Lite dator idag

Syrran och Andrea är här + fint väder så lite dator för mig idag (förutom hemtentan då...)

kommer tillbaka imorgon :)


besök hos barnmorskan

idag var det dags för ännu ett besök hos barnmorskan. Jag ska ju dit oftare nu eftersom jag har högre blodtryck än normalt och idag hade jag ännu högre än sist. Vilket jag känner också eftersom det känns som att jag aldrig varvar ner fast jag vilar i flera timmar hehe.

Idag låg mitt blodtryck på 151/86 men har inge äggvita i urinen vilket såklart är skönt. Dock ska jag dit varje vecka nu då. Känns bra med så mycket koll också faktiskt.

Någon mer än jag som har/hade problem med högt blodtryck?

Mors dag :)


Idag är det ju mors dag vilket jag tror att de flesta (om inte alla) har koll på. Min mamma älskar filmer så hon fick en film av och Svärmor älskar böcker så hon fick självklart en bok :)

Själv har man inte fått något idag haha. Hade iof inte förväntat mig något än heller eftersom jag egentligen inte är "mamma" ännu men ändå :P

Har ni uppvaktat eran mamma idag? :) hur ?

Bebisprylar

Igår var vi in till Sundsvall för att inhandla det sista till bebisen och först hade vi kikat på saker på IKEA hemma före som sagt men tänkte att vi kollar på Barnens hus först eftersom jag hade presentkort som täckte i den butiken. Gick runt hela butiken och hittade vid kassan ett paketerbjudande. Spjälsäng + madrass+ täcke + kudde + påslakanset + skötbord för 2700 kronor. Det slog vi till på. Det var dyrare än vad det hade blivit på IKEA men det var stabila prylar och när jag ändå hade presentkort där så kändes det bra. PLUS att det var vitt ;) hehe.

Så nu har bebis allt här hemma, nu kan han kika ut när som helst hehe



skötbordet :) köpte själva "madrassen" till den på IKEA för 69 kronor om ni undrar hehe. Plus för detta skötbordet är en låda, stabilt, vitt och att den har hjul så man lätt kan ändra placering i rummet.



spjälsängen med allt man fick med :) Dock har jag köpt kaninen på H&M hehe. Men det känns overkligt nu... att se denna säng varje gång man vaknar.. snart kommer det ligga en bebis där i :')

På barnens hus kan man även hämta ett startpaket och blöjhink om man väntar barn. Hämtade den igår och det var massa bra grejer där i. Dvd, varuprover, rabatter mm :)
 

Detta får du helt gratis :) du kan beställa en själv hääääär :)

gratis pengar :)



fick ju hem presentkort idag från gratisbio.se :) man tackar man tackar hehe
kanske hittar något för dem imorgon i sundsvall då!


sned mage haha





jag har ju tidigare i veckan visat min mage med lite konstiga former.. här kommer två till haha.. inte från idag dock.


Dagens jag-och-magen





 


vecka 35 (34+1)


Fan ibland har man tur...



Följde med syrran in till Ica maxi och ser en skylt där det stod "tag 3 böcker och betala för 2". Bra tänkte jag så jag kikade i högen och vad hittar jag? Jo True Blood på SVENSKA !!!! yihoo haha. Detta är säsong 1 och 2 i bokform vilket passar mig perfekt nu såhär inför sommarlovet :) Nu kan jag läsa de engelska lite senare (har alla böcker i serien där...)

men priset var ju ändå det bästa också! Fan ibland har man tur...

Fin present :')

fick en present av Charlotte :')


det fina paketet i lila som jag fick :D


i låg det en kellogskartong som hade denna fina alluminiuminplastad present...



under folien låg det ett kuvert...



och i låg denna singel :D på har Ola skrivit
" Tänker på dig Madde! Hoppas jag får träffa krabaten snart!"

är inte han och Charlotte sötast? :') tack tack tack


inköpslista på ikea

på lördag blir det till att åka till IKEA och inhandla det sista till barnrummet. Lika bra att få det gjort , speciellt om jag får havandeskapsförgiftning och måste föda tidigare.

Har dock inte bestämt mig för vilken spjälsäng jag vill ha. Antingen denna:


Sniglar spjälsäng för 429 kronor. Billigt och bra men jag vill inte ha träfärgad.. pallar jag att måla? haha

eller så blir det denna:

Gulliver spjälsäng för 895 kronor. Vit redan men då dubbla priset nästan.
+ att vi måste ha en madrass också men fanns för 99 kronor.

Vi måste även ha skötbord och det jag vill ha fanns inte på ikeas hemsida just nu men hoppas att den finns i varuhuset.. annars måste det bli denna typ


sniglar skötbort för 299 kronor.

ja det är ju inte bara detta... hehe


Gravid vecka 35 (34+0)

varför vågar folk bara kommentera negativt anonymt? haha fegisar :P

iaf går jag in i vecka 35 idag. Nu är det bara 5 veckor kvar.... spännande :D Jag kom ju ut 3-4 veckor för tidigt och syrran fick ju Andrea 1 vecka för tidigt.. så de finns stor chans att jag får för tidigt också. Läskigt att tänka på att det verkligen kan sätta igång när som helst haha.


Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större. Du har ökat minst 11-13 kilo i vikt och du kan vara lättretad.


Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt (45 cm från huvud till tå...) och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda. Du har säkert kännt av lite hicka också.

