Lördagskvällen

Hello hello!

 

det blev ingen mer träning men det blev en promenad med hunden och lite eftermiddagsmat på pizzerian. Dock åt jag inget olagligt. Jag käkade sallad med kebabkött och en coca cola light. Jag vet att light inte är så superbra men det är iaf inget "vanligt" socker eller kalorier och jag vet att kebabkött inte är GI ideal men faktum är den att det är helg, jag har varit duktig de andra dagarna denna vecka och det är juh trots allt kött vilket är hur GI som helst.  Efter maten blev det tvkväll hemma hos Malin och Broberg där de käkade chips och cola. Duktiga Madde drack vatten och käkade nötter. Känns verkligen hur bra som helst. Jag är stolt över mig själv!

 

Imorgon ska jag åka skoter och sen tänkte jag träna en iFORM dvd och en långpromenad med hunden tänkte jag hinna med också. Hörs imorgon sötnosar!


mat och promenad

Nu har man ätit mat också! Blev en vegetarisk snitzel, quinoa och massa massa sallad. Hur gott som helst =)

snart ska jag bege mig ut på en långpromenad med hunden. Sen blir det kanske cykeln ikväll, beror på vad man hittar på.

 

kram på er


Träning

 

typ denna ställningen gör man på yga dvdn som jag har. Hur jobbig som helst haha

 

Nu har jag kört ett yogapass på ungefär 45 minuter. Hur skönt som helst. Ska försöka hinna med det där programmet varje dag. Man blir så mkt rörligare i kroppen och dessutom blir man bättre på att andas och koncentrera sig. OCH för att inte tala om rörligheten haha! Snart kan jag sitta med raka ben och hålla om mina tår. Lite magfett ivägen för att jag ska kunna gå ända fram haha men snart så ; ) Nu ska jag ta och göra mig en smoothie :) börjar bli lite hungrig också, märks att det är lunchdags!


Idé

jag tänkte att jag skulle ta kroppsbilder idag i två olika outfitar så är tanken att jag ska fota mig i exakt samma kläder varje månad så ser man kanske resultat i att kläderna sitter lösare och så vidare. Ska bara leta ut vilka två outfits jag ska ha hehe. Så lägger jag in bilderna här sen då nästa månad (om inte redan nu så ni får se hur illa det är haha ). Vad tror ni om det? =)

Något som fungerar

 

jag käkade detta förut också och det funkar. Varar er bara för att man blir extremt dålig i magen haha! Man blir gasig och lös i magen och får gå på toa rätt mkt. Detta ska man dricka varje dag i 14 dagar och detta ska hämna sockerupptaget och driva ut fettrester. Det funkar om man säger så! Kostar 258 kronor på ToppFormula.se


Dag 3

God morgon!

Hur mår ni idag? själv är man pigg faktiskt, var pigg igår när jag lade mig och vaknade först av alla i huset tror jag haha. Är det något fel på mig? :P haha. Nej men jag är ganska säker på att det är GI som spökar. Att jag äter bättre mat och att jag är hälsosammare rent ut sagt. Man blir rätt trött och hängig annars av socker och lite motion. 

Till frukost idag blev det:

* 1 avokado

* tacorester i form av köttfärs, tomat, gurka och paprika.

till det tog jag vitaminer, mineraler och omega3-tabletter och drack detox. Hur bra som helst :)

 

Jag vägde mig även idag.. vägde 75 kilo. Förstår ni varför jag vill gå ner?! så inge snack om att jag redan är smal och bla bla bla ;) för det är ja inte. Jag ska alltså gå ner till 58-60 kilo vilket jag SKA klara av!

 

Första målet är 73 kilo,

andra 70 kilo ,

tredje 67 kilo, 

fjärde 65 kilo,

femte 63 kilo,

sjätte 60 kilo. 

 

och även om jag ska klara av att gå ner mer än 3 kilo i månaden så är det rimliga mål att klara av per månad. Så max blir det juh 6 månader vilket är perfa inför sommaren ;) JAG SKA klara detta nu !!!! haha


Klar

Nu har man städat klart och donat färdigt för idag. Jag har sedan halv 10 ungefär tvättat, sprungit upp och ner för trappor, hängt tvätt, vikt tvätt, damsugat, torkat golven, bäddat nytt, städat, plockat undan massa saker, diskat och rastat boyen. Enough träning/motion för idag tror jag...  Knappt en lugn stund. Och energin nu är slut haha! Nu har jag duschat och ska snart göra mig klar för att åka och handla. 

 

Freddes kompis Andreas kommer idag och stannar tills imorgon eller söndag så detta blir nog mitt sista inlägg för idag. Hoppas ni får en underbar fredag kväll!

