som sagt och kollade på huset idag. Jättefint, helt perfekt MEN skenet bedrar. Jag visste att det var något lurt med priset. Det var tyvärr en vattenskada på övervåningen. Det hade tydligen kommit igenom taket och det har då runnit ner så man är tvungen att riva ett rum uppe och taket. Man vet aldrig vad den summan slutar på och man vet heller inte hur mycket som faktiskt behöver göras. Så vi skippar det huset. Tyvärr haha! Men man har juh hela livet på sig för att hitta drömhuset =)

Nu håller jag på att göra middag. Blir potatis. Tänk er så gott med potatis. Jag har inte ätit potatis på typ 4 månader eftersom det är big nono i GI-metoden men nu passar jag på. Hoppas jag inte sväller som en ballong sen bara haha. Efter middagen är jag uppe i 13 poäng bara och har alltså 5 kvar + 1 sparad från igår så jag ska unna mig lite choklad eller chips!

Föresten har jag ändrat designen igen. Blir dock aldrig helt nöjd så ändrar nog snart igen haha

ja kram på er

tisdagssolen

Tisdag idag och jag vaknade rätt sent (halv 10 ungefär..) så det var bara att bege sig ut på en morgonpromenad i solen och sen hem för att äta frukost. Jag hatar morgonpromenader innan frukost. Jag mår jämt så illa och blir yr i skallen, helst när det är så varmt ute. Men bara att hålla ut gissar jag haha. Iallafall känns det skönt nu när man vet att man har bränt lite fett!

Nu tänkte jag duscha och sen lägga mig och läsa lite innan jag ska göra mat igen. På eftermiddagen så ska jag och 
Fredde kolla på ett hus. Ett jättefint hus verkligen för en billig peng så man undrar vad haken är haha. men antar att det märks sen varför det är så billigt haha. Ska bli intressant iallfall

vi hörs sen :)


Summering av dag 1

Första VV -dagen har gått och jag tänkte summera den lite. Det gick bättre än väntat MEN jag underskattade nog poängen lite haha. Jag tänkte att "shit 18 poäng bara?" jag kommer gå omkring hungrig. Så var då inte fallet då jag har ätit frukost, lunch och middag och lite mellis och har bara kommit upp i ca 11 poäng (plus någon poäng för lite choklad..) jag har alltså 7 poäng kvar som jag inte vet vad jag ska göra av. Jag vill inte spara så många poäng varje dag för då kommer jag ha typ 100 poäng på söndag. Så roligt ska vi inte ha det! haha Får se vad jag hinner med att äta mer idag. Dock har jag "bara" hunnit med 45 minuter promenad och städning. Tänkte göra lite träning senare ikväll innan jag går och lägger mig. Orkar faktiskt inte träna 1 timme idag.

Frukost:
1 dl musli och 1 dl mjölk 2,5 poäng
Lunch
2 knäckebröds skivor med tonfisk (halv burk) 2,5 poäng
Middag
5 köttbullar med pasta och grönsaker 6 poäng
Mellis
några chokladbitar 3 poäng
1 päron 0 poäng
kvällsfika
1 smörgås och te 3 poäng?

1 sparad ?

Månadsbild

 <----- klicka för större bild






Jag lägger in denna bild här också eftersom det är slutet på denna månad nu. Jag ser dock ingen förändring från ex mars till april eller från februari till mars men från januari till nu ser jag juh skillnad haha. Svårt när jag inte har samma kläder på bilderna också kankse!

aja.. nu ska jag städa lite sen blir det middag
kram

Geri Halliwell

image416
Kolla vilken underbar klänning Geri Halliwell har på denna bild. Dessa bilder är från hennes releaseparty för hennes senaste barnbok. Är det bara jag som blir sugen på klänningen? haha
image417

Nystart


God morgon!

Idag vaknade jag halv 8 fast jag hade ställt den på 8. Är inte det typiskt? att man vaknar före väckarklockan när man vill och kan sova ut?! haha. Iallafall mätte jag mig och vägde mig. Blev otroligt besviken faktiskt. Vågen fortsätter att gå uppåt fast jag inte fuskar och fast jag rör på mig, det är inte roligt. Dessutom hade jag SÄMSTA resultatveckan med sammanlagt 3,5 cm. UNDER FYRA CENTIMETER !!!!! skandal -.- Dock ska jag väl vara nöjd med att jag gått ner något över huvudtaget men ni förstår kanske min känsla?!

För att nu inte tappa fokus ska jag testa Viktväktarna en eller två veckor för att se om något händer på vågen och för att se om det försvinner mer cm från kroppen. Två av mina kompisar kör viktväktarna nu med så jag får extra stöd från dem haha. Jag vill verkligen inte att glöden och lusten ska försvinna nu bara för en dålig vecka så jag provar något annat nu ett tag. Så desperat är jag faktiskt haha.

För er som inte vet vad viktväktarna är så går det ut på att man ska räkna poäng varje dag. Ex 1 dl musli och 2 dl mjölk blev 3 poäng. Väger man över 70 kg ska man äta 20 poäng om dagen och väger man under 70 kg ska man äta 18 poäng om dagen. Jag ska då äta 18 poäng om dagen och jag har alltså 15 poäng kvar att dela upp för lunch, middag och ev mellanmål. Ska nog gå bra hoppas jag :)

Vecka 13's viktminskning :
image415
Hals -0,5 cm
Midja -1 cm
Lår -2 cm (1 cm på varje ben )

Totalt denna vecka  -3,5 cm
Total viktminskning -156 cm


Film

image414filmkväll igen då haha. Kollade denna gång på  svensexan 2. Det var INTE jag som valde filmen okej? haha det kanske ni fattar haha. Dock var den lika bra för det. Extremt rolig (om man har den humorn..) och den hade bra budskap ;) jag rekomenderar den verkligen om man vill skratta lite.

Filmen handlar om Ron som är nyförlovad och ska nu ha en svensexa i miami. Dock går inte allt som planerat då Todd gör allt för att "sätta dit" honom inför flickvännen. Filmen är iallafall mkt rolig haha

Vad har ni själva gjort idag? :)

kram på er

ps imorgon äre mätning! gulp...! haha

Gott gott

image404

Bilden talar för sig själv lite va? Dock är dem inte ätbara. Det är nämligen tvålar, huuur söta som helst och jag skulle dock inte använda dem som tvålar om jag köpte hem dem utan som prydnad haha. Frågan är då om man skulle våga köpa hem dem. Man skulle vara så sugen på bakelser varenda dag kan jag tänka mig hahah. Kostar 49 kronor styck på Eleven.se

   



   

Söndag

Söndag idag. Jag trodde ärligt det var måndag haha. Hemskt hur dagblind man blir när man är hemma ofta. Idag ska jag träna (om jag orkar), jag ska städa lite och jag ska slappa framför tvn. Det är som sagt söndag så inget speciellt
ska hända idag vad jag vet. Igår följde jag med till Järvsö en sväng för att hänta en bil, en golf. Det var en mycket fin bil och jag skulle kunna tänka mig att ha den själv faktiskt haha. Sen gjorde jag faktiskt inte så mycket mer. Jag hade ont i huvudet när jag kom hem så jag gick och la mig på en gång och somnade. Dock hade jag världens bästa dröm inatt haha. Vaknade med ett leende på läpparna, precis som man ska göra!

Ja nu ska jag äta frukost och sen får jag se vad som händer

ha det bäst :) kramar

fylligare läppar?

image403Jag köpte i höstas Isadora's Pump'n plump i färgen rosa. Denna ska alltså göra läpparna större. Jag tycker att färgen är superfin och glansen sitter länge. Jag vet dock inte om läpparna blir så mycket större. Jag får visa för och efter bilder sen. Dock tycker jag om denna läppglans ändå haha

Har ni testat den? vad tycker ni om den? :)

Terapi

image402

När jag inte är på så bra humör brukar jag få saker och ting gjorda som jag annars drar på. Som ex städning, sortering eller som nu, sy. Jag letade upp lite tråd och så lagade jag två par byxor som gått sönder. På ena paret hade knappet lossnat och på det andra paret hade byxorna gått upp i grenen vilket var lätt fixat. Ett stort plus var att båda byxorna var svarta haha.

Ikväll blir det kankse bio.. vill se 21. Vad ska ni själva göra? :)
kram

Depp...

Okej här kommer ett deppinlägg haha. Jag har kommit i en stor j*vla svacka nu. Allt med träning och vikt känns bara sååå j*vla jobbigt. Min vikt går bara uppåt och uppåt hur mkt jag än rör på mig och äter nyttigt. Känns som om jag lika gärna kan skita i alltihopa. Jag VET att man stannar upp ett tag för att kroppen ska återhämta sig och sen rasar man igen men det är inte roligt när man kämpar och kämpar och vågen står stilla och till och med uppåt i kilo istället för NER som man siktar på. Jag känner mig värdelös. Inte ens banta normalt kan man göra lixom!? Hej då beach 08 lixom *vink vink*.

Jag vet att jag har gått ner i både kilo och cm MEN som jag har sagt förut så ser jag inte någon skillnad när jag tittar på mig i spegeln. Jag är fortfarande den där stora, äckliga madde lixom. Det är hemskt! Jag vet inte vad jag ska göra heller. Jag pallar inte 216542154 veckor till lixom, jag gör inte det :( Några förslag?


Fredagsfilm


Köpte tidningen SOLO idag och man fick med en present (som vanligt) och denna gången fick man dvdn "the wedding date" Eftersom jag älskar film så passade det mig perfekt!




om filmen:
Inte nog med att Kat Ellis har blivit oförklarligt ratad av sin fästman, nu ska hennes lillasyster gifta sig, och exet ska vara best man. Tanken på att utsättas för alla medlidsamma blickar, spefulla kommentarer och inte minst föräldrarnas besvikna ögon, gör Kat desperat. Så desperat att hon kontaktar en lyxeskortfirma i New York och bokar en man, som ska spela hennes nya, supercharmiga, amerikanska älskare och samtidigt göra exet galen av svartsjuka. Den oerhört professionella eskortmannen, hjärtekrossaren och vältalaren Nick Mercer, visar sig vara tämligen välutrustad, också för uppdraget. Inte nog med att han hjälper Kat att klara alla blindskären och navigera mellan hennes neurotiska engelska släkt och sin lismande före detta fästman - han övertygar dessutom alla om att han och Kat är vanvettigt förälskade.

