Är ni miljövänliga?


Idag ska jag åka till sopsorteringen
med massa kassar med glasflaskor, pappkartong och massa annat som man inte ska slänga i soporna. Det har varit mycket snack nu om sopsortering och miljö i allmänhet. Jag undrar då, sopsorterar ni? Sorterar ni verkligen alla era sopor på rätt ställe eller är ni kanske den som slänger vissa saker där de ska vara, exempelvis batterier men slänger allt andra i samma påse?

 


Själv är man både ganska duktig och ganska dålig på de där med att sortera. Jag slänger givetvis glas i glassoporna, batterier på återsamlingar och pantar burkar men brukar jag faktiskt kasta plast och papper och mat i samma påse. Inte bra jag vet men det är något jag faktiskt ska bli bättre på. Har beställt kassar med olika namn på så man kan sortera lättare. Det är tre kassar som de står exempelvis "plast", "papper" och "glas" på :) Då kan jag sortera lättare och ja, man har inga ursäkter över att inte göra det så att säga!

Att vara miljövänlig innebär ju inte enbart att sortera sopor. Det är lika mycket att inte slösa på el och vatten, konsumera saker i onödan och åka kollektivt. Jag köper verkligen inte mer saker än vad jag behöver och som fattig student måste man verkligen spara på el och vatten så mkt som man kan eftersom det kostar mkt pengar.


Vi måste ta hand om planeten åt våra barn


Postat av: EmoEmil

från annonsen "Säljes: en middag med mig"hehe tack!jag brukar sortera allting i blandsopper hihi

2009-09-26 @ 14:09:45
URL: http://slegg.blogg.se/
Postat av: Jessica

var har du köpt dom roliga kassarna?

2009-09-26 @ 14:54:22
URL: http://www.jessicab87.blogspot.com


                                  bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0