 

kram


Rätt ska vara rätt

nu har även prickarna ovanför ä:et kommit upp , magi ;)

Städning på hög nivå

Dagens träning kommer inte vara något mer än att städa och rasta Boyen. SNACKA om vad man blir av att damsuga, plocka undan saker, springa upp och ner för trappor, in och ut med tvätt, vika den och packa. Jag har juh rört på mig konstant i snart 5 timmar. Inte illa , inte illa ;) dags för lunch snart! Hinner jag inte göra något så blir det en nutrilett. Bättre än inget!

 

åh va mkt bättre det går att städa till bra musik ;)


Mer läsning...

Föresten kan ni läsa om min viktnedgång och träning sen förra året hääääääär! 

Mina mått

 

detta är mina mått när jag började för exakt ett år sedan... :)

och detta är mina mått idag. Man ser att jag är mindre på nästan alla mått än vad jag var förra gången fast jag gått upp en hel jävla del sen dess ;) men nu ska ALLT bort! right? hahaa

 

Nu är det den 30:e och jag har mätt mig och bokfört det. Dock har jag inte vägt mig och tänker inte göra idag heller för jag glömde imorse. Jag väger mig imorgon och lägger ut istället. Det är så fucking pinsamt så det är inte sant. Men jag gör juh något åt det så.... 

 

I slutet av varje månad kommer jag att lägga ut mina mått och kilon. Förhoppningsvis kommer man se något framsteg haha. Förra gången jag satsade på GI så mätte jag mig varje vecka och så.. det känns som om det kommer vara bättre om man gör det en gång per månad istället. Dels för att det är mer cmminskning per gång och jag har något att se fram emot och kämpa för. Nämligen att gå ner så mkt som möjligt varje månad. 

 

anledningen till att jag inte skriver ut vikten idag är för att jag glömde att väga mig imorse och jag vill väga mig samma tid varje gång. Jag lägger ut det imorgon istället. (tror jag ) haha 


Dagens schema

Idag börjar då Madde med GI-metoden igen. Känns såååå himla bra ska ni veta. Jag kollade in iso-metoden också men näe, det var för mkt man inte fick äta som man får i GI så därför tänker jag inte ens prova den haha! Det skulle ändå inte gå att hålla sig till schemat så att säga så det var bättre för mitt självförtroende om ja håller till något som jag vet att jag kan klara av!

 

Jag gick på en liten promenad med Boyen och fixade med tvätten innan frukost så det får vara som dagens motion. Promenaden var väl på 15 minuter och tvätten har jag packat och slängt in i tvättmaskin och donat på med i cirka 15 minuter. 30-60 minuter ska man motionera innan frukost för att det ska bränna fett ! Nu tänkte jag göra frukost (blev sent jag vet..) en omelett med något gott i, ska se vad jag har hemma haha. 

 

Sen blir det till att städa hela huset (fredde tar hem en kompis mitt i flyttstädningen) så man läre fixa ordning lite iaf. Sen ska jag även mejla skolan om lite saker, börja läsa en skolbok, fixa några bloggdesigner och så ska jag försöka beställa hem skollitteratur. Inte en lugn stund så långt maddes öga kan se haha!

 

vad ska ni göra idag då? =)


Uppmärksamhet

HAHAHA omg, varför har ingen sagt att jag har missat prickarna ovanför A:et i träning? hahahahhaa
stilen jag använde i photoshop är engelsk och därför fanns det inga å, ä eller ö. Jag lade dit två prickar över a:et men de försvann tydligen och jag har inte ens sett det haha. Nu är jag vid fel dator för att ordna till det så ni får leva med det en dag till ;) hehehe

GI metoden it is

 

Detta är de GI böcker jag har hemma och de är superbra! Verkligen att rekomendera!

vet ni? jag är less på nutrilett och allt va måltidsersättning heter haha. Jag har bestämt mig för att köra med GI igen. Jag gick faktiskt ner 9 kilo på ca 3-4 månader med det sist. Nu jäklar !!!! haha Jag börjar imorgon! iih (a)


Torsdag

Det blev 100 situps igår innan jag lade mig, inte mkt men det får räcka när man inte är "van" haha. Förra året gjorde jag lätt 500 om dagen men det märks att magmusklerna inte använts på samma sätt som då :P hehe. Idag ska jag i alla fall träna lite, har inte bestämt mig än vad det blir men något roligt blire väl :) 

 

Köpte fetaste godispåsen åt Fredde igår, snacka om tortyr. Och jag är inte mer än en människa så jag tog en, eller två (a) men det tränar jag bort idag hehe! Man måste få unna sig ibland (a) :D hhe


Promenad

Idag har jag inte hunnit med någon träning.. SKIT också! Har dock varit på en timmes promenad med brorsan och Boyen (min hund..) så det är iaf något! Tycker det är så sent att träna nu så jag gör några situps innan jag går och lägger mig. Då har jag i alla fall gjort lite mer! :)

 

 


nedrans skitdesign!

