Gravid vecka 33 (32+0)Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.


Hur är det då för mig?
Lättare att andas? jag tycker inte att jag har haft svårt för att andas heller så det kan jag inte uttala mig så mycket om hehe. Dock tror jag inte som sagt att bebis fixerat sig för jag tycker bebis kan liva omkring för mkt för att ha gjort det plus att det inte är något ökat tryck neråt ännu.

annars mår jag bra :) bebis också hehe.

bilder på magen kommer snart, jag lovar :)

Postat av: Jacqueline - 18 år och blivande mami

SV: Det är bara bra med mig och magen tack! JAAA det är lite sjukt att man växer mer och mer! Fast nu tycker jag magen har börjat sakta ner.. menar mellan v. 25 och 30 ?! kändes som den växte flera cm per dag! haha

Vi lär nos skratta så mycket när vi är v. 39 och vi tycker magen växer "SÅ" mycket nu haha :)

Tror vi klarar det fint, vi kvinner är ändå gjorda för this! (VADÅ FEMINIST) :) peppar sig själv haha

2010-05-13 @ 20:23:07
URL: http://jacquii.blogg.se/
Postat av: Pyttianna

Ser fram emot bilder :)

2010-05-14 @ 00:45:12
URL: http://www.pyttianna.se


                                  bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0