Jag tycker att filmen var jättebra. Jag trodde att den skulle vara förutsägbar men så var inte fallet . Filmen är från 2005, fattar inte hur jag kunna missat den haha. Jag kan rekomendera den iallafall :) Filmen är dessutom baserad av en bok skriven av Elisabeth Young.


Hej hej

Hejsan! jag har egentligen inte något speciellt att säga, ville bara skriva lite haha. Har vart ute hela dagen lång. sååå skönt med solen juh. Känns som man har blivit lite bortskämd och man väntar bara på baksmällen haha. Hoppas ni får en trevlig fredag iallafall. Själv ska man bara ta det lungt, har inga planer alls vilket känns sköönt haha.

kram på er

jävla djurplågare

Tittade ni på Insider? Det handlade bland annat om hästsäljare som ljuger och bedrar folk. Jag är i grund  och botten en sann djurvän som typ får skuldkänslor av att döda myggor haha, så jag fäller oftast en tår eller två när jag ser djur må dåligt. Detta programmet var då, som ni förstår inte vidare roligt eftersom man fick följa en tjej och hennes häst, som hon köpt i ett säljstall, som inte mådde vidare bra. Den var halt på alla fyra ben och det där var hennes första häst. Jag led så otroligt med henne. Som ni förstår avlivade hon hästen, vilket var det bästa för hästen såklart men att se hennes smärta. Fy fan.

Att människor som plågar djur kommer jag mig aldrig förstå mig på. Jag vill bara slå dem allihopa. Vad tänker dem med? kommer jag nog aldig fatta, om någon fattar. Alla som köper och säljer hästar och andra djur i syfte med att lura andra borde straffas. Man plågar som sagt inte bara djuret, utan även de förra ägarna och dem som köper djuret. Hur kul är det att slakta sin älskling några veckor efter man köpt det? Näe skulle inte tro att det var en höjdare precis. Jag hoppas bara att alla lär sig bättre hur man "slipper" detta och att reglerna ändras så att det är lättare att vinna målen efter och att alla som sysslar med detta sätts dit. Stackars djur.


Chokladtryfflar

Chokladfreak som man är så kunde man inte hålla sig ifrån gotta även fast man käkar GI MEN jag vill påstå att mörk choklad är okej att äta, det är till och med så att dem rekomenderar 1-2 bitar mörk choklad om dagen då det inte bara är gott, utan även har positiv påverkan på kroppen.

Tog mig i kragen och testade göra lite chokladtryfflar idag. Jag är inte riktigt klar med dem än så jag kan inte säga hur dem smakar men jag hoppas att det blir rätt bra iallafall. Det tar nämligen lite tid detta och skulle vara hemskt om dem smakade skit efter all slitgöra haha.

Det finns olika recept men jag skriver in det jag gjorde :)

Du behöver: (räcker till ca 40 stycken)image400
250 g mörk choklad
½ vaniljstång
1dl vispgrädde
80 g honung
50 g osaltat smör
200 g choklad till dopping av samma sort som valts ovan
80 g kakaopulver

Gör såhär:
1. Finhacka chokladen eller kör den i en mixer
2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde och honung.
3. Koka upp gräddblandningen. Häll den över chokladen och mixa till en smet. Tillsätt smöret.
4. Bred ut chokladen på ett fat och täck med plastfilm. Låt svalna i rumsvärme tills det stelnat.
5. Fyll chokladen i en spritspåse. Spritsa små "kulor" högst 2 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Ställ in i kylen för att stelna
6. Täck handflatorna med lite kakaopulver och rulla kulorna så det blir jämnt runda. Låt torka i 1 timme.
7. Temperera chokladen. rulla kulorna i handen med den tempererade chokladen.
8. Rulla runt kulorna i kakaopulvret och lägg dem sedan i en sikt och skaka bort det överflödiga kakaopulvret.


Det står ingenting om de andra 200 g chokladen som man ska ha som dopping men antar att man 
smälta det och rulla kulorna i det innan man rullar dem i kakaopulvret. Så det fastnar. HAHA


update!
dem var asgoda :D haha dock mkt krångel för dem...

paket på posten

image399

Ja då kan jag bocka av träning, bakning och promenad. Ska städa också men gör det senare haha. Pallar inte just nu. Idag tränade jag en timme till Carmens andra skiva, gillade den faktiskt haha. Fick även idag en pilatesboll på posten från Topp Hälsa. Så imorgon blir det pilatesövningar kan jag lova. :)

Nu ska jag ta en siesta då jag är sjukt trött! natti på er haha

Jäktigt...

God morgon! eller ja nu är det juh förmiddag. Jag har iallafall hunnit med en del saker på dessa två timmar som jag vart vaken. Har skickat iväg massa viktiga papper, har handlat mat, och promenerat lite. Dock är det bara en bråkdel av min "to do -lista" haha men bestämd som jag är ska jag nog hinna med allt.

Solen lyser ute idag igen, sommaren närmar sig !

kram på er :)

Då vad man där igen...

Dagens Grey's Anatomy avsnitt var inte vidare kul. För er som inte såg det handlade det om en bilolycka. Inte bara en men bland annat en ambulans som voltade och det hände både det ena och det andra. Varför var detta då inte så roligt för mig att se? Jo för er som vet det så var jag juh med om en bilolycka själv där bilen hamnade på taket. Man insåg än en gång hur jävla lyckligt lottad man var eftersom jag sitter här hel då jag voltade in i skogen flera meter medan ena ambulanskillen dog, då dem voltade på parkeringsplatsen "bara". Visst det var film och påhittat men mycket verklighetstroget ändå right?!

SUCK det går inte en dag utan att jag tänker på det här och vad som kunde ha hänt, vad som hände, varför det hände och så vidare. Jag är iallafall glad att alla överlevde!

Små tips

Kollade på rent hus nyss och jag tycker om det programmet. Nog för att man mår illa av alla äckliga hem men man lär sig smarta småå tips. Som idag lärde jag mig att bikarbonad och vinäger tar bort gula fläckar som kan bli på kläder från svett och att raklödder kan ta bort ångan som blir på speglarna efter man duschat. Mycket bra tips hehe.


Totally work out

Okej skiva 2 var bra enligt mig. Man tränade igenom hela kroppen, man blev svettig och man kände verkligen hur varje del av kroppen JOBBADE vilket var otroligt skönt. Dock är det fortfarande svårt att se Carmens snygga kropp när man själv har en så osexig kropp som möjligt haha. Men som hon säger i slutet; "gör detta varje dag och du har en dansares kropp in no time". Bara att testa då? haha.

Frågan är nu, vad ska man göra nu?

Ärenden

image398Idag vaknade jag med ett leende på läpparna. Vet inte varför men det kändes bra iallafall. Solen lyser idag med så det blev en halvtimmes promenad innan frukost. SKÖNT! Efter det åkte jag till stan för att uträtta lite ärenden, ett av dem var att besöka arbetsförmedlingen för en ny handlingsplan och jag har alltid ångest över det eftersom dem är som dem är. Idag gick det iallafall mycket bra. Jag fick en man idag som "handledare" idag och han var mycket mycket trevlig.Tro det eller ej men han hette Munter i efternamn haha.  Han gjorde min dag ännu bättre kan man säga. För det första var han mycket trevlig, han skämtade och skrattade mycket vilket är viktigt enligt mig. För det andra berömde han mig för att jag sökt till skola och valde en bra utbildning (det är juh alltid roligt att höra positiva saker..) och för det tredje så gillade han inte alls den nya regeringen när dem tar bort massa saker och komplicerar till det för oss ungdomar OCH för dem som jobbar på arbetsförmedlingen. Den nya kursen jag fick hem papper på var inte alls så farlig som jag trodde. Man skulle ha mejlkontakt med dem en gång i månaden och det ska jag nog klara av haha. Dessutom blir det bara för maj månad eftersom sommarjobben börjar i juni och sen börjar förhoppningsvis skolan för min del.

Aja blev mycket nu haha. Medan jag är på så glatt humör ska jag ta och träna lite. Blir Carmens andra skiva idag vilket verkar bara vara aerobic men träning som träning right?

soffkväll

sjuk igen? jag har nämligen vart dålig hela dagen. Haft ont i huvudet, mått illa, och blev yr när jag tränade. Verkligen inge roligt. Har därför heller inte gått mina 10 000 steg idag utan bara 8000 typ men jag gick juh 12 000 igår så det jämnar ut sig. Nu blir det tv hela kvällen. Får inte bli sjuk igen.

Kom iform med Carmen Electra

Nu idag kom min Carmen Electra dvdsamling som jag beställde från cdon.com för några dagar sedan. Jag provade genast ettan och den var rätt bra tyckte jag. Skivan var ca 1 timme lång och innehöll uppvärmning och två eller tre serieövningar som hon gick igenom flera gånger. Först en övning var för sig och sen satte ihop dem till en serie. Roliga övningar enligt mig och svettig blev man haha. Dock känner jag mig ganska töntig när jag står där och försöker röra på mig sexigt när man stirrar på Carmen Electra samtidigt som är typ en av de sexigaste kvinnorna som finns, men det försvinner sen hoppas jag haha. Imorgon blir det till att testa tvåan som verkar vara enbart aerobic typ men det är skönt med variation.

Här kommer ett smakprov från första dvdn :)

God natt

Nu blir det sista inlägget för mig idag. Jag ska titta lite mer på tv sen ska jag lägga mig och läsa lite. Jag är faktiskt trött idag då jag sov dåligt inatt och jag ska upp tidigt imorgon på en morgonpromenad så jag behöver sömn. Idag har jag iallafall gått 12 182 steg vilket känns bra :) får sikta på lika många imorgon!

Imorgon kommer nog min carmen electra träningsdvd-samling hem :) då blir det till att testa dem haha

GOD NATT PÅ ER !

Pysslar

NU har jag pysslat lite med designen. Bytt header för er som inte märker vad jag gjort. Man lär sig mycket av att ändra och dona bland html-koderna och kommer nog ändra mer så småningom haha. Dessutom tror jag att jag kommer byta header ofta nu när jag har fått kläm på vart man byter och allt ; )

Nu ska jag göra mig redo för tv :)

kram på er

Går som på räls

och över 10 000 steg har jag redan passerat (a) HAHA
går juh bra detta :) nu blir det att laga någon form av middag

kram på er

Glassfavoriter

Så här i sommartider passar det juh bra med glass. På GB's hemsida kan man se alla glassar dem sålt vilka år. En liten nostalgitripp kan man säga. Dessa är lite av mina favoriter som försvunnit :( var det bara jag som gillade dem? haha.
image393
1996:
Brizz- cola smak med typ kolsyra. MYCKET GOD !! haha kostade bara 9 kronor också
Cool Bits- små mini glassar i citron -, jordgubb- och apelsinsmak. 