åååh ! Jag tycker det är så fruktansvärt fult när det blir bakrundsfärg (blått) mellan inläggen !!! Jag får inte bort det heller.. nu måste jag istället göra om hela bloggen !!!!  *morr*

 

andas vare ja....

 

Nu har jag gjort om designen igen så nu försvann det "blåa" :D


Klar

Nu har jag iaf en lite bättre design ;) lite personligare om inte annat haha!

tryck F5 om ni fortfarande ser den gamla!

 

Nu ska jag ta tag i packningen och sen blir det träning :)

hörs senare!

kramis


Ursäkta röran...

...jag bygger om :)

Skitvåg

Hejsan!

 

Idag har jag intagit två påsar nutrilett. Det går bra att dricka det men jag är glad att påsarna snart är slut. Vanlig mat är godare om man säger så. Dessutom är jag lite besviken på att vågen inte minskat alls. Inte ens ett hg. Det är inte alls roligt så jag har bestämt mig för att inte stå på vågen förrän den första februari. Då ska jag även mäta mig och lägga ut både vikt och cm här på bloggen och jag tänker göra det den första varje månad då. Förhoppningsvis ser man resultat haha.

 

Idag tänker jag träna någon dvd från iFORM. Har några stycken så jag tänker ta någon av dom bara lite slumpmässigt sådär. Ska dessutom sitta med designen nu på förmiddagen så jag hoppas jag får till något bra!

 

ha en bra dag!

kram


Dagens träning


Så, nu har man tränat och ätit fruktsallad :)

Dagens träning blev 45 minuters Yoga och 15 intensiva minuter på cykeln. Plus alla rastrundor med vovven!
Det stod mycket bra om Yoga på iFORMS hemsida så jag lånar deras beskrivning :)

Yoga är en kombination av andnings- och kroppsövningar, som ska befrämja den inre balansen. Övningarna kräver en viss grad av smidighet. Saknar du den kan du trösta dig med att den kommer med tiden. De lugna rörelserna stärker naturligtvis inte cirkulationen och även energiförbrukningen är lika med noll. I gengäld ökar kroppsmedvetenheten avsevärt.

Yoga har speciellt effekt på ...
( = i topp, 0 stjärnor = ingen effekt)

Uthållighet
Kaloriförbränning
Armmuskler
Bröstmuskler
Ryggmuskler
Magmuskler
Sätesmuskler
Lårmuskler
Vadmuskler
Svett i pannan
Balans
Uthållighet
Motorik
Anti stress/bättre humör
Inre ro

och väger du 50 kilo bränner du 180 kalorier i timmen. Skulle du väga lite mer; 75 kilo så bränner du 300 kalorier i timmen. Inte illa för att kanppt bli svettig ;)

Cravings

Ska strax träna yoga och efter det tänker jag duscha och dra till affären och köpa mig lite frukt så jag kan göra en god fruktsallad. Hur gott som helst juh! 


Dagens träning

Hello! 

Dag 3 av min "viktminskning" är igång och jag måste erkänna att det inte blev något träning igår. Dock gick jag en långpromenad på 1 timme med hunden och Fredde istället. Motion som motion! Idag tänkte jag hinna med ett pass träning också, vet inte vad det blir men det lutar åt yoga faktiskt. Det är så himla skönt samtidigt som man bränner mkt kalorier.

Vill också påpeka att denna blogg skriver jag för att dela med mig av min viktminskning och mina mot- och framgångar. Jag är ingen som helst expert på varken kostfrågor eller träningsbiten utan kör det som känns bra för mig :)

 

Nu ska jag ta tag i packningen! kom ihåg att vardagsarbete som diska, städa, packa och handla bränner kalorier det med! 

hörs efter yogan :)

kram


Träningsaktiviteter

Idag åt jag vanlig frukost i form av mjölk och smörgås. Jag vet att smörgås inte är bra mat men jag hade inget annat hemma (ska handla idag..)  men jag blev i alla fall mätt ;) Idag ska jag även träna. Vet dock inte vad än. Jag har juh en del att välja mellan;

*pilates

* yoga

* motionscykel

* carmens stripaerobic

* vanlig aerobic

* andra olika träningsdvd:ar

 

får se vad jag känner mig mest sugen på att göra :) Det ska i alla fall bli ett svettigt pass på minst 60 minuter om jag får bestämma haha. 

