Gudmor


Jag har den stora nyheten att berätta att jag ska bli Gudmor
åt syrrans barn. Jag blev stolt och mycket glad när hon frågade mig och självklart kommer jag vara det :) Jag älskar redan det lilla livet i hennes mage, fast det inte är mitt och fast jag inte har sett h*n ännu. Helt konstigt egentligen haha.

Gudmor, Gudfar eller Fadder, är vittnen vid dopet som egentligen har uppgift att vara fosterföräldrar ifall något händer föräldrarna innan barnet/barnen  är 18 år gamla. Idag är det inte den huvudsakliga tanken längre utan mer en fin gest vid dopet. Dock krävs det att gudmor, gudfar eller faddern är döpt (vilket jag är) och beredd att ta hand om barnets kristna fostran. Även gärna vara konfimerad (vilket jag också är) men inte längre ett krav.


Jag visste faktiskt inte att man var tvungen att vara döpt och konfimerad haha men kunde väl ha listat ut det egentligen eftersom man måste vara döpt för att få konfimera sig hehe, men man ska väl lära sig ngt nytt hela tiden right? ;) Jag ser dock fram emot detta :) Ska bli nice! Gudmor? shit vad gammal jag lät nu haha


Postat av: TOBBE

grattis till gudmor madde

2009-07-30 @ 18:22:13
URL: http://veteran.blogg.se/
Postat av: Emma

Åhh va kul :D

Grattis :)

2009-07-30 @ 18:35:22
URL: http://emmmaaac.blogg.se/
Postat av: Marie

Grattis så jätte mkt:) och det där hade jag ingen aning om heller att man var tvungen att vara döpt och jag har döpt mina två barn:D haha där ser man! något nytt lär man sig varje dag:)

2009-07-30 @ 22:24:49
URL: http://shiningdiamond.blogg.se/


                                  bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0