Vecka 17 (16+0)

Idag är det lördag och jag går in i vecka 17. Helt galet fort det går haha samtidigt som jag vill ha bebis i famnen helst igår.Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.
Hur är det då för mig? Ökad svettning? nej inte direkt.. kanske för att det är så vansinnigt kallt ute också? haha. Täppt i näsan? ja till och från faktiskt, dock är det kanske för att jag nyss vart förkyld hahaha. Kissa ofta? ja asså jag kissar faktiskt mindre det gör jag men jag får oftast gå upp en gång på natten än. Men det har minskat från 2-3 gånger per natt till bara 1 hehe. Jag känner också att barnet ligger där mellan naveln och blygdbenet. Helst när jag ligger ner så känner man värsta bullen där hehe.. Min lilla gofiiiis :')

Postat av: Carro

Vad härligt det verkar vara, längtar faktiskt tills det en dag blir min tur :D

2010-01-09 @ 12:10:02
URL: http://crazyoldcatlady.blogg.se/
Postat av: Alihaa

Vilken cool blogg du har grattis!!!

2010-01-09 @ 12:18:55
URL: http://alihaa.blogg.se/
Postat av: A L M A - foto, mode, kreativitet <3

Hej! Kan du gissa bloggaren i mitt senaste inlägg? Första rätta svaret blir länkad! :D

2010-01-09 @ 12:39:59
URL: http://almasfoto.blogg.se/


                                  bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0