 

 

 

 

 

 

 

Jag vill verkligen klara detta nu !


Varför viktnedgång?

Jag har berättat många gånger varför jag vill gå ner i vikt, hur det kom sig att jag gick upp och varför jag bloggar om det. Jag kan börja med att säga att jag har alltid varit en smal tjej. Jag har varit en aktiv tjej och jag har ätit rätt och vägt cirka 45-50 kilo tills jag började med ppiller när jag var 16 år gammal. Jag gick upp 20 kg på ett halvår och det är de kilona som sitter kvar än idag. De har varit otroligt svårt att gå ner för tro mig jag har försökt länge.

I januari förra året började jag helhjärtat med GI och att träna intensivt och jag lyckades gå ner över 165 cm fett på kroppen och 9 kilo på cirka 4 månader. Helt plötsligt började jag gå uppåt på vågen och stannade av helt på cm trots fortsatt rätt kost och träning. Jag vet att man stannar av efter ett tag och jag vet att muskler väger mer än fett och det var därför jag mätte mig samtidigt som jag vägde mig på vågen. Dock ska man inte stanna av så länge som jag gjorde och inte ens GI experterna kunde veta varför inget hände. Jag började "sommarjobba" och jag hann aldrig med att träna längre och jag tröttnade. Nu har man då gått upp iaf 6 kilo av de 9 jag gick ner.

Nu har jag lessnat på det och ska verkligen göra allt för att gå ner minst 10 kilo innan sommaren vilket jag tror går bara man är envis och vill lyckas. Jag tänkte dra mina regler också för er så ni vet vad jag har att gå efter ;) Varför bloggar ja då om detta? Dels för min egen skull, man är tvungen att skriva av sig och det är alltid roligt att dokumentera det man gjort och lyckats med för att sedan kunna gå tillbaka och läsa :) Jag bloggar även för eran skull då jag vet att många förra gången var glada för att jag lyckades och för att jag gav hopp om att andra också kunde lyckas. Då får man extra kickar och kör på extra :) win- win -situation lixom hehe.

Mina regler:
* Jag tänker de första veckorna dricka så mycket Nutrilett som möjligt då jag har en massa påsar jag inte vill slänga och då jag behöver en kickstart. Ser man att något händer på vågen och cm på kroppen vill man fortsätta. Jag tänker iaf äta frukt eller en "riktig" måltid om dagen då jag lätt får ont i huvudet annars.

* Efter det tänker jag köra antingen VV eller GI då jag vet att det fungerar och man får i sig mkt mat :)

* jag tänker inte dricka alkohol, äta godis (mörk choklad går bra..) eller inta onödigt socker som kakor, bullar, läsk och dylikt.

* jag ska motionera minst 60 minuter om dagen (och ja jag vet att man behöver vilodag men finns inga vilodagar när man har hund som behöver rastas...)

Mina mål:
* jag vill gå ner 16 kilo
* jag har som mål att gå ner minst 3 kilo i månaden vilket är en rimlig summa då man rekomenderas att gå ner 1 kg i veckan (4/månad)
* jag vill få ner mitt höga blodtryck och
*få bättre kondis


jag kommer kanske på fler regler eftersom, ändrar viktminskningsform eller så med tiden men då skriver jag till det sen :) I denna blogg kommer jag alltså skriva om min resa med viktminskningen. Vad jag äter, tips på nyttiga och goda recept. Jag kommer skriva om olika aktiviteter och träningsformer. Mina tankar och åsikter, mina upp och nedgångar och framförallt mina resultat kommer redovisas varje månad på ett eller annat sätt. :) Hoppas ni är med mig på denna resa och tveka inte att slänga in en kommentar ;)


Mellanmål


Va gott det är med smoothie :) Gjorde en smoothie nu på mjölk, jordgubb och banan. Hur gott som helst och det mättade min mage lite granna. Dock inte fullständigt för det enda jag tänker på nu är kyckling och wok med lite chilisås. haha. Gott gott!

Viktresan startar!



Jag bestämde mig för att ta tag i viktminskningen igen och jag måste börja med en kickstart för annars kommer jag tappa suget igen. Jag vet hur jag funkar. Därför började jag idag med att äta Nutrilett och tänker köra med det nu iaf en vecka med enbart dessa drinkar. Det är därför jag har startat denna blogg. så jag kan skriva om min viktminskning för er som är intresserade :)

Jag hoppas ni är med mig och stöttar mig i detta. Denna gång ska jag klara det ! :)

RSS 2.0