1999:
Taco Winner- En magnum-liknande glass i taco style. 
Solero shots- små runda glasskulor av isglass. Dessa var jättegoda juh !

2002:
Solero ice- jordgubbsglass med isöverdrag. Jag minns att jag gillade denna jättemycket just eftersom den var så läskande och jag är en sucker för jordgubbar.
Magnum- kommer inte ihåg (kan heller inte läsa..) vad glassen hette men det var både magnum mandel och sandwich i en. Superbra om man hade beslutsångest haha.

Lixom kom tillbaka?! haha. Numera har jag inte någon favorit direkt. Tycker det mesta är gott haha.
Har ni någon favoritglass ?

Slutlekt ;)

Eftersom inget händer på vågen och jag börjar tappa motivation har jag bestämt mig för att gå minst 10 000 steg om dagen. Med start idag. Visst har jag gått ungefär så mycket de andra dagarna med men utan stegräknare. Nu ser man
precis hur många steg man gått. Ska göra någon form av tävling med mig själv varje vecka. Att om jag ex gått 70 000 steg eller mer varje vecka ska jag unna mig med något jag vill ha. En tidning, godis, kläder. Måste försöka att inte tappa fokus nu haha. Sen ska jag se till att göra morgonpromenader innan frukost varje dag. Minst 30 minuter (beroende på väder såklart ) och träning på kvällen. Nu är det slutlekt haha. Växel 5 (om möjligt 100 ) är i lagd och den ska ligga där ett tag med.

* morgonpromenad minst 30 minuter innan frukost för att bränna FETT
* minst 10 000 steg om dagen varje dag.

veckans mål:
att få käka en mjukglass efter 70 000 steg :)

Vecka 12

Måndag vecka 17 idag och det är min 12:e vecka med GI-metoden. Denna veckas resultat har vart en av de sämsta veckorna (hade 5,5 cm vecka 7 med ) av alla 12 veckorna men alla veckorna kan inte vara bra right? Jag ser det så att 1 cm minus är iallfall något, det får ta sin tid helt enkelt.
Denna veckas resultat ser ut så här :

image392

Bröst
- 1 cm
Stuss -2,5 cm
Lår skrev- 2 cm (1 cm på vardera ben )
Totalt denna vecka: - 5,5 cm
Totalt: - 152,5 cm


komplimanger

Igår var det verkligen komplimangernas dag. Började med att en killkompis sa att jag alltid vart fin och att jag skulle vara lika fin om jag vore flint. Hur sött sagt är inte det? haha Sen på festen igår sa en tjej att jag hade vackert hår. Det är också så otroligt roligt att höra =) Tänk vad en liten mening kan göra en glad.

Mer komplimanger till folket :)

Sanningens ögonblick


image391

Ikväll är det äntligen premiär av sanningens ögonblick. Har väntat spänt på detta ända sen dem visade reklam och sökte deltagare till programmet i våras. Programmet går ut på att man ska svara ärligt på 21 frågor om sig själv för
att vinna en stor summa pengar. Ljuger man åker man ur tävlingen. Jag skulle aldrig sätta mig själv i den där sitsen. Inte för att jag är den som ljuger men frågorna är inte direkt snälla. Ska bli intressant att se iallafall.
Ni kan se ett litet "inför-klipp" här.

Visas ikväll klockan 21.00 på femman.

Vårsolen

Hello! Förlåt för dålig  uppdatering men igår gick vi ett gäng till Jonas för att grilla och dricka lite granna men jag drack bar en cider eller något. Kände fortfarande av att jag hade vart sjuk om jag ska vara ärlig. Grillade oxfile och jag käkade faktiskt bara sallad till. De andra mumsade på potatisgratäng men jag lät faktiskt det vara haha. Det var juh växel 6 som gällde nu remember? haha. Iallafall stannade jag inte kvar så länge eftersom jag inte mådde så bra och för att jag var trött så jag tog en promenad hem kring 11 tiden. Skönt att sluta kvällen tidigt för då mådde man som sagt underbart idag.

Idag har jag vart ut och gått en 40 minuter och så var jag över till pappa en sväng. Skönt att solen lyste idag. Kunde äntlgen ha mina ballerinaskor igen. SOMMAR !! haha. Okej vi börjar med vår.

Nu ska jag städa lite granna och sen tänkte jag pyssla i photoshop igen. Så kul så kul

vad händer för er idag? :)
kramar

Hakuna Matata

I allt skitsnack som går just nu behöver jag all uppmuntran jag kan få haha. Hakuna Matata kanske är något som jag behöver ta efter? haha. Lejonkungen är föresten den första filmen jag såg på bio tror jag haha. Jättebra film ;)





God morgon?

ehm god morgon. Okej det är inte direkt morgon men jag vaknade nyss. Var inte direkt meningen men jag lixom var så trött och har vart sjuk nu sen onsdag natt så jag tror nog jag var värd att sova tills nu haha. Idag känner jag mig bättre iallafall, mår inte illa eller har ont i skallen så hoppas det håller i sig. Nu ska jag göra mig något att äta och sen ska jag försöka göra mig någolunda fräsch iallafall. Har sett ut som en zombie mer eller mindre de senaste dagarna.

kram på er

Fredag

Nu ska jag göra kyckling med wok och lite quinoa :) Sen blir det nog bara att avra hemma, se en bra film eller kanske något bra på tv? Vad ska ni själva göra?

ha en bra fredagskväll :)

Plastikdoktor Madde

Eftersom jag inte har något bättre för mig (?) så har jag gjort två bilder till i photoshop. Även om dem kanske inte blir till det bättre så är dem iallafall annorlunda från orginalet :)

image388
"Efterbilden" på Lilly Allen är lite mer utdragen ser jag nu därför ser hon tjockare ut haha
ändringar gjorda:
* ändrad bakgrundsfärg
* Tagit bort lite hårstrån
* Sminkning i form av läppstift
* ändrad ögonfärg


image389
Gjorde även en bild på Keira Knightley.
Ändringar gjorda:
* längre och brunare hår
* mörkare hy
* läppstift + mascara + kajal+ rouge

Beach 2008 ?

image382

Det var länge sen jag hörde om Carmen Electras träningsdvd serie och när Magda köpte några av dem blev jag ännu mer sugen. Nu kollade jag på cdon.com och såg att dem hade reat ner alla boxarna så jag köpte ett samlingsalbum med de 5 första skivorna på för 279 kronor. Får se om det är så bra som det verkar haha.

 Vol 1. Aerobic striptease
 Vol 2. Fit to strip
 Vol 3. Advanced aerobic striptease
 Vol 4. Lap dance
 Vol 5. Hip hop



Angelina Jolie

Jag har gjort en bild på Angelina. Här har jag bara ändrat ytterst lite men blev ändå stor skillnad eller hur?
image380
Jag har ändrat:
* ögonfärg
* lagt till mascara och kajal
* gjort skarpare kontrast på håret


Makeover a la photoshop

Jag älskar att pyssla i photoshop och varje dag lär man sig något nytt. Det är verkligen roligt. Jag tycker det är svinkul att retuschera bilder och idag gjorde jag en enkel på Alicia Silverstone.
image376

Det jag har gjort är:
* Renat och ljusat hennes hy
* Ändrat ögonfärg
* Ändrat munnen
* Blekt håret
* plockat ögonbryn
* sminka i form av eyeliner, mascara och rouge

Sjukdag 2

Ja ni vill inte veta hur dålig jag var igår! Så mycket som jag spydde igår trodde jag inte ens var möjligt haha. Idag mår jag iallafall bättre så får hoppas att det blir bra snart för det tar verkligen på krafterna att ligga dålig =/

Idag ska jag iallafall bara lata mig eftersom jag vill bli frisk. Ska egentligen jobba imorgon också men tror inte jag kommer kunna det, beror på hur jag mår på eftermiddagen idag. Läre ringa dem och meddela snart så dem hinner ordna en annan istället. FAN också haha. I need the money !! men men ...

Solen lyser idag också :) mycket trevligt!

Vad ska ni göra idag då? Fredag och allt :)

Då var man sjuk igen då...

Inatt fick man magsjuka så jag kommer nog inte vara så aktiv här idag haha
hoppas ni har förståelse för det

hoppas ni får en bra dag :)

Dålig uppdatering

image375
oj förlåt för dålig uppdatering idag men jag har faktiskt knappt suttit vid datan idag. Vaknade sent, var ut på långpromenad och sen käkade jag och var på bowling och handlade efter det. har jag bara kollat på tv för jag fick fruktansvärd huvudvärk när jag var och handlade, trevligt! När jag handlade passade jag på att handla en ny rengöringsprodukt för hyn. Valde denna gång Garnier Pure Daily Cleansing gel. Har använt produkter från Garnier Pure förr och vart extremt nöjd så jag har höga förväntningar på denna med. Testade den nu ikväll och hela mitt ansikte känns haha. Det lixom sved till. Hoppas den rensar ut skiten nu också haha. Inte för att jag har så dålig hy men alltid skönt när man känner att något händer hehe.

Nu är det sex and the city på trean. Vi hörs =)

Vårsolen är här

Solen lyser och det är varmt =vårkänslor = UNDERBART !! kan man annat än le? Jag bestämde mig genast för en längre promenad med hunden innan jag käkade frukost idag så jag gick en timmes promenad i vårsolen. Helt underbart faktiskt. Nu måste jag inta någon form av energi igen känner jag för jag börjar få huvudvärk, inte alls skönt! Ska snart åka och handla mat. Skönt att fylla på överallt igen speciellt när jag börjar ha slut på GI-varor haha.

Ja hoppas ni har en underbar vårdag =)


Wanted

image374
Så var man här igen. Hittar saker som man vill ha men som man inte vet om man ska beställa eller inte. Hittade denna fina 2-i-1-tröjaGlitzy.jetshop.se för 410 kronor. Den är verkligen grymt snygg och att man just kan använda båda var för sig gör tröjan ännu mer desireble om man säger så haha. MEN den stora frågan är då om jag ska köpa den nu eller om jag ska vänta lite. Det är nämligen one size på den (xsmall- medium) så jag kan juh ha den men ja.. jag vet inte.. gaaah!

E.M.D- Jennie let me love you

Jag har länge tyckt denna låt vart kanon och när jag drömde om att danny sjöng den till mig inatt så har den fastnat ännu mer haha. Visst är den bra?