Ont i rygg eller bäckenet?
ja jag har börjat fått ont i svanken... som man har vid mens ungefär.

tyngre bröst?
nja de vet jag väl inte om jag tycker.. dock växer de fortfarande så snart kan jag inte ha någon av minga gamla bhar alls -.-

ökat 11-13 kilo i vikt?
 nej det har jag inte.. ligger fortfarande på 8 kilo ungefär.

bebis
jag känner som sagt av bebis till 90 % av mina vakna timmar vilket fortfarande är lika underbart. Svårt att tänka sig att jag har en stor bebis i magen som snart ska ut. En bebis som jag och Fredde har skapat. Galen känsla ska ni veta. Har känns av hicka flera gånger och det är lite gulligt faktiskt haha.

bara för att..



jag har världens sötaste systerdotter :)

Bebis är fixerad



Att bebisen är fixerad menas med att den ligger med huvudet nedåt :)


Stor rea

Det är stor rea på Laredoute om ni inte har sett det :)


klar med allt

Nu är jag klar med alla uppgifter i båda kurserna.. SKÖÖÖÖÖNT ! speciellt eftersom jag är i risken för havandeskapsförgiftning och kan föda tidigare när som helst liksom... då vill jag inte ha massa uppgifter liggandes :)

Barnmorskebesök

Idag var det dags för ett till besök hos barnmorskan och ja, det gick väl bra antar jag. Blodsockret var bra, vikten var bra (hade inte gått upp ett enda hg sen sist) men mitt blodtryck var inte så bra. Det var på gränsen på för högt vilket gjorde att jag måsta göra ett urinprov för att se om de var havandeskapsförgiftning men urinprovet var bra som tur var. Dock ska jag dit igen på måndag för att ta blodtryck igen. Läskigt som fan måste jag erkänna även fast det är rätt normalt att det stiger och så mot slutet. Bra att de vill kolla mig tätare nu. MEN så fort jag får huvudvärk, yrsel eller ont i magen måste jag ringa. Det känns lite läskigt. Hoppas jag slipper denna skiten...

Men för att gå till något roligare så är bebis fixerad (vilket jag faktiskt anat) och hjärtljudet var perfekt och vi hade växt lite mer så nu låg vi på mittenlinjen igen :)


Vad tycker jag om låtarna?

Moldavien
bra intro men inte så bra live.. tror att den är mkt bättre studioinspelad

Rysslan:
nej nej och åter nej... haha

Estland:
mycket dålig engelska i refrengerna (om de ens var engelska..) men låten var lite svängig ändå på något jobbigt vis. Men sångaren påminde lite om håkan hellström i kroppsspråket haha

Slovakien:
alltid intressant att höra musik på deras hemspråk. Kläderna förstår jag mig inte på men antar att det hör till låtens innehåll på något vis. Jag förväntade mig värsta refrengen men den kom aldrig. Tråkigt. Låten blir därför enformig.

Finland:
har hört mycket om detta bidrag och allt har vart att det är hemskt. Att höra finsk folkmusik i 3 minuter var ingen hit. Vitt och tråkigt var det på scenen också. Pinsamt.

Lettland:
tydligen en storfavorit men som nu tydligen inte är det längre för hennes röst och jag tycker inte att hon sjöng så bra faktiskt. Och har hon morgonrocken på sig? nej ingen fin klänning (?) men fin färg :) och skona kan hon skicka hem till mig tack haha

Serbien:
typisk serbisk musik tycker jag. Man fattar ingenting men man diggar med ändå liksom. Kanske lika bra att inte veta vad låten handlar om? haha. förstår inte varför han har blå frack och rosa skor men det är nog något med det också hha.

Bosnien & Herzegovina:
söt kille måste jag börja med att säga. skönt med lite rockigt nu efter alla lugnare låtar. den bästa låten hittills tror jag.

Polen:
varför har man massa folkdräkter på sig? sverige skulle aldrig skicka iväg något sådant haha.. (hoppas jag iaf) låten är inte så mycket att hänga i julgranen. blir mkt när tjejerna körar samtidigt.. och nu klär de av en tjej också samtidigt som han håller henne runt halsen... vad symboliserar det? kvinnovåld? nej fy fy

Belgien:
åh erik hassles röst typ. grymt söt kille också. väldigt fin låt också. Tråkigt dock med ballader i eurovision (vilket jag sagt tusen gånger haha) men låten var ändå väldigt väldigt fin. jag blir sugen på att höra andra låtar med denna kille (tom dice) jag... hoppas de går vidare till finalen på lördag iaf =)

Malta:
imponerad över att hon bara är 17 år gammal. fin ballad faktiskt även om den är lite tråkigt :P

Albanien:
fulaste klädesplagg på en tjej so far.. vad tänkte dem med? Låten är dock rätt bra. Uptempo = me like. speciell röst hade hon iaf.

Grekland:
lite vältränade killar med naken bringa är väl inget jag klagar på. Dock var denna låt inget för mig i övrigt. och är vitt årets färg eller?

Portugal:
ballad än en gång. Söt flicka och klänningen ser ut som en silvrig bakelse. Ge mig hennes hår tack. hade gärna hört denna på engelska faktiskt så att man hade kunnat sjunga med hehe.

F.Y.R Makedonien:
ganska bra beat.. och jag förstår varför de har halvnakna tjejer på scen. sex säljer ju men det är inte snyggt att kolla på haha. roligt att de blandat "rock" och rap

Vitryssland:
kul att robert wells är med på scenen haha. måste mn hoppas att detta bidrag går vidare då? söt kille som sjunger iaf.. liknade jimmy jansson lite nu när jag tänker på det hehe. Tråkig låt som fan tyvärr. snyggt med fjärilsvingarna i slutet dock :)

Island:
sista bidraget för ikväll... island har skickat bra låtar på senaste åren så jag har höga förväntningar på denna. tråkig klänning hade hon dock. bra låt även iår och hon sjunger bra. Bästa låten ikväll faktiskt.


