Vecka 40 (39+0)Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.

 

min mage idag. Man ser ju ut som en tiger på magen men vad gör det? jag får världens finaste present för det hihi. Dock vill jag ha ut bebis nu juuuuuu :)

Postat av: Malin, 22 år Gravid v40

Magen är jätte fin :)

2010-07-01 @ 14:09:43
URL: http://mammaflikkan.blogg.se/
Postat av: Nancie

Du har jätte fin magen och jag håller tummarna för dig att det sätter igång snart :)!Det är kul att du har lagt ut så mycket bilder så man kan se vilken skillnad det är!Ta hand om dig/Er Kramar

2010-07-01 @ 20:03:25
Postat av: Madeilene

Nancie: hehe tack :) jaa jag hoppas det sätter igång snart jag med. Jag har försökt även om jag hade en svacka där ett tag hehe.

tack tack :)

2010-07-01 @ 21:39:33
URL: http://justmadde.blogg.se/
Postat av: Emma Viklund

Tänk att ni snart har bebis hos er <3 FÖRSTÅÅÅÅÅR NIII? xD Det är så obeskrivligt! SNART (inom 2 veckor) så ligger bebis i era armar.. Myyys :) Njut nu av det sista dagarna med bebis innanför magen :) Tro mig, man saknar det sen även om det är bästaste med bebis utanför magen hihi... KRAM

2010-07-02 @ 10:02:29
URL: http://mammatillviggo.bloggplatsen.se
Postat av: angelica

lycka till med allt.. så roligt att du bloggar så mkt:D och hoppas du fortsätter när bebisen är ute(:

2010-07-02 @ 20:09:25
Postat av: Madeilene

Angelica: hehe tack tack :) klart jag kommer fortsätta blogga hehe

2010-07-02 @ 22:19:21
URL: http://justmadde.blogg.se/
Postat av: Nancie

Det är jobbigt att gå och vänta!Jag saknar min bebis mage fast det kan man inte tro medans man väntar :)!Kram

2010-07-03 @ 07:59:34
Postat av: Becka

Ååh hjälp vilken kula!! Det måste ha varit jädrans tungt.. :) Grattis till killen och framtiden!

2010-07-08 @ 16:15:17
URL: http://fleischer.blogg.se/


                                  bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0