Detoxveckan fortsätter

Nu är det exakt en vecka sen jag började med detoxen och jag tycker det funkar bra. Jag har inga som helst problem med att dricka det eftresom det smakar som vatten fast med lite lite äppelsmak. I början gick jag ner 0,5 kg på två dagar men sen giok jag upp 1,5 kg istället så det var inte bra HAHA men nu är jag tillbaka på normalt igen (tror jag, vågar inte väga mig för mensen ...) iallafall så känner jag mig piggare som man skulle göra enligt förpackningen och jag får gå och kissa som en galning hela tiden dessutom blev man rätt lös i magen i början HAHA ! Jag ser inga som helst problem med att fortsätta med detta i 13 dagar till iallafall. 

Idag vaknade jag rätt sent, jag hade juh sagt att jag skulle kliva upp vid 8 men det orkade jag inte utan sov ut till 9.30 istället. Gick ut på en promenad med boyen och sen tränade jag lite innan frukost som bestod av skinka, en morot och några körsbärstomater. Jag har även fått hem senaste numret av Cosmopolitan som jag ska kika igenom senare. Nu tänkte jag leka i photoshop lite.

kram på er

Min dubbelgångare?

kolla in visningsbilden som denna tjej har på sin blogg. är hon inte lite likt mig?

jag  och tjejen som är ev min dubbelgångare image372

Nattliga aktiviteter

Vad har jag gjort idag då? jo jag har tränat lite, blev bara 300 situps idag, mest för att jag har så ont i ryggen pga lingonveckan men det får jag väl tåla. Ska försöka träna mer när den slutat haha, skönt med lite ledigt också. Har vart över hos jonas hela kvällen typ för jag blev bjuden på mat. Blev spaghetti och köttfärssås men jag åt självklart inte spaghetti utan quinoa (stavning? ) istället. Nu sitter jag här i köket med laptopen och har sjukt tråkigt. Någe raska pigga förslag på nattlige aktivitet?

Desire...

Skor är något som jag verkligen älskar. Man kan inte få för många par skor eller hur?! Nu har jag hittat några par skor på Modeakuten.se som jag skulle vilja ha i min skohylla och som troligen kommer hamna där inom kort as well...

196285-369
Ett par röda pumps med ca 9 cm klack för 499 kronor
196285-368
Ett par rosa pumps för 499 kronor
image370
Ett par blå-rutiga pumps för 319 kronor


Modeakuten.se

Veckans to do...

Jag har rätt många viktiga saker jag måste göra denna vecka. Kommer kännas skönt när dem äntligen är ur världen haha. Sen hittade jag dessutom ca 450kr i checkar ;) inte illa madde inte illa...
jag ska iallafall hinna med :

[  ] Skicka in kameran på lagning så jag får tillbaka den någon gång
[  ] Skicka in betygen till högskolan, för jag är osäker på om min skola är med i betygsbasen eller inte
[  ] Skicka in kassakortet och leta fram de nya kassakorten (hittar dem inte = paniiiiik )
[  ] jobba på lördag dag

sen ska jag även hinna med det vanliga, träna, promenera, städa, tänkte hinna med ett ridpass också! 
Det är bara måndag ! kul haha

Stardust

image367
Igår kväll hyrde jag och Fredde en film och kollade hemma helt själva, inte ofta man gör det tyvärr. Vi valde iallafall Stardust eftersom jag har vela sett den hur länge som helst. Den var iallafall minst lika bra som jag förväntade mig om inte bättre. Jag rekomenderar den verkligen. Snygga effekter, bra skådespeleri och fin story. Den innehöll dessutom massa skratt.

Om filmen:
Smarta prinsar, ondsekulla häxor, flygande pirater, himmelsk kärlek och en godhjärtad hjälte, allt i ett magiskt  land. Vad mer kan man begära? utbrast Gene Shalit på Today om "Stardust", en episk äventyrberättelse med Claire Danes, Michelle Pfeiffer och Robert De Niro.

För att vinna en vacker flickas hjärta (Sienna Miller) lovar Tristan (Charlie Cox) att ge henne en fallande stjärna. Men hans livs äventyr väntar honom när han upptäcker att stjärnan egentligen är en himmelsk skönhet vid namn Yvaine.
När den åldrande häxan Laima försöker att stjäla Yvaines ungdom måste Tristan skydda henne till varje pris. Denna unika och magiska berättelse kommer få dig att skratta högt och tro på kärleken igen.

Otippat...

Åh jag är så glad idag. Idag har jag mätning och vägning MEN eftersom jag har röda veckan så tänker jag inte väga mig för jag är svullen som en gris! Men trots det så hade jag gått ner flera cm ändå. Det är för mig oförklarigt haha men ska bli intressant att se nästa vecka då om jag gått ner mer eller hur det visar. Ja det här gjorde mig iallafall glad =)

image366
Så här är mina mått idag iallafall. Minskade sammanlagt 11 cm denna vecka och är nu uppe i 147 cm sammanlagt som är puts väck från mig!

Denna vecka gick jag ner följande:
Bröst - 1 cm
Under bröst-
1 cm
Midja-
0,5 cm
Stuss -
0,5 cm
Över röven -
2 cm
Lår skrev -
4 cm (2 cm på vardera )
Vaden -
2 cm (1 cm på vardera)


Mitt delmål (mål)
Midja: 72 cm (65-70 cm )
Stuss: 85 cm (80 cm )
Över röven: 95 cm (90 cm )
Lår skrev: 55 cm (50 cm )
Lår: 45 cm

R.I.P Engla

FAN... hur kan en människa vara så grym? så hjärtlös? så puckad? Det är obegripligt, ofattbart. Någonstans visste jag redan att hon vad död, kände det på mig men självklart hoppades man på att magkänslan hade fel :( Nu hoppas jag bara att den sjuka jäveln hamnar någonstans där han förtjänar.... man dödar inte en människa och går omkring ostraffad !!!!

Hoppas du har det bra nu Engla..tänker på dig
RIP

Vad blir det för mat?

Nu ska jag göra mig iordning för att åka till stan och handla lite på dollar (behöver en sop..) och  sen ska jag handla lite mat för jag ska bjuda mamma och brorsan på mat idag :) Det blir riktig GI mat HAHA. Köttbit och asgod sallad till. Hoppas dem blir nöjda haha. Ja nu läre jag kila 
morsning på er :)

Skönhetsprodukter

Jennifer har tävling på sin blogg där man kan vinna massa tester på olika skönhetsprodukter.
Skulle vara as nice att vinna ett kit så man kunde ha en "sköta om sig själv dag" nästa helg efter allt slit med GI eller vad tycker ni? haha

För att vara med i tävlingen så kika in på hennes blogg vettja :)

Ska man jaga varg?


Efter att ha sett filmen Varg (som var jävligt bra...) igår på bio uppstod en massa tankar och funderingar, som jag antar var meningen med filmen. I själva filmen så dödas en varg och  det blir åtal för det. Ska det vara så? Att vargen dödar deras inkomst, deras föda och samerna kan inte göra ngt åt det? Personligen tycker jag att det är bra att lagarna mot vargarna finns. Dem behövs i djurlivet och nu när dem håller på att utrotas är det en självklarhet att lagar finns. MEN jag tycker också självklart att det är tragiskt att renarna slaktas och plågas av vargarna och det är självklart synd om samerna som sköter dem och förlorar pengar och djur som dem tycker mycket om. Så jag har delad mening där lixom. Det måste gå att 
samsas på någe sätt, skydda renarna ännu mer, hålla vargarna på avstånd. Vargarna kommer förhoppningsvis alltid att finnas där i skogen och samerna kommer alltid att ha renarna lösa på fjällen. Det som stör mig är att ofta dödas vargarna "bara för att", bara för att dem finns där, bara för att dem KAN 
döda deras renar eller hundar eller vad det nu handlar om. Det är ett stort FEL enligt mig. 


Vad tycker ni? ska vargen få dödas hej vilt eller är det bra att det finns lagar ?

När vi var på kolmården med skolan en vecka så fick vi även ha en liten varg-lektion inne hos de tama vargarna och dem var juh som vilka hundar som helst. Svårt att tänka sig dem attackera och döda andra varelser när dem stod där och slickade oss i ansiktet haha. Men det gäller att respektera alla individer. 

Bio

image364

Ska snart till Sundsvall igen. Denna gång för att se på bio :) Det blir filmen Varg med Peter Stormare. Tror den kan vara rätt bra faktiskt, om inte annat tar den upp ett aktuellt ämne. Blir jag, Fredde, Jonas, Malin, Pimmen, Chrille och Amanda som ska åka och se lite film hehe. Jag kommer vara helt död ikväll när vi kommer hem , om jag inte somnar på bion redan hahaha

såhär står det om filmen:
Klemens och hans brorson Nejla lever mitt i det norrländska landskapet på gränsen mellan Sverige och Norge. Klemens är en enstöring som mest sköter sig själv men kommer i konflikt med lagar som stiftas i Stockholm. Hans brorson Nejla ser upp till honom och vill till varje pris leva samma liv. Men vare sig hansmamma eller samhället vill låta detta ske.

Allting ställs på sin spets när deras sätt att leva blir attackerat från ett oväntat håll, och de ser sig tvingade att handla utanför lag och rätt. Ett välriktat yxhugg ställer deras liv och relation på svåra prov. Vem kommer att ta på sig skulden för det som har hänt?

Vad ska ni själva göra ikväll? :) ha en bra lördag


Ola på volvo

196285-363

Då har jag kommit hem igen från Sundsvall. Ola spelade idag på Volvo för dem hade någon slags invigning hehe. Det var hur mkt folk som helst, helst småttingar. Vi stod rätt långt bak och det var varmt redan där bak. Han sjöng S.O.S, Love in stereo och Natalie sen var det dags för signering. kön gick otroligt segt måste jag säga och det blev bara varmare och varmare. Väl framme gick syrran först och ola bara stannade upp och sen tittar på mig, -äre din syrra?. HAHA vare så genomskinligt lixom? haha. Han tyckte vi hade lika ögon.. haha det var ngt nytt ! haha Linda hade tydligen missat att Ola kallar mig för guldfisken så hon pekade på singeln som han hade signerat "goldfish" på och han bah.. - ja nu har jag uppgraderat mig Madde *nöjd min* nu blire engelska och sen ska jag ta reda på vad det heter på spanska och sen finska och så.. HAHAHAH behöver jag säga att jag garva? hahahahhahah. Han har sina
ideer den där Ola haha. Knäppte kort och lite sånt och sen var det meningen vi skulle åka hem men råka ställa oss i kön en gång till (a). Ola frågade om jag skulle till göteborg imorgon.. sen kollade han på mig och log och förstod nog svaret HAHAHHA. söt han är hehe

Ja Ola kan konsten att göra mig glad, det ska ni veta hehe

Hon kunde det där med tiden...