Eurovision och klar med hemtentan

Nu kan jag ärligt säga att jag är helt klar med skrivuppgiften/hemtentan i läs- och skrivinlärningen. Dock ser jag den mer som en kladd nu och jag kommer pilla lite ändringar i den säkert varje dag men grunden är iaf klar och det känns hur bra som helst. Nu har jag bara två småuppgifter kvar i mattekursen sen är jag helt klar (förutom hemtentan där då som kommer ut på måndag...). Skönt eftersom man aldrig riktigt vet när bebis tänker komma ut hehe. Kan ju bli inatt lika gärna som i mitten på juli. Helst får den dock stanna inne tills iaf fredag vecka 23, då jag har fått sommarlov haha!


Det är ju eurovision deltävling 1 ikväll.. ska ni se? Jag tänker då kolla, mest för att se vad det är för motstånd till lilla svenska Anna, men även för att jag verkligen har tid att kika på tv ikväll för en gångs skull haha.

Eurovision deltävling 1, på kanal 1 start kl 21.00

Motion är bra...

 
Har spenderat förmiddagen/eftermiddagen ute faktiskt
. Mycket skönt för både kropp och själ hahaha. Började med att fixa en bit till av beteshagen men det tar tid för den är stoooooooor. Pallade bara en timme idag så det blev hemfärd ganska snabbt och jag och Emma for till stallet istället. Emma red Docka idag igen och har nu precis kommit hem. Skulle helst av allt bara vilja vila idag men har planerat att skriva klart skrivuppgiften/hemtentan så då ska jag försöka göra det också :)

Vad gör ni för ngt roligt då? :)

lyckas med annat istället...

haha sitter här och skulle skriva mer på uppgiften men fastnade på facebook och msn istället.. Bra Madde ! haha.
Har fotat min mage lite.. bebis kutar rygg eller något så hela magen blir formad som en kon, lite lustigt.. ska lägga in bilderna så får ni se skillnaderna hahahaha..



här är magen något rund....



här ser vi då hur oval min mage plötsligt blev hahaha.. bebis trycker upp ryggen (kroppen) där vid naveln hahaha.. h*n är för go min bäs

Hagbygge



Har vart i Jättendal hela förmiddagen och fixat till beteshagen så vi kan släppa iväg hästarna på bete nu i veckan. Den är så jävla stor så det kommer ju ta ett tag men det är det värt. Jag och Fredde sträckte trådarna, röjde undan busk och slog i stolparna igen. Hoppas det är mindre göra längre ner för annars kommer det ta flera dagar... om man bara är 1-2 personer hehe

Nu är det hemtenta nummer 1 som gäller... ska skriva minst 1 sida innan jag ger mig för idag. Flyter det på så kan jag nog bli klar också.... vore inte dumt ;)


plugga en regnig söndag

Sol igår, regn idag.. suck!

dock får jag tid till att plugga lite istället då... suck på det med. ska bli såååå skönt att ha sommarlov snart så ni anar inte :)

En dag av solen



Ingen som läser bloggar idag ändå så jag säger bara att jag njutit av solen idag och hoppas nii gjort desamma :)
På bilden är min fina hund Boyen och Emmas hund Barri (vänster..)

Dassig fredag

Fredag idag och gissa vad jag ska göra? arbeta!
Har vart i stallet hela förmiddagen och nu ska man strax göra mat, sen blir det till att fixa klart med veden. Fy farao vad jag är less på ved men men, skönt att ha det gjort. Sen behöver jag göra klart skolarbete också. Massa småuppgifter som kommit till och en bok som jag ska läsa. ORKAR INTE !!!! bläääää haha

hoppas ni har en såååå mkt roligare fredag än mig :)
kram på er

Gravid vecka 34 (33+0)

Nu är jag i vecka 34. Har inte fattat ännu att bebis är ute om MAX 8 veckor. Förhoppningsvis om 5 veckor ;) men det är bara att vänta och se antar jag hahaha.


Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras. Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess. Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.


Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.

Nu är risken att det börjar kännas mer otympligt än tidigare att gå, det kan vara dags att redan nu planera för efter födseln genom att t ex köpa någon amningsbehå och några amningskläder



Hur är det då för mig?
 
Ringar som inte passar? jag har ju förlovningsringen på mig än men jag har börjat märka att den blir svårare att ta av sig än tidigare men det är fortfarande inga problem med att ha den på.

Svullna fötter? jag har svullna fötter ibland på kvällen, speciellt om jag gått mkt på dagen och haft strumpor på mig. När jag bara är hemma har jag aldrig strumpor på vilket jag tror mina ben tackar mig för haha.

Förvärkar? Visst får jag sammandragningar men de gör inte ont och de går över på några sekunder så än så länge går det bra ;)

hur ligger bebis? jag vet inte alls hur bebis ligger faktiskt. Dock trodde jag för någon dag sedan att han vände på sig för han gjorde en fruktansvärd kullerbytta som gjorde lite ont och sen kunde jag helt plötsligt trycka in sidorna på magen vilket jag inte kunde förr. Dock känns sparkar och knuffar överallt till och från nu också och det har inte ökat i tryck nedåt vilket det ska göra när barnet har fixerat sig. Ska till barnmorskan på onsdag så får se då vad hon säger, om hon känner något när hon ska mäta magen hehe

Annars mår jag bra, jag har halsbränna ibland men det är inge större fara. Jag mår bra och orkar göra saker och ting än vilket känns himla bra, mest eftersom jag har hus, Boyen och Docka också. Vill passa på att göra så mycket som möjligt medan jag kan hehe.

