Vecka 16 (15+0)

Nu är det i många landsting dags för återbesök på mödravårdscentralen. På en del ställen gör man nu en ultraljudsundersökning den här gången. I så fall kan du se konturerna av barnets huvud och kropp.

Din midja börjar försvinna, och ett tips för att behålla de vanliga kläderna några veckor extra är att trä genom ett gummiband som extra ögla i knapphålet och sedan knäppa gummibandet runt knappen!

Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar.


Postat av: Jessica

Madde, jag måste bara säga TUMMEN UPP för de här inläggen du gör om graviditeten :) Jag tycker att det är jätteintressant att läsa vad som händer.Kul att se bilder på den växande magen också :)

Hoppas du mår bra!

Puss Jess

2010-01-02 @ 22:24:07
URL: http://jesssicaaaaa.blogg.se/
Postat av: magdalena

Åh, din mage är så söt!! :D

2010-01-03 @ 13:29:23
Postat av: madde

Magdalena: hehe tack :)

2010-01-03 @ 14:40:46
URL: http://justmadde.blogg.se/


                                  bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0