Tjenixen på er. Jag klev upp klockan halv 9 idag. tänkte att det skulle ta lång tid att välja kläder, sminka mig och göra håret klart innan 12- tiden då jag ska åka. MEN vad tror ni jag gör nu? jo sitter här vid datan...KLAR !! det är juh förjävligt haha. Jag kan aldrig beräkna tider asså haha. Men hellre sitta klar här nu med 2 timmar till godo än att jag inte är klar alls vid halv 12 HAHAHA. Nu ska jag käka frukost sen ska jag fördriva tiden på något sätt!

Hörs när jag kommer hem :)

tv kväll

Nu har jag fixat med tvätten och nu såg jag att det var rätt bra program på trean ikväll. Sen efter dem tre programmen är jag nog död mer eller mindre haha. Har trots allt vart vaken sen 5!

21.00 Extra Extra
21.30 One hour photo
23.15 Alien vs Predator


vi hörs sen :) kram på er 

Fredags shopping

Idag slutade jag som sagt lite tidigare och då passade jag på att gå in till stan och shoppa lite på H&M  innan jag tog bussen hem. För er som inte känner mig så ska jag berätta att jag HATAR att gå på stan själv och hatar att åka buss själv, kort och gott hatar jag att göra saker själv (om det inte gäller skolarbete eller ngt sånt då jag föredrar att vara själv..) visst är det konstigt? Dock har jag med åren lärt mig att göra saker själv som att gå på stan och så... men dock är det fortfarande något jag helst undviker. Varför har jag inget riktigt svar på haha. Iallafall gick jag in på H&M och köpte
image360

Skinvitals eye brighten.
Påsar med ansiktsbehandling och just denna ska motverka mörka ringar under ögonen.
Små "kuddar" som man ska lägga på under ögonen och låta verka i 15 minuter och sedan skölja av. Mycket enkelt. Har provat den förr och jag tycker den gör sitt jobb haha. Kostar 29.90 kr
image362
L'OREAL paris Contour khôl nr 161 carbon black
Eftersom mina kajalpennor försvinner allt eftersom mystiskt så var jag tvungen att köpa en ny idag och denna verkade bra. Den tog bra på handen när jag provade och jag har inte vart missnöjd med Loreal annars så jag hoppas den ska göra mig massa nytta haha. Kostade 78 kronor.
(ber om ursäkt för att bilden är brun och jag köpte svart men de fanns inte svart på bild som var stor nog..)

Freeedag

HEEEEEEMMMMAAA!! ungefär så vill jag uttrycka mig nu haha. Tog rätt länge innan jag somnade igår men vaknade trots det, före väckarklockan (som stod på klockan 05.00 ) men ställde om den till 05.30 ungefär så jag klev upp då och gjorde mig klar. Åkte med snälla Jonas till jobbet idag, tänk vad en halvtimme kan göra så mycket. Åkte nämligen halv 7 med jonas istället för 6 bussen och det gör otrolig skillnad hehe. Gick bra på jobbet idag, hade en lätt grupp med Fia (som jag diggar extremt..) och så fick jag kila lite tidigare dessutom ; ) så man ska inte klaga haha.

Nu ska jag bara njuta av ledigheten tills Fredde kommer hem då jag måste ta fram charmen och hundögonen för att lösa lite saker inför imorgon haha. wish me luck ^^

va är era fredagsplaner? :)

efterlyst och sovtajm

Sitter och kollar på efterlyst.. stackars Engla.. tänker på dig ! hoppas du kommer hem där hon hör hemma :)

nu ska jag kolla på tv en stund till och sen ska jag lägga mig. ska jobba imorgon och det innebär att jag börjar 7 och måste kliva upp vid 5 eftersom bussen går 6 -.- än en gång önskar man att man hade körkort men det kommer!

kommer hem vid 3 tiden så bloggar då :)

idag har jag iaf gjort 400 situps (ska göra 100 till innan jag lägger mig..) och sen har ca 3000 kalorier försvunnit från mig idag :) känns bra hehe. speciellt eftersom jag inte ens intagit hälften av det (a) Får se imorgon om jobbarkompisarna ser någe resultat. Man jobbar juh alltid med olika juh, så jag har gått ner massa sen vissa såg mig sist ;) haha alltid roligt att höra att folk ser resultat iaf :)
ja NATTI på er :)

Tyra Banks

image359
Tyra Banks är den absolut snyggaste modellen i mina ögon. Tänk att se ut som henne lixom. Hon har sjukt snygg kropp, den är inte så anorektiskt som många andra modellkroppar och för att inte tala om att hon har båda fötterna på jorden. Gillar verkligen att kolla på både Top Model och The Tyra Bansk show. Tråkigt att hon slutat modella men det är som det är haha.

och det här är så jävla bra


Städtanten

Vana av att städa? kan man skriva det i sitt CV? hahahah Jag har nu iallafall städat hela huset. Har damsugat och ordnat bland sakerna på toaletten och ställt dit doftljus istället, har städat ur kylskåpet och skafferiet. Känns mycket bra nu. Tog bara sådär en 3 timmar HAHA men det är det värt när hemmet luktar gott och skiner ; )

Nu är frågan vad man ska göra istället. Har ni någe förslag på nya roliga bloggar eller hemsidor man kan kika in på?
tipsa mig issåfall :)

Torsdag

Då var det torsdag idag då, shit vad veckorna går fort! Idag vaknade jag sent men behövde det tror jag, känns så iallafall. Idag har jag bara hunnit med 100 situps innan frukost men jag pallade inge mer, tror jag börjar få träningsvärk haha. Ska försöka göra de andra sen. Idag ska jag även storstäda kylen oh skafferiet och damsuga. OCH så ska jag försöka se om jag hittar någon som vill följa med mig på stan imorgon. Med min otur så ska väl alla göra något annat haha.

ja den som lever får se ;)

kraaam på er :)


En ängel till dig

image358

"min ägelnalle" Januari :)

Åh hittade en sida som hade underbara saker. D7.se Hittade bland annat denna söta nalle. Som har en månadssten i sig, alltså finns det en ängelnalle för varje månad :) riktigt söta och kostar bara 98 kronor :)
En sådan ska bli i min ägo inom kort iallafall!

Media som påverkar

image357

Jag vet att media påverkar en. Att kolla på Rent Hus på 4an gör värsta underverk. Fast vi har städat jämt så kliar det i fingrarna haha. Imorgon ska jag städa ur kylen och skafferiet riktigt och sortera i frysen. Sen är det dags att damsuga igen eftersom Fredde och djuren skitar ner med sina lortiga skor / tassar haha. Så imorgon blir det massa städning.

Vackra naglar

image356
Vackra naglar är så vackert och grymt sexigt enligt mig ; )


Sen jag började med GI har mina naglar blivit längre och starkare. Dem går inte av lika lätt längre och dem håller sig i lagom längd. Därför blir det roligare att pyssla om dem med vackra färger och allmän putsning. Jag har nu klippt dem jämna, filat till dem och har lagt fransk manikur på dem. Nu är dem nöjda och glada haha!


körkortsdrömmar

GE MIG KÖRKORT TACK !!!
asså jag blir deprimerad haha. Nu ringde jobbet och ville att jag skulle jobba natt som vak. Jag har länge vela suttit vak men när dem har ringt har jag olyckligtvis gjort andra saker. Idag när jag hade kunna suttit så har jag ingen som kör mig och sista bussen var där 19.50 och jag skulle börja 21,30 haha asså gaaah!! haha
Vak är en bra erfarenhet och för att inte tala om hur mycket pengar man får när man jobbar nätter !!
men ja.. dem skulle ringa till mig nästa gång det behövdes och så ska jag jobba på fredag så det känns bra iallafall.

please give me a körkort !!! haha

Skolarbete?

Nuu blev jag klar med moas arbete. Okej det var inte så att jag gjorde moas arbete jag hjälpte henne med framsida och innehållsförteckning eftersom hon inte har photoshop haha :) Hon blev nöjd och då blev jag nöjd! Men jag har kämpat i 2 timmar idag och igår kväll satt jag 1 timme drygt haha. But what are friends for? haha

Idag vaknade jag klockan 9, så jag gick en promenad med Boyen och sen gjorde jag 120 situps. Fråga mig inte varför just 120 och inte 150 eller 200 som annars, troligen för att jag var hungrig haha.
Har snart druckit upp
dagens ranson av Detoxen. Jag måste säga att det ger resultat, både på vågen och att jag måste 
kissa ca 2 gånger i timmen haha. Det är iallfall 1 gång i timmen vilket är över det vanliga det med så.

Nu måste jag göra lite lunch innan magen smäller av haha. Hoppas ni mår bra :)

Half light

image355


Fastnade framför trean där det visas en triller från 2006 som heter Half Light. Det handlar om en författarinna som förlorade sin 5-årige son som drunknade utanför hennes hem. Hon reste då till Skottland för att sitta lugn och ro så hon kunde skriva klart boken hon höll på med. Väl där ute händer det saker som får henne att tvivla på det hon ser. Hon ser bland annat sin son som är död och andra saker. Jättebra film enligt mig. borde ses :)

Iallafall har jag gjort 600 situps idag med :) funkar bra. syrran har oxå vart här hela dagen. Vart himla nice :)
Har även hjälpt moa med hennes projektarbete. Gjort framsidan och ska göra lite annat oxå :) roligt att hjälpa till hehe.