Arga snickaren


Kollar just nu på arga snickaren på kanal 5... man lär sig mycket av det faktiskt. Hur man ska göra (eller inte göra kanske man ska säga haha) och många bra tips :)

Ännu en innevecka avklarad :)

yey!!

Nu är man hemma från skolan (vart ett tag) och nu är man hemma i två veckor då innan det är dags för skola igen. Fick såklart lite fler uppgifter att göra men de tänker jag göra klart redan idag hehe. Iaf börja :) Jag är ju fullbokad med skrivuppgiften nästa vecka och veckan efter det är det hemtentan i matte som hägrar. Finns som sagt dåligt med tid för dessa småuppgifter om jag inte gör dem nu. Har jag sagt att jag längtar efter ett sommarlov??? :P

Nu skiner solen också men det kan inte hjälpas, jag måste försöka få något gjort... sen ska jag åka till Docka en sväng också... vi hörs väl lite senare sötnosar :)

Magen

okej jag fotade själv nu direkt istället haha. Jag som lovade mig själv att verkligen fota i varje vecka men så har det inte blivit. Mest för att veckorna går så fort så att man inte hinner med :O


börjar bli ganska tungt....

 
magen från sidan och magen uppifrån. Ni förstår kanske att jag inte längre kan se mina fötter... hahaha


Tisdag

Har vart hemma idag. Mådde pyton igår kväll och la mig redan halv 10 haha. Säger det något kanske?! Idag när jag vaknade mådde jag verkligen inte bättre så jag valde att stanna hemma, imorgon är det viktiga redovisningar som jag måste vara med på och hellre hemma idag än imorgon liksom.

Volvon blev iaf klar idag på service så jag var tvungen att åka in till stan för att köra hem min lilla pärla. Varmt som satan i bilen och hatar att inte ha ac i bilen hahaha. 

Nu ska jag plugga lite tänkte jag, ska nämligen skriva den sista uppgiften i matten, nämligen en bokrecention på alla böcker i kursen. Skulle bara vara 1-2 sidor om jag minns rätt så det går fort :) Lika bra att plugga istället för att sitta och göra.... ehm ingenting?! haha


ikväll kommer bilder på magen :) loooooovar!

Sjuk?

Jag vet inte vad som är fel med mig. Har kännt mig så himla kass hela dagen. Började med att jag mådde illa och hade ont i magen imorse men käkade frukost och åkte till Iggesund ändå. Var där i tid så jag hade tid att åka till mamma en sväng och jag bara kände mig svimfärdig och det ena med det tredje. Åkte trots det till gävle och där blev det bara värre. Huvudvärk, illamående, stjärnor framför ögonen, ont i magen, kännde mig bara allmänt svag liksom. Trodde först att det kunde vara sockret som var lågt så jag proppade i mig en stor kaka men det blev inte bättre. Inte heller blev det någe bättre med mat och massa vatten..

fattar inte vad det är.. nu har jag även börjat fått feber. JAG HAR INTE TIIIIID !!!! Jag har liksom lektioner imorgon jag måste och vill gå på, kan inte kroppen vänta någon dag till? Håll tummarna för att jag klarar mig tills torsdag iaf ;)

nu ska jag äta.. bebis är hungrig :)

Söndag

Söndag igen då och helgen vart har den tagit vägen? Jag undrar verkligen det haha. Minns knappt vad jag gjorde i fredags och igår var jag halva dagen med syrran och andra halvan spenderade vi i stan på crousing. Det var faktiskt mycket bilar vilket jag inte trodde men det var bara kul :) Stannade dock inte så länge eftersom Fredde hade haft feber på morgonen och jag ville inte direkt gå omkring där med magen heller haha. Det börjar bli tungt så att säga...

Idag hade jag planerat att bara ta det lungt, läsa klart sista boken och sen bara lata mig inför skolveckan men tji fick jag. Först var vi över och hälsade på ett par kompisar och sedan ringde Emma och ville käka lunch så då följde jag med henne dit. Sen körde jag en bil till Ljusdal då Fredde åkte lastbilen dit. När man kom hem var jag tvungen att tvätta pärlan min, en vit bil är ingen höjdare om man säger så haha.

Nu ska jag skriva ut lite papper, kolla så att alla papper och böcker inför imorgon är i väskan och sen ska jag duscha och hoppa i säng. Måste åka kring 6 härifrån för att hinna till Iggesund i tid. Jobbigt men skönt att komma "hem" imorgon också och inte sova hos mamma. Inge fel med att få mat serverad och allt det men som man säger, "borta bra men hemma bäst" :)

Magbild kommer imorgon istället :) Hoppas det är lungt.
kram på er

Ingen tid för dator

Idag har jag gjort allt annat än suttit vid någon dator. Jag hämtade syrran och andrea förut idag så vi var ut och åkte lite bil, till gnarp och stocka bland annat :) nu har man gjort sig klar för att åka in till stan och kika på crousing. Hoppas att det iaf är några bilar. Fint väder är det iaf så det borde vara något att kolla på hehe. Vi hörs lite senare :) kram kram

Det här med att kombinera...

Jag har fullt upp varje dag fast att man kanske inte kan tro det. För det första har man ju en bebis i magen som behöver omvårdnad haha. Man måste tänka på vad man äter, hur man kliver upp ur sängen och hur man bär saker och så vidare. För det andra har jag ett stort hus som behöver städas och pysslas med varje dag. Har man tre katter, en hund och en sambo så blir det mycket att städa undan och fixa med. Sen har jag ju Docka också som jag pysslar om varje dag :) Som om det inte var nog är man ju 100 % studerande vilket innebär att jag har massa böcker och uppgifter att göra på dagarna också.

