Gravid vecka 35 (34+0)

varför vågar folk bara kommentera negativt anonymt? haha fegisar :P

iaf går jag in i vecka 35 idag. Nu är det bara 5 veckor kvar.... spännande :D Jag kom ju ut 3-4 veckor för tidigt och syrran fick ju Andrea 1 vecka för tidigt.. så de finns stor chans att jag får för tidigt också. Läskigt att tänka på att det verkligen kan sätta igång när som helst haha.


Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större. Du har ökat minst 11-13 kilo i vikt och du kan vara lättretad.


Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt (45 cm från huvud till tå...) och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda. Du har säkert kännt av lite hicka också.

Ont i rygg eller bäckenet?
ja jag har börjat fått ont i svanken... som man har vid mens ungefär.

tyngre bröst?
nja de vet jag väl inte om jag tycker.. dock växer de fortfarande så snart kan jag inte ha någon av minga gamla bhar alls -.-

ökat 11-13 kilo i vikt?
 nej det har jag inte.. ligger fortfarande på 8 kilo ungefär.

bebis
jag känner som sagt av bebis till 90 % av mina vakna timmar vilket fortfarande är lika underbart. Svårt att tänka sig att jag har en stor bebis i magen som snart ska ut. En bebis som jag och Fredde har skapat. Galen känsla ska ni veta. Har känns av hicka flera gånger och det är lite gulligt faktiskt haha.

Postat av: Alexandra

Jaha, jag trodde inte man kände av bebisen på samma sätt när den har fixerat sig :O alltså, jag fattar ju att den ligger där och att man känner det, men jag trodde inte den kunde sparka och så.. HAHA, tur att jag är så med i matchen 8-)

2010-05-27 @ 16:52:08
URL: http://mylifeasalexandra.blogg.se/


                                  bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0