Farmor

Var, som jag sa förut idag, över till farmor och hälsade på med Linda. Det var mycket ovant att se henne måste jag säga. För det första har jag inte vart och hälsat på henne på ja ngt år. Pinsamt att säga men så är det. Dels för att ja inte bott här och sen för att hon är senil och bara säger gaga. Ja ni förstår kankse varför jag inte 
vart där, ingen ursäkt egentligen men men... bättre sent än aldrig iallafall :) Jag kände ärligt inte igen henne för det
första hade hon långt hår nu och hon har alltid haft kort, permanentat hår och för det andra hade hon gått upp lite i vikt vilket ja gjorde att jag inte kände igen henne först. Men sen när hon skrattade och tittade på en såg jag att det var hon. Så skönt att äntligen kommit dit igen måste jag säga. Nästa gång ska jag ta med mig Boyen. Kanske blir hon lite piggare då :)

Nu ska jag och syrran laga lite käk.
kraaam

Detox

image354

Idag var jag in till stan och köpte Detox, närmare bestämt MethoDraine Detox i äppelsmak.
För er som inte vet vad detox är så är det en vätska som består av olika renande ämnen som man ska dricka i olika antal dagar (beroende på vilken sort..) så ska det rena ut slaggprodukter och andra gifter ur kroppen. Man går då även ner i vikt av de flesta sorterna eftersom det sätter igång och renar de organ som hjälper till med förbränningen och renandet av kroppen. Just denna flaska som jag köpte ska man dricka i 20 dagar och kostade 249 kronor på hälsokraft. Man ska blanda 12 ml av vätskan med 1 liter vatten och dricka under dagen. Alltså ska man dricka 1 liter varje dag. Jag har givetvis redan nu testat den och det smakar mest bara vatten haha så det ska väl gå bra. Får se om några dagar om jag känner någon skillnad :)

Denna ska då göra:
* underlättar utdrivningen av slaggprodukter genom att den är vattendrivande
* aktiverar levern och matsmältningssystemets renande funktioner
* renar huden inifrån
* stimulerar matsmältningen och minskar gasbildning och uppblåshet
* innehåller effektiva andioxidanter som bekämpar de fria radikalerna
* reglerar tarmfunktionen

God morgon

God morgon på er! Hoppas ni mår lika bra som jag idag :). Inatt drömde jag massa konstiga saker och lite släng av mardrömmar faktiskt men det var inte så farligt ändå eftersom jag fick sova ut idag (vaknade kvart över 9 ) och somnade på en gång igår kväll. Gjorde 200 situps innan frukost och nu sitter jag då här och bloggar lite granna. Vad händer idag då? Jo syrran kommer över sen (vet inte när) och då ska vi gå ner till farmor och hälsa på. Hon bor på äldreboendet här på orten så det var dax att hälsa på henne helt enkelt. Dock förväntar jag inte mig mycket av konversation eftersom hon är senil och har tappat talförmågan mer eller mindre men att vara där måste betyda massor för henne ändå :) hoppas jag iallafall hehe.

Vad är era planer för dagen då? :)
kraaaam

Lätta reklam

image353


Har ni sett (mini)lätta reklamen på tvn? Tjejen och killen som hoppar ner för ett vattenfall? Jag tycker det ser ut som Petra Hultgren och hon är juh svensk. Lätta är ett svenskt varumärke. VARFÖR DUBBA SVENSK REKLAM TILL SVENSKA?? jag fattar inte haha. Är inte det lite dubbet arbete? att dubba en redan svensk reklam? men ja jag kan juh ha fel också haha.

Åh hata detta väder föresten. Detta äckelväder ! Jag som hade planerat att gå långt idag med boyen men då skulle det komma 50 meter snö istället -.- och om det kunde stanna på backen då? näe då ska det bli snömodd och slask. Nä ge mig vår nu tack !!

Idag har jag iallafall hunnit med 600 situps :) känns bra faktiskt. Har juh hunnit med lite annat också så jag har idag bränt mer än vad jag tagit in, så jag hoppas det syns på vågen snart.

Spöken..finns dem?

Tror ni på spöken?Jag tror att det finns något efter döden men dem har naturligtvis inte lakan och kedjor ; ) haha.
Det har hänt en del oförklariga saker för mig och i min närvaro som jag inte kan förklara. Jag har exempel kännt att någon satt sig brevid mig i min säng och jag rös då till i hela kroppen. Jag har hört någon stängt dörrar och plockat med disk
som inte ens fanns framme och idag kände jag att någon tog i min nacke. Om jag kan förklara det? NEJ tyvärr. Det kanske var en jättesnabb vind som drog förbi (knappast troligt) Det var kanske min katt som hoppade jättesnabbt ner brevid mig och bort igen (inte heller troligt) så ja... HAHA jag vet inte hur ja ska förklara det xD

Har ni vart med om något liknande? Tror ni på liv efter döden? =)

image352




Resultat 7 april

Okej.. Det är måndag. Måndag = vägdag och mätdag och jag är asnervös haha Jag har bestämt mig för att lägga 
ut måtten. Dels för att det är som sagt MIN blogg och jag skriver vad jag vill och känner för OCH det är faktiskt roligt om ni också ser resultat än bara jag. (skulle juh faktiskt kunna enbart skriva på papper hemma som förr ..) MEN jag vill inte se några elaka kommentarer om hur fet jag är eller så för jag VET att jag är stor men jag gör faktiskt något åt det och jag kan faktiskt inte trolla! Och som ni förstår är det inte speciellt roligt att höra "fan va tjock jag är" av er som är mindre än mig.. Som ni ser på måtten så är ni mycket mindre än mig och när ni säger så får ni mig att känna som den värdelösaste och fetaste personen på jorden typ! så håll hellre tyst ! Måste tillgga att där det är tomt i nedersta bilden är det samma mått som datumet innnan.

Jag lägger in måtten från början så ni hänger med HAHA (a) åh detta är pinsamt (a) :/
196285-350
196285-351
Kg innan : 77 kg
Kg idag: 68 kg
Målvikt: 55-58 kg
Antal minskade mått: ca 136 cm

Ja som ni ser har jag gått ner väldigt mycket (både i kg och i mått ) och är rätt stolt över det :) 
Jag har mycket kvar men jag SKA klara det :)

Glasklart

image349

Kom in på programmet Glasklart på svt24 av en slump och jag kan säga att det var ett roande program. Det går ut på att det är tävlande som ska svara på frågor och om de inte kan svaret kan personer i en kub göra charader för att få fram det rätta svaret. Den som sedan har mest pengar av de 6 tävlande går till final och ska då enbart bara svara på en fråga.
Om personen i fråga kan svara på frågan utan hjälp får den de summa pengar som den samlat ihop under spelets gång, kan hon/han inte svaret utan måste ha hjälp av personen inne i kuben delas pengarna olika beroende på om den tävlande kan eller inte kan svaret. Kan hon/han då svaret delas pengarna och kan den tävlande inte svaret så går alla pengar till personen inne i 
kuben.

så jaaa jag tycker det var underhållande :D dessutom är svt det första tvbolaget som visar denna programide.
Det var på tiden tycker jag då vi alltid snor ideer från usa haha. Värt att titta på iallafall :)

Ångest

Jag har fortfarande ångest över hur jag ska göra imorgon. Jag ska juh som sagt ändra mät- och vägdagen till måndagar istället för onsdagar. Känns lättare att ha det i början av veckan inte sant? haha. Dock vet jag inte över hur jag ska göra med själva måtten. Om jag ska skriva ut dem eller inte. Jag vill på ett sätt för att se själv min framgång men på ett sätt är jag osäker just på grund av att jag hatar att vara med på helkroppsbilder exempel och nu ska man plötsligt "blotta" sig på ett sätt som ALLA kan se. Gaaaaah hata detta! haha. Jag får se hur jag gör imorgon. Jag läre nog hinna ändra mig 10 gånger till haha.

Trötter

Jag är trött. Så här sliten har jag inte känt mig på huuur länge som helst. Och då ska det påminnas att jag inte ens drack igår. Inte en enda droppe alkohol (eller dricka..) Jag känner mig tamesjutton lika bakis som dem som drack haha. Nä men det KAN ha att göra med att jag klev upp 6 igår morse, gick på krogen och kom hem 4 och sov endast ca 5 timmar innan jag klev upp för att åka till stallet. Så jag har rätt att vara trött kankse? haha.

Iallafall hade jag sjukt tråkigt igår. Det var varken emmas eller de andras fel. Det var just på grund av att jag var sjukt trött eftersom jag hade vart vaken så länge och för att jag iprincip hatar krogarna när man är nykter. Det är så tråkigt och man mest bara står och tittar på alla fyllisar. För att inte tala på alla blickar man får. USCH! haha Tänk så konstigt det är att krogen blir två helt olika platser beroende på om man dricker eller inte. Iallafall blev klockan ca 4 innan jag var hemma igen och så fort har jag nog aldrig somnat haha.

Idag blir det mest att vila.. ska försöka träna liiite iallafall (a) ska juh hinna med 500 situps innan dagen är över :) varesig jag vill eller inte. Har jag satt ett mål håller jag det också haha.

Vad gjorde ni igår då? :)
vi hörs sen :) kram på er

Lördag kväll

Det känns som om jag vart vaken i flera dygn. Är inte trött, tvärtom! men jag har fått så mycket gjort. Nästan lite immponerad över mig själv haha. Jag har juh som sagt hunnit med 400 situps, halvtimmes promenad, handlat mat, städat hela huset och så har jag juh donat på med lite annat haha. Ska nog leka pensionär och gå upp tidigt varje dag :D haha (fråga mig imorgon vad jag tycker om det HAHA...) Iallafall hade jag beslutsångest över om jag skulle gå med på krogen nykter, gå med på krogen och dricka eller om jag skulle stanna hemma. Vill inte få i mig massa överskottskalorier när jag vart så duktig idag (brännt bort dubbelt mot för vad jag intagit..) och det känns så onödigt lixom. Dessutom skulle jag bli ensam tjej vilket inte heller är så roligt -.-' TUR att Emma kom som en räddande ängel denna lördagkväll och bad mig följa med som chaffis haha. Så Emma och jag ska göra stan osäker ikväll ; ) haha

Så jag ska göra mig iordning nu. Ser förjävlig ut haha

Vad ska ni själva göra ikväll? :)

kraaam på er

Det var på tiden..

GRATTIS får man väl börja med att säga :)
Beyonce och Jay-Z ska enligt rykten ah gift sig igår. Det var väl på tiden. Det har snackats länge att dem ska stå vid altaret men media är juh som dem är. Dem har iallafall vart ett par sedan 2002 vilket är rätt länge för att vara kändisvärlden. Får se hur länge giftemålet håller. Jag håller tummarna för dem iaf :)

image347

och några andra som går i giftemålstankar är Nicole Richie och Joel Madden. Det verkar gå bra för dem också och jag hoppas att dem håller länge, speciellt nu när det är ett barn med i bilden :) söta är dem iallafal.

image348

GI viktkoll

image346

Nu har jag äntligen tagit steget och blivit medlem på gIviktkoll.se :) Det kostar juh bara 89 kronor per månad och då får man experthjälp och råd, hundratals recept i alla tre faserna, se en kurva för dagligt intag, daglig motion och daglig viktkoll :) Otroligt peppande måste jag säga haha. Hoppas jag når mill mål till sommaren.