Nu är det skönt att jag bara har två uppgifter kvar att göra men jag behöver ändå läsa en massa böcker. Lånade i onsdags 4 böcker av mina klasskamrater och har nu bara en kvar att läsa. Tänkte försöka hinna klart den idag medan Fredde jobbar så att man kan fredagsmysa ikväll och ta det lungt i helgen. För till veckan är det ju skola igen och ni vet kanske hur slut i kroppen och knoppen man brukar vara efter det.. haha

så ja, jag har ju en del att kombinera varje dag men hittills har jag lyckats jävligt bra tycker jag ;)



ps.ikväll ska jag be Fredde fota min gravidmage lite granna tänkte jag :) Lägger in dem då hihi

Gravid vecka 33 (32+0)



Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.


Hur är det då för mig?
Lättare att andas? jag tycker inte att jag har haft svårt för att andas heller så det kan jag inte uttala mig så mycket om hehe. Dock tror jag inte som sagt att bebis fixerat sig för jag tycker bebis kan liva omkring för mkt för att ha gjort det plus att det inte är något ökat tryck neråt ännu.

annars mår jag bra :) bebis också hehe.

bilder på magen kommer snart, jag lovar :)

Matteläsning



Igår när jag träffade studiegruppen fick jag låna de sista matteböckerna av Åsa så nu vet jag vad jag ska göra resten av veckan :) Dock är de intressanta sägs det så jag hoppas verkligen att de går forta att beta igenom. Jag vill ju göra annat än att plugga i helgen också, när det är skola i veckan menar jag... Då pluggar man ju varje dag.

Annars är Fredde ledig idag så vet inte vad vi ska hitta på senare idag. Kanske åker vi en liten runda med bilen, kanske vi bara sitter hemma och kollar på film? Får se helt enkelt ;)


Besök hos MVC

Har precis vart på ett besök hos barnmorskan. Idag var mamma och brorsan med eftersom jag åkte till henne efter att jag hade träffat studiegruppen idag.

Bebis hjärtljud låg idag på 155 slag/minuten (vilken den hade första gången också) och de var fortfarande starka och tydliga så det känns jättebra :)
Mitt blodtryck var faktiskt högt idag, dock inom det normala. Jag hade 140 (vet ej undertryck)
Bebisen låg lite lägre än under det normala strecket på kurvan men det kunde lika gärna bero på att h*n låg på ett visst sätt eller att h*n hade fixerat sig. Dock tror jag inte att h*n har fixerat sig så som h*n livar omkring hahah. Får se nästa gång hur h*n ligger på kurvan då, klart man blir orolig när den helt plötsligt är under normalstrecket på kurvan. MEN h*n livar omkring hela tiden vilket är ett tecken på att h*n mår bra iaf :)
Min vikt har ökat kan man säga. Jag har gått upp 3 kilo på 3 veckor och nu ligger jag sammalagt på en uppgång av 8-9 kilo. Dock försöker jag intala mig att det är lite och att det inte är "fett" men gamla spöken i kroppen vill säga något annat.... blä haha


Lite besviken blev jag över att jag inte fick ta järnvärdes-prov. Jag har käkat de där tabletterna ivrigt nu i tre veckor och ville verkligen se om det gett resultat. Kanske man tar det nästa gång? Någon som vet?

Nu ser jag fram emot nästa gång som är om 2 veckor :) Nu ska man dit oftare vilket jag tycker är skönt.

 


Graviditetsbekännelser

Tänkte att det var dags för ett litet (?) inlägg om hur det verkligen är att vara gravid. Man tror innan att det ska vara en dans på rosor och att allt är så himla kul. Det kan jag berätta för er nu att det är det inte. Den som säger det har antingen haft en jävla lyckograviditet eller så ljuger dem. JAG anser mig ha/haft en bra graviditet och trots det har inte allt vart "bra/lätt".

Ibörjan av graviditeten mådde jag jättebra. Kände inte av att jag var med barn och var tvungen att göra flera tester för att vara på den säkra sidan. Jag mådde inte illa och var inte trött eller något av de tecknen. Skröt om att jag inte mådde illa eller något sådant, det skulle jag inte gjort för några dagar senare så började jag att spy. Det höll i sig 1-2 månader.. att jag spydde typ varannan dag men mådde illa varje kväll. Jag svor och funderade över hur i helvete jag kunde längta efter detta. Första januari är sista dagen jag spydde och det kommer jag ihåg för jag var i sämre skick än Fredde fast han hade druckit på nyårsafton och det hade såklart inte jag. haha.

Halsbränna är något som jag aldrig haft tidigare och nu har jag det till och från varje dag. Det kommer nu på nätterna när jag ligger ner och det kommer på dagarna om jag böjer mig mycket ner och upp, ner och upp (som när vi fixar med veden nu exempelvis...)

man får även mer komplikationer som gravid.. man får även sendrag, jag får mina i vaderna på nätterna. Att vakna av sendrag är inte kul och det går inte att göra något heller utan det är bara att vänta ut det. Nu var det dock länge sedan jag fick sendrag *peppar peppar ta i trä* så hoppas jag slipper fler gånger.

Foglossningar är något som jag inte heller tidigare haft (nehe?!) och det känns ungefär som menssmärtor fast längre ner i skrevet och mer intensivt. Jag hade stora i början och sedan försvann dem. Sen kom de tillbaka men bara i vänstra benet/skrevet och nu är de borta igen. Det är inte skönt för man blir stel som en pinne och måste gå som en pingvin typ haha. Sexigt värre ;)

Bristningar är också något som de flesta gravida får och mig gör det inte speciellt mycket. Jag hade några sedan innan på magen även om de är vita nu och nu har jag bara fått en liiiiiten liten. Jag har smörjt kroppen och det har tydligen inte hjälpt mig iaf. Men som sagt, jag får något fint av det och jag hade inte tänkt bli bikinimodell sen heller så ;)

Viktuppgång är något som kommer som brev på posten. Alla får det, oavsett om det är ett kilo eller 30. Jag trodde stenhårt på minst 20 kilo + för mig men lyckligtvis har jag "bara" gått upp typ 5-6 kilo. Får se imorgon hur många det ligger på just nu. Även om jag aldrig vägt såhär mycket i mitt liv förut så känns det inte som att jag bryr mig. Jag kan ha alla mina kläder ännu (även om jag inte kan stänga knapparna eller dragkedjan på byxorna) och jag har inte behövt köpa några mammakläder pga vikten. Dock är det först nu man ökar som mest i vikt så jag ska väl inte ropa hej förrän jag är över ån eller vad man säger ;)

Förändringar av kroppen. Det är inte bara hormoner och så som ställer om sig, kroppen gör det också. Jag har nämnt foglossningar och bristningar och viktuppgång. Det gäller även brösten och underlivet ska ni veta. Jag känner inte igen varken det ena eller det andra på mig haha. Brösten har blivit större och nu kan jag inte ens se underlivet pga magen HAHAHA. Men det är något som kommer på köpet liksom så bara gilla läget ;)

Hormonerna styr väldigt ska ni veta. Man kan tycka att man känner sin kropp och inte kan låta något främmande styra den hur som helst men det kan dem. Ibörjan vart jag sugen på frukt och bär. Hatade godis, chips och läsk och allt vad onyttigheter heter vilket jag är glad för. Sedan kunde jag äta allt igen även om jag gärna inte äter chips och sånt. Jag har faktiskt inte vart elakare eller mer lättretad än innan vilket jag tror Fredde tackar för haha. Skönt för mig också eftersom jag vill fungera som människa haha. Nu har jag dock fått städmani. Det är heeelt galet. Jag städar hela huset varje dag. Damsugar, torkar ytor, plockar undan saker, ställer ordning saker, sorterar skåp och garderober och hyllor. Jag möblerar om, jag renoverar, jag krattar ute och fixar till. Visst jag var inte skitig av mig innan graviditeten men jag brydde mig inte om det låg en dammtuss på golvet en dag extra. Jag hade tid för dammsugaren någon annan dag haha. Nu gör jag allt möjligt från morgon till sena kvällen. Undra hur jag blir när bebis är ute, om det håller i sig eller om jag blir helt tvärtom istället? haha ska bli spännande som sagt.

Som sagt, detta är bara förändringarna med mig. Sen har man en sambo också som har nerver och förväntningar på saker och ting. Man har familjer och vänner som man ska leva upp till och man har skola eller jobb man ska klara av också. För att inte tala om alla jävla papper hit och dit som skall skickas in i tid och otid och alla möten med barnmorskan man ska göra. Den som sagt att graviditet är en dans på rosor har som sagt inte haft det som alla andra... dock är det värt allting när lillen sparkar och livar omkring i magen.. det ska ni veta :)

Gör så mycket annat

Fasen jag har knappt tid för bloggen numera känns det som. Jag gör så mycket annat om dagarna haha. Idag har jag först donat med veden med Fredde hela förmiddagen. In och slängde i sig lite mat och sen drog jag iväg till stallet och skodde Docka (ja inte jag då... ) och sen hem. Eftersom jag har pluggat klart (ja tills jag vet vad min hemtenta ska handla om) så valde jag att förbereda den lite granna, det vill säga, jag gjorde en framsida, innehåll, källförteckning. Då är det bara att mata på där sen när jag får ett ljus om vad jag ska skriva om....


Nu ska jag fixa med tvätten och damsuga och sen bär det ut till solen och kratta lite tror jag. Jag har inte nerver för att sitta stilla nu och jag tror inte min kropp mår bra av att bara sitta stilla heller :P Bäst att köra på så mkt som man kan.

Vad gör ni denna soliga tisdag? :)

Pluggot


Jag utlovade ju mer intressanta inlägg idag, vet inte om jag kan hålla det haha. Jag sitter nämligen än med skolarbete. Har dock betat av allting i läs- och skrivinlärningen och nu har jag bara två saker kvar att göra men det är i andra kursen, matematikinlärning i förskolan. Jag tror jag blir klar med båda uppgifterna idag, ska satsa på det iaf.

Nu ska jag till att skriva om min valbara litteratur i matematiken och det är då denna bok <----- "förskolebarn i matematikens värld". Den är faktiskt intressant om ni vill veta :) haha

Medan jag sitter här och stretar så sparkar bebis i magen och jag har tvättmaskinen igång.. effektiva jag?! jajjamensan!


vi hörs väl när jag är klar med detta :) adjöken

Vill bara skryta lite om att jag nu är KLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR med alla uppgifter som skall göras i båda kurserna.  Bortsett från hemtentan i matematik, för den kommer ut senare och hemtentan i läs- och skriv för jag har inte läst alla böcker där ännu och vet inte heller vad jag ska skriva om haha. Men jag har gjort alla fältstudier, läsloggar och min del i grupparbetet. Känns så himla bra nu så ni anar inte :)

sömnlös natt

Inatt har jag sovit... typ 1 timme sammanlagt. Det suger. Bebis har hållt mig vaken heeeela natten haha. In my ass att ungen sover till 90 % nu vid denna vecka.... Min är vaken till 90 % haha. Jag har verkligen försökt att vrida och vända på mig men det har inte gått så bra. Bebis har vart vaken ändå. Hoppas på en bättre natt inatt, annars kommer jag vara död på dagarna.. lika bra att vänja sig kanske? heehe

vad händer idag då? jo det ska jag berätta för er. Fredde kommer ta min pärla till jobbet vilket innebär att jag inte har någon bil, jag blir alltså strandsatt :( Jag som skulle behöva göra massa ärenden men får ta det imorgon då, eller onsdag. Jag ska istället plugga en massa. Måste beta av en massa uppgifter. Känner inte alls för att plugga mera men jag vill göra klart denna kurs och sen ska jag njuta av ledigheten i sommar... Får se om jag får tillbaka krafterna till hösten. Hoppas bara att jag hinner gå klart vecka 23 också innan bebis kommer. Jag kommer vara i vecka 37 då vilket gör att bebis kan komma när som helst (den kan komma när som helst nu t.o.m) så ja, bara hålla tummarna som sagt haha.