Uppe med tuppen!

Vad är detta? haha klockan är snart 8 och jag har vart uppe sedan 6 !!! Lixom hallå haha. Jag la mig sent igår kväll också men troligen var jag utvilad ändå. Jag har iallafall fått lite saker gjorda. Har redan ätit frukost och tränat lite. Ska väl gå ut och gå en promenad med hunden sen tänkte jag. Är rätt molnigt ute men solens strålar syns igenom så hoppas att molnen försvinner så det blir lite vårkänslor :)

Krasslig?

Ja idag har man juh inte gjort så mycket men tillräckligt känner jag hha. Känner mig inte så bra. Hoppas jag inte blir sjuk nu lagom till helgen då Ola är i Sundsvall. Skulle vara typiskt hehe.
Nu tänkte jag dra mig till sängen och läsa klart min bok " If only" av Geri Halliwell. Den har verkligen segat för mig men nu snart är den slut och då ska jag börja med någon annan haha.

God natt på er :)

ÄNTLIGEN!!

image345

ÄNTLIGEN kom mitt paket från Halens som jag beställde i februari !! Den innehöll en våg, en stavmixer,
en tröja trill Fredde, och två toppar till mig. Vågen var den största anledningen till att jag ville ha paketet någon gång!

Det roliga är att T-Shirten beställde jag i min vanliga storlek och den var lite för stor och den rosa tunikan beställde jag i en storlek mindre för att jag ska kunna ha den till sommaren och den satt perfa :O haha. Antar att det var stora storlekar men kändes bra ändå ;)

1. Tunika 199.90 kronor men jag köpte den för 129 tror jag det var.
2. Top minns inte priset och jag hittar den inte på sidan längre så kankse är slutsåld?
3. Våg 129 kronor

Svacka

Idag har jag en liten svacka känner jag. För det första sov jag länge -.-, jag kände mig dålig så jag red aldrig och kände inte för att träna heller. Och sen fick jag hem vågen idag -.- HAHA det är det enda ja säger !! iof ska jag inte lita så mycket på det eftersom det är en annan våg än den jag hade i lördags och så är det kväll och jag har kläder på mig, vilket också spelar roll men lixom 5 kilo + på en vecka :O det är inte rimligt eller hur?! Så ja jag är nere idag. Sen dessutom har jag inte ätit något idag. Alls faktiskt. Har inte haft någon matlust men samtidigt kan jag tänka mig att det är lite därför som jag är så nere nu haha. Och Fredde åkte iväg så här sitter man ensam en fredag kväll. KUL !

Hoppas ni har det roligare :)

beslutsångest

Jag har beslutsångest. Jag vet inte om jag ska skriva ut mina riktiga mått och antal cm jag gått ner varje vecka istället för att enbart skriva själva minskningen som jag gör nu (a). Det är lite pinsamt att skriva ut hur stor jag egentligen är och det är dessutom hemskt att veta att vem som helst kan se hur stor jag är. MEN det är också så att man ser framgång på ett annat sätt om man istället också ser hur stor jag faktiskt har varit och är nu och resultaten varje vecka.

gaaaah ja vet verkligen inte hur jag ska göra. Vad tycker ni? skulle ni ha gjort det?

Om bloggen

Hitta denna enkät hos Tobias  :)

1 - Hur länge har du bloggat?
Jag började februari 07 så det blir lite drygt ett år.  

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Jag läste mycket bloggar innan jag själv började och det var lite därför som jag började blogga måste jag
erkänna.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Jag läste bara vänners blogg innan jag började läsa de "kända" bloggarna, så jag har ingen 
speciell sådär.  

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Ja dem var väl mest skrivna till mig själv, nu skriver jag också för eran de. Det är väl största skillnaden. 

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Jag har ca 15 bloggar som jag följer varje dag, sen blir det att jag läser nya ibland.

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
Det är inte så många. Några av de "kända" är juh modebloggare men jag kan inte direkt säga att mina
 kompisar bloggar är modebloggar. 

7 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Kan inte komma på någon sådan just nu.  

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Det är många men Magdalena skriver rätt lika som mig. Mode, jobb, fritid, musik,  

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Det kan jag nog inte svara på haha. Fråga dem ;)

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ja det tycker dem absolut. 

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag skriver det som känns bra för mig. 

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Det är olika. Bloggar inte så mycket om min sambo eftersom jag vill ha något "privat"

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Jag bloggar för att skriva av mig, kunna komma ihåg vissa saker. Sen är det klart att man blir glad 
om någon skriver en fin kommentar :) 

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Ja självklart. 

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nej det har jag inte.  

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Ingen aning faktiskt.  

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Jag har faktiskt inte haft den (o)turen att bli omskriven i en annans blogg ännu så det kan ja inte uttrycka 
mig om men jag har fått en del negativa kommentarer och klart man blir nere, men negativa kommentarer 
är oftast att folk är avundsjuka så jag tar det lite med en klackspark ändå. 

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar
näe det har jag inte.

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?

Jag har inga nackdelar.

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
Som det känns nu kommer jag fortsätta blogga och hur den kommer se ut då får vi se då haha.

21 - Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Bloggvärlden har blivit större på senare tid så klart den har påverkan. 

22 - Avslutningsvis : Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Det är otroligt skönt att få skriva av sig och veta att man dessutom ibland kan påverka andra till 
något positivt.  

23 - Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Jag har blivit mer modeintresserad, jag har lärt mig att man inte ska ta någon skit, jag har dessutom
lärt mig att verkligen tänka igenom vad man skriver. Vissa saker kan lätt gå överstyr inom bloggvärlden.

24 - Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
Gör den om du vill :)

Mycket på G

God morgon på er!
Idag händer det rätt mycket vill jag påstå. Jag tvättar nu, har hunnit gjort lite situps, ska rida sen i eftermiddag om 
allt går som det ska, känner mig inte allt för pigg men det hinner nog ändras. Ska dessutom träna eftre ridningen hade jag tänkt, om jag hinner och orkar. Sen är det juh Fredag idag också, vette sjutton va man ska hitta på.  Några förslag? haha

brutet löfte

FÖRLÅÅÅÅT !!  men jag har inte fått bilderna än från mamma. Använde hennes kamera i helgen eftersom min är trasig och ska skickas in på lagning i helgen (a) Men förhoppningsvis kommer dem imorgon annars vet jag inte vad haha.

För det andra så är jag inte det minsta trött och har tuuuusen saker att göra imorgon. Ska upp tidigt på morgonpromenad innan frukost. Har tvättstugan vid 11 och när den är klar ska jag rida och efter stallet sticker jag upp till skolan och tränar lite. Fullt upp imorgon med andra ord men det är juh roligt :)

så jag säger god natt nu :) så hörs vi imorgon

Köttgryta och film

image343Det blev visst köttgryta hos Jonas :) Ska göra mig iordning nu och
kommer hem senare ikväll. Fick även hem filmen Solstorm
idag så ska ta med den ifall det blir film efter maten ; )

Har ni sett den? är den bra?








Nu har jag kollat på filmen och jag måste säga att den är jättebra. Den var lite seg i mitten men slutet vägde upp det hela och ungen Lova är bara fööör söt haha. Lite svårt att se Persbrandt som en hjärntvättad präst. Det blev lixom lite fel då man kopplade han hela tiden som Gunnvald. Likaså med Krister Hendriksson (som annars spelar Wallander).

så här står det på baksidan av filmen:
I hjärtat av Kirunas andlöst vackra vinterlandskap mördas frikyrkspastorn Viktor Strandberg.
Rebecka  Martinsson, en ung advokat i Stockholm, får ett samtal från sin barndomsvän Sanna, som just funnit sin bror brutalt ritualmordad i byns kyrka och vädjar om Rebeckas hjälp.

Motvilligt återvänder Rebecka till sin bardomsstad och sina traumatiska minnen av stark åtrå och beundran för frikyrkans karismatiske ledare. Hon märker att allt är precis som när hon en gång flydde därifrån. Ingen i församlingen tycks veta något och alla skyddar varandra. Men Rebecka kan reglerna och snart är hon inte lika välkommen längre.

Kommer någon att våga avslöja den mörka sanningen för henne?

Sega dag

Idag är det en väldigt seg dag känner jag. Vaknade sent, regnar ute, så blä på denna dagen! Ska göra mig klar sen för att äta middag hos Jonke, ska bli intressant att se va det bjuds på haha. Sen när jag kommer hem ska jag träna. Kommer även bilder på Boyen och de andra hundarna på kenneln sen helgen ikväll. Ja vi hörs väl något sen :)
kraaam

Nattuggla

Jag är en riktig nattuggla. Hatar tidiga mornar och jag har inga problem med att jobba kvällar och sitta upp så här allmänt haha. MEN ändå har jag ställt klockan de senaste dagarna för att inte sova bort dagarna. Jag är lika pigg klockan 9 på morgon som om jag hade vaknat av mig själv vid 11-12. konstigt ändå. Speciellt när jag inte är en morgonmänniska.

Vad har ni för er denna kväll då? :)

Sommarkänslor

image342
kolla vilken underbar klänning jag hittade på Halens :O Blir din för 399 kronor :)
VILL HAA !!!! haha

och nej detta är inte smygreklam !!! haha

ny människa ?!