roligare inlägg kommer senare idag :) lovar

ciao ciao

Im alive (inte mina fötter...)

jag lever haha!

jag har bara inte haft tid att sitta vid någon dator. Igår hämtade vi en vedkap och vi har därför donat med veden hela dagen idag. Mina fötter skriker av smärta efter att man promenerat hit och dit men de får ju vila ikväll. Nu ska jag ut och kolla när Fredde klyver det sista sen ska jag hjälpa han in med det i vedboden.

vi hörs senare :)
adjöken

Aktiva Madde

Idag har jag vart aktiv må ni tro. Lite för aktiv kanske om ni frågar min kropp just nu. Började med att jag drog till stallet och vårstädade. Städade bort massa plast från höbalar och städade inne i stallet. Dessutom gjorde jag Docka vårfin genom att verkligen helborsta heeeela henne så där som man gör inför tävlingar och så. Verkligen varje mm haha. Hon klagade inte ;)

Sen ringde Fredde och sa att vi skulle till Järvsö för att hämta en vedkap så nu har man precis vart ute och donat lite med veden. Dock var det jobbigare för min kropp just nu än vad jag trodde så det blev inte så mkt gjort för mig. Jag lastade i och ur skottkärran med kluven ved, resten fick mannen göra haha.


Nu tänkte jag istället dona här inne. Sätta upp de nya gardinerna (på Jotex.se för 49,80 kr om någon undra...)jag köpte till tv-rummet. Ska nämligen bli vårfint med lite ljusa gardiner istället för de svarta som hänger där nu. Hoppas det blir bra :)

 


Lördag morgon

Tro det eller ej men igår hann jag med allt jag hade planerat att göra. Lite till t.o.m ;) Idag gäller det att åka till stallet och försöka röja undan lite. Sen blir det väl brändboll i Jättendal och ikväll vet jag inte alls vad som händer. Kanske blir man chaffis? kanske blir man bara hemma och myser? :)

Hur ser eran lördag ut då?


Dagens planer

Fredag idag och det känns verkligen inte som det haha.

Dagens planer ser ur såhär:

* plugga massor
* självklart stallet
* hämta ut ett paket på posten
* åka till Borlänge med en lastbil

Sen känns det som att dagen är slut ungefär haha

vad ska ni själva göra idag? :)

*Äntligen*



LYCKA :)


Plugga plugga plugga på Madde...

Nu har jag läst tre böcker till, pallar inget mer idag. Dock ska jag skriva min del i grupparbetet och jag ska väl försöka skriva läsloggen på en av böckerna idag också. Det får bli lite senare dock haha. Pallar inte plugga mer just nu då jag har suttit sedan halv 10.

Nu är det dags för lite lunch... magen kurrar och bebis är nog hungrig han med hehe

Vecka 32

Nu har ännu en vecka gått och det är vecka 32 nu. Snacka om att det går fort. Får lite panik samtidigt som jag längtar som tusan och önskade att det var 42 istället hahahha.. (typ)


Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt. 

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs?


Hur är det då för mig?

Ökar i vikt?
Ja jag måste säga att jag känner av att jag ökar i vikt. Samlar på mig vatten eftersom jag är ganska svullen om fötterna och vaderna på kvällarna. Jag ser dessutom i ansiktet hur jag har gått upp i vikt. Dock kan jag fortfarande ha mina vanliga kläder vilket känns skönt :)

Trög mage?
Nej jag har inte det (haha). Jag vet om sedan jobbet på ålderdomshemmet att man blir väldigt dålig i magen av järntabletter så jag har druckit mkt vatten och äter mycket frukt (fibrer) och rör på mig så mycket som möjligt som sagt så jag hoppas jag slipper sitta och trycka på hahaha.

Förvärkar?
Nej inte än så länge iaf, ser inte fram emot dem så de kan gärna vänta ett tag till innan de kommer haha

Läcker mjölk?
Nej inte det heller faktiskt. Vet inte om det är bra eller dåligt men jag har verkligen inte sett någonting komma ur brösten.

Barnet?
Bebis mår bra, h*n livar omkring heeela dagarna vilket är underbart :) Måste verkligen njuta av varje rörelse nu eftersom h*n snart är ute. Ibland är den ganska långt upp i revbenen ja vilket inte alls är skönt. Då får man luta sig tillbaka och vrida kroppen lite åt det andra hållet så att det blir mer plats. Att h*n skulle sova till 90 % vet jag inte om jag håller med om haha. Inte min unge iaf. Jag tror fortfarande att det blir en kille :)

Jag annars då?
Jag har halsbränna då och då vilket är skitstörande men det går över snabbt så jag ska väl inte klaga egentligen. När det gäller foglossningen så har jag vart bra några dagar nu så jag håller tummarna om att jag lyckas klara mig några dagar till innan det gör så där ont igen. Kissar gör jag varje natt nu, ibland två gånger. Jobbigt att kliva upp men vad ska man göra? haha. Nu ser jag fram emot nästa besök hos barnmorskan som är den 12 maj. Nästa onsdag alltså :)



Suck

DET SNÖAR UTE :O

kill me !!! Vafan de var ju soligt och varmt nyss?