Konstigt att man känner sig som en ny människa varje gång man duschar ;) haha. Nu ska man bara orka klä på sig också haha. Ska även göra lite lunch. Har inte bestämt mig om jag ska äta måltidsersättning eller om jag ska göra lite omelett. Omelett är ioförsig godare men jag får se ;)

Tråkigt att folk tror att jag enbart äter sallad och ägg haha. Jag äter juh GI mat och det jag menade var att jag äter OFTAST sallad och ägg (typ omelett) till frukost och sedan typ kyckling eller lax till lunch och middag och det är just det jag är så less på. Att äta massa sallad och ägg till frukost. Finns inte så mycket mer att välja på tyvärr, ja det är fil då. Då äter jag hellre måltidsersättning till frukost och lunch ibland och GI baserad kost tll middag och ibland då även lunchen. Detta är inget jag tänkte göra resten av livet eller de återstående 10 kilona, utan en vecka eller två för att få lite variation. Jag är mycket medveten om att man går upp efter man slutat med måltidsersättningen och det är just därför som jag bara byter ut någon av måltiderna. Jag motionerar juh även flera gånger per dag och tränar minst 5-6 dagar i veckan och ska nu börja rida igen 3 dagar i veckan så jag får den motion och mat jag behöver. ni behöver inte vara oroliga ; )

nu ska jag käka lunch. kram på er

Veckans mått

image341
Onsdag idag och mätning igen då. Tycker veckorna går så fort eller är jag den enda som tycker det? haha. Som jag sa igår så var det inte så bra resultat denna vecka men bara att kämpa vidare hehe. Ska börja äta måltidsersättning 1-2 gånger om dagen nu. Mest för att variera från maten för jag börjar bli less ägg och sallad haha men även för att jag vill gå ner snabbare och jag har ändå en massa påsar hemma så varför inte slå två flugor i en smäll? haha.
Jag mäter juh på onsdagarna nu men ska ändra till måndagar för det känns lättare, så på måndag ska jag mäta igen vilket kommer ge sämst resultat men nu vet ni då varför. Jag vägde mig i lördags när jag var nere i dalarna så dem kilona räknas med under de första 8 veckorna. Vilket är superbra, mer än 1 kg i veckan :)

Denna veckas resultat ser ut så här :)
Hals -
Överarm -
Underarm -3 cm (1,5 cm på vardera arm )
Handled -
Bröst -
Under bröst -1 cm
Midja -0,5 cm
Stuss -2 cm
Över röven -1 cm
lår vid skrevet-
lår-
lår ovanför knät -4 cm (2 cm på vardera ben)
vaden-
vristen - 2 cm (1 cm på vardera ben )

totalt denna vecka: -13,5 cm
Totalt: -126 cm
kg: -9 kg

första april = hata

påminn mig att HATA denna dag? haha

idag har jag hunnit med rätt mkt träning :)
60 minuters promenad + 500 situps och så 2 timmar i stallet :D hha niice :)

nu blir det att se ghost whisperer (stavning? ) sen sova :D
insåg precis att ja redan sett detta.. åh värsta sorgligt :(

första april

tisdagen är över och likaså första april.. snart iaf.. Jag har bara blivit lurad en gång idag och det var igår kväll... typ 00.20 xD innan jag hann reagera över vilket datum det var. Lite klantigt kanske men det var inte så farligt. Har ni blivit lurade idag? :) Själv har jag faktiskt inte lurat en enda. Hade inte så bra fantasi idag och det har inte vart någon ide att ens försöka lura någon haha. Lika bra är väl det.

Imorgon är det onsdag och mätdag för min del :) ska ändra mätdag till måndag sen så på måndag mäter jag mig igen haha. Tror inte jag har så bra resultat denna vecka. Känns iallafall inte så haha. men får se imorgon. :)


tips mot bakfylla

På Ola Lauritzson's hemsida hittade jag 30 tips mot mildare bakfylla. Värt att prova kanske ;) Jag har endast tagit med några av de 30 tipsen. För att se alla kika in på hans sida och under fliken alkohol.

1. Förbered levern
Det är levern som får ta den största smällen efter en krogrunda. Därför ska du göra allt du kan för att ge den bästa möjliga förutsättningar att jobba effektivt. Preparera med mat och dryck som laddar upp och gör levern på gott humör. Drick morotsjuice och ett renande och stärkande te, tugga i dig frukt och grönsaker (morötter, rå broccoli, brysselkål och tomater) som innehåller mycket antioxidanter. För att inte tala om vitlök som sannolikt är den mest potenta lilla krydda man kan tänka sig.

2. Skydda magen
Alkohol irriterar magens slemhinnor och kan ge upphov till diarré och andra otrevliga symptom. Se därför till att äta innan du festar så undviker du snabba, höga alkoholhalter i blodet. Yoghurt med en fördelaktig kombination av mag-tarmbakterier är ett utmärkt exempel.

5. Se till att vara utvilad
Du känner säkert själv till skillnaden mellan att dricka när man är trött och stressad jämfört med när man är utvilad. Effekten kan vara ödesdiger. Se till att du är utvilad och i god form så klarar du definitivt dagen efter bättre. Ta en ”power nap” innan du ger dig av till festligheterna.

8. Ät i förväg
Se till att vara mätt när du går ut. Att festa på tom mage leder till större påfrestningar på slemhinnorna och gör ”alkoholtoppen” mycket brantare. Med mat i magen blir alkoholkurvan jämnare. Tänk på att berusningskänslorna kommer avsevärt långsammare när du ätit. Vänta därför ut effekten av spriten innan du häller i dig nästa omgång.

10. Ät B-vitamintillskott
När vi förbränner alkohol använder levern mängder av olika B-vitaminer. Se därför till att depåerna är nyligen påfyllda (eftersom B-vitaminer är vattenlösliga försvinner de snabbt ur kroppen). B-vitaminer finns i frukt, grönsaker, pasta, ris, bröd och andra produkter med mycket kolhydrater.

12. Undvik föroreningarna – blanda mindre
Andra färgade drycker som cognac, whisky och likörer innehåller ibland smakämnen eller andra tillsatser. Vid tillverkningen bildas biprodukter som kan utlösa allergiska reaktioner. Att hejdlöst blanda olika spritsorter som innehåller stora mängder sådana ämnen kan få dig att må sämre dagen efter.

14. Akta dig för fruktisarna
Fruktdrinkar är förrädiskt goda. De innehåller mängder av socker och inte sällan juicer (främst ananasjuice) som döljer spritsmaken. Samma sak gäller den alltmer populära alkoläsken. Det är lätt att dricka väldigt många sådana utan att ens reflektera över hur mycket sprit de innehåller – vilket också ofta är syftet med dem.

17. Sluta dricka vid midnatt
Ha som regel att sluta dricka vid ett visst klockslag – förslagsvis midnatt. Inte minst när man är onykter har man en tendens att vitt och brett beställa drinkar utan att tänka på att de frampå småtimmarna varken var goda eller önskvärda. Att ta en ”färdknäpp” efter en trevlig middag med goda vänner är ingen vidare idé. Tanken på att den sista (onödiga?) drinken tar ungefär tre timmar att förbränna på toppen av de andra, gör att man känner sig motiverad att tacka nej.

21. Sov länge
Kroppen har en enastående förmåga att läka sig själv och bäst gör den det när vi sover. Se därför till att ha gott om tid på dig dagen efter. Sov länge och ta till enkla trick för att inte störas. Testa öronproppar – sådana har en förbluffande god effekt. Alkohol vidgar blodkärlen och medför att för mycket vätska blir kvar i ansiktshuden. Du blir plufsig och lite uppsvullen i ansiktet efter en natt med hårt festande. Testa en ansiktsmask för att få tillbaka din lyster och unna dig lite personlig lyx. Det enkla gurktricket funkar också. Dränk en handduk i varmt vatten (gärna med pepparmint) och fukta ansiktet. Lägg handduken under nacken och placera tunna gurkskivor över ansiktet, ögonlocken och halsen. Ligg så i 15–30 minuter och känn hur livskraften kommer tillbaka.


24. Ät nyttigt – undvik för mycket fett och syra
Spriten sänker kroppens pH-värde – du blir sur. Se därför till att äta nyttiga basvaror som stabiliserar kroppens pH-värde och undvik mat och dryck som är syrabildande (tex kaffe, Coca-Cola, spannmålsprodukter, brysselkål, bönor, jordnötter, ägg och kött). Försök också att undvika alltför fet mat. Tanken på din sura mage i kombination med mycket fett kan få vem som helst att reagera – det skär sig! Ladda i stället med basbildande varor för att stabilisera syrabalansen i kroppen.

28. Ta rätt huvudvärkstablett – eller helst ingen alls!
Bultar det i huvudet? Välj då rätt huvudverkstablett, om du nu måste ta någon. Produkter med acetylsalicylsyra och ibuprofen som Treo, Magnecyl, Ipren, Alindrin med flera frestar på magens och tarmens slemhinnor hårt och ökar belastningen från alkoholen. Ett annat alternativ är tabletter som innehåller paracetamol, som Alvedon, Panodil, Curadon, Citodon med flera. Dessa sliter dock på levern och kan i värsta fall leda till leverskador om de tas samtidigt som du har en hög alkoholnivå i kroppen. Att blanda huvudvärkstabletter med alkohol är alltså inte någon bra kombination (och har ingen som helst positiv effekt ihop med alkohol, eftersom de inte påverkar samma receptorer). Dock kan det ju ibland vara nödvändigt, och beroende på hur man känner sig i magen kan det ena alternativet vara att föredra framför det andra. En normal dosering av tabletter med paracetamol dagen efter utgör ingen fara för en i övrigt frisk person.

30. Ha sex
Sex är bra på många sätt. Att vara intim med sin partner är ett naturligt – och trevligt – sätt att bota besvären. Kroppens utsöndring av endorfiner, det kroppsegna morfinet, ökar och därmed välbefinnandet. Likaså ökar halten av oxytocin i blodet. Huvudvärken minskar och den ökade blodgenomströmningen och snabbare andningen hjälper dig att syresätta blodet.

HAHA nu äre bara att supa ;) hahaha

Boyen


Var juh över till Dalarna i helgen och eftersom min morbror bor i samma by som kenneln där vi köpte boyen så var vi även över till dem och hälsade på. Boyen tyckte det var lite roligt med 4 brudar haha. Det var Boyens mamma, boyens halvsyrra, goldie (som lärt boyen bli pussig) och en liten underbar valp. Uppfödaren tyckte mkt om boyen. Dt var roligt att höra att han var fin och som han skulle vara :)

Kika gärna in på deras hemsida,  Mejdåsens Kennel.

FINALLY

MEN ÄNTLIGEN !!!!
behöver jag säga att jag har haft lite abstines eller? haha. Det trodde jag aldrig men det är juh som man säger, man vet inte vad man hade förrän man mist det! Så sant som det är sagt. Jag hade juh 1000 saker jag skulle blogga om men för att inte få ett enda stort novellinlägg så delar jag upp det på flera under dagens gång. Jag ska juh blogga om
helgen i dalarna, resultatet från viktnergången (jag vägde mig där nere ), vad kenneln tyckte om boyen :)

sitter nu här och käkar lite frukost efter att ha vart ut på en långpromenad med hunden. En tomat och keso.. jag kan inte säga att keso är speciellt gott men det är nyttigt så ja xD ja kör på det.. sen är det skönt att växla lite från alla ägg också haha.

ja jag ska väl äta upp detta så återkommer jag sen :)

ciaooo

RSS 2.0