Läsa tidningar är bra

Att läsa morgontidningen är bra har jag idag konstaterat. Man får ta del av nyheter och ibland lär man sig något som man inte visste förut. Idag lärde jag mig bland annat att


* Lady Gaga är född 1986. Asså ett år innan mig?! Plötsligt kände jag mig väldigt liten


* Det är det allra sista avsnittet av Andra Avenyn ikväll. Kanske man ska se?

Dagens mage





hehe ja, magen börjar bli lite stor som sagt men jag går in i vecka 32 om två dagar också så =)
Svart Tröja: Avanna
Vitt linne: Gina Tricot
Jeans: H&M


Shopping till hemmet

Har precis kommit hem från stan med Emma. Blev en del shopping. Dock inte massa kläder eller smink eller något utan enbart saker till hemmet :) Det är faktiskt skitkul att shoppa saker till hemmet också, iaf tycker jag det nu när jag håller på att "bädda" inför lillen haha.


Blev en "välkommen-skylt" som jag hängde upp i hallen.

 

Köpte en ny tavla också som fick komma upp i tv-rummet. Har börjat älska starka färger och denna livade verkligen upp den vita väggen vi har där inne. Hoppas bara Fredde gillar den också ;) haha



köpte även nya ljus till dessa stakar då vitt inte passade så bra där mot den vita väggen och trappan. Mycket snyggare med färg ;)



Hittade även söta handdukar till köket som passar utmärkt in i vårat svart/vita kök :)


Dagens planer

Dagens planer:

* plugga
* stallet
* ev stan med Emma?

vad ska ni göra denna vanliga tisdag? :)

Otippad dag

Idag skulle jag ju plugga sa ja ju? Jag gjorde det också, skrev ut alla papper från internet, jag skrev in alla datum och uppgifter i kalendern och jag mejlade runt massa lärare och allt. Sen fick jag ett sms av Emma där det stod att hon fått en lägenhet så jag drog ner till Stocka för att hjälpa henne att flytta :) Hon har verkligen fått en fin lägenhet, snabbt också haha. Men skönt att ha henne på hemmaplan igen ;)

På tal om annat så tycker jag graviditetsklåda kan gå och dö -.- Jag har nämligen fått fulla magen och brösten med utslag och det kliar som sjutton. Det är inte kul alls och för att inte tala om hur fula utslagen är. Inget man direkt vill ha på brösten haha. Det går över iaf :)

Vad gör ni då denna måndag? :)

Utvilad Madde

Nu är det en utvilad Madde som skriver ska ni veta. Jag gick och la mig igår vid 8. Ja ni hörde rätt haha. Jag hade som sagt vart vaken sen 3 på natten vilket blir typ 16-17 timmar någonting. LÅÅÅÅÅNGT över vad jag brukar vara vaken på dygnen så jag var skapligt trött. Dock läste jag igenom nyaste numret av SOLO innan jag somnade vid 10. Vaknade 9 imorse vilket innebär att jag sov 11 timmar. Jag kan inte direkt säga att jag är trött nu ;)

Jag käkade frukost och gick ut och krattade en stund med Boyen. Solen lyser ju så underbart ute så det var bara skönt. Dock blev jag påmind om allt skolarbete som ligger så jag fick pallra mig in och skriva ut allt och börja plugga. Jag har verkligen noll energi och lust för denna kurs men jag vill inte göra om den senare heller så lika bra att köra på. Jag ska tamesjutton klara av det :)

Nu blir det studier som sagt... vi hörs väl i pauserna ;)

En lastbilstur till fjällen

Dessa lastbilar åkte vi. Det är Freddes brorsas bilar :)


Idag har jag inte haft tid med någon dator. Jag gick nämligen upp vid 3 inatt för att åka lastbil med Fredde. Vi har ända till Fiskarheden och för er som är bra på geografri vet att det ligger en bit utanför Sälen i Dalarna. Nu är jag iaf skapligt död och kommer slockna snart känns det som. Har försökt hållt mig vaken genom att städa lite men det funkar inte så speciellt bra hehe.

Hoppas ni har det bra och glöm inte att kika på Humorgalan ikväll på tv 4 kl 20.00


Gissa kön och ankomstdatum

Vore kul om ni gissade vad det gömmer sig för kön på bebisen i magen och när den tänkte komma ut :)

Själv tror jag det är en pojke och att den kommer komma under veckan efter bf haha.

Gissa på vettja :)

Sovrummet klart

Nu är även sovrummet klart. Eller ja, det skall bytas gardiner och köpas en ny säng men det är ju småfix eller hur?! hehe. Fredde och jag tapetserade igår på 2 timmar ungefär och det var så underbart att vakna upp idag i ett "nytt" rum när man hatat de gamla tapeterna varje dag i över ett år. Befrielse! haha


Såhär såg sovrummet ut innan vi flyttade in (det är alltså inte våra möbler...) tapeten syns kanske lite dåligt här men det är massa ränder med små fula blommor inuti. De var inte fina iaf :P



Såhär ser det ut nu. Syns lite dåligt där jag målat också men det är i färgen creme, dvs någonstans mellan vitt och beige. Jag tycker det blev skitsnyggt. En ny säng på de här så är sovrummet top notch! haha

 
lite bokstäver som fått komma upp.



våran lilla bebis vaktas av en ängel hela tiden nu :)


RSS 2.0