Vecka 9 (8+1)

Livmodern har nu blivit dubbelt så stor som innan du blev befruktad. Du ser inte gravid ut än men kanske märker du att byxorna sitter tajtare i midjan. Nu kan en del tecken på hormonella förändringar synas i hyn. Rynkor syns mindre, vissa kvinnor får finnar, tandköttet mjuknar och det är mycket viktigt att sköta dentalhygienen under resten av graviditeten. Vidare kan sköldkörten vara mer framträdande. Kring bröstvårtorna kan det dyka upp små upphöjda knutor som kallas Montgomerys körtlar.

Ditt barn är 22-30mm långt från huvud till stjärt. Embryot börjar nu mer och mer se ut som en baby med fingrar och tår på händer och fötter. Armar och ben växer fort, ögonlocken täcker nästan hela ögonen och en näsa sticker ut. Barnet rör sig nu försiktigt och tränar sina muskler, men eftersom fostret är stort som en vindruva kan modern inte känna rörelserna än. Under denna vecka utvecklas diafragman och det är tack vare denna muskel som barnet kan andas efter födseln. Inälvorna som började bildas från navelsträngen, transporteras till bukhålan som blir större allt eftersom fostret växer.

På vissa platser kan man nu göra vaginalt ultraljud för att se hjärtfrekvens och även se hur många foster det är. Detta är i så fall det första läkarbeviset för att man verkligen är gravid.

källa: gravid.se


Postat av: Sara

sv:

Okej! :)

Jag kan tipsa dig om VitaMax Kvinna. Det är jättebra för kvinnor, i synnerhet gravida, och de har fungerat bra för mig :) Järntabletterna är ju en plåga för magen så hoppas du slipper dem!

Det ska bli spännande att följa din graviditet och jag önskar er en massa lycka än en gång :)

2009-11-23 @ 14:40:59
URL: http://sfernstrom.blogg.se/
Postat av: Pilla

Hihi, jag är helt tvärtom ;)

Jag tycker att andra gardiner antingen är romantiska eller lantliga.

Tycker panelgardiner(vissa ialf) är mer modern och strikt lixom. Och eftersom det är sån stil vi har här hemma så gillar jag mest panelgardiner ;)

Tycker dock att de e jäkligt snyggt med lantligt/romantiskt oxå, när andra har det, men trivs inte att ha det hemma då man inte känner sig hemma lixom.

Men de e ju tur att alla har olika smak :D

Jag gillar strikt, modernt,svart o vitt haha. O inte så mkt liv ;)

Hoppas allt är bra med er alla och att magen växer o mår bra :)

Kramar

2009-11-23 @ 15:25:55
URL: http://pillapalmqvist.blogspot.com
Postat av: Marie

Man lär dig något nytt varje dag :)

2009-11-23 @ 21:49:48
URL: http://starmi.blogg.se/
Postat av: Linnea

JAG ÄR SÅ SJUKT GLAD FÖR ERAN SKULL :)

2009-11-24 @ 01:21:49
URL: http://linnealundstroem.blogg.se/
Postat av: Nypan

Kul :) Hoppas verkligen allt går bra för dig. Jag är nog påväg o få missfall :( Började blöda igår, det fortsätter lite idag. Jag som skulle in på första kollen imorron och va så glad, men nu är den tiden avbokad och jag får åka in på nå annat ställe i gävle ist idag o se om det är missfall :( Önskar dig lycka till med allt. Kram

2009-11-24 @ 09:45:49
URL: http://nyyypan.blogg.se/
Postat av: Madde

Men är du gravid??

Grattis! Vad roligt! :)

2009-11-24 @ 10:17:29
URL: http://tras.blogg.se/
Postat av: Anna-Maria

Grattis till graviditeten! =)

2009-11-30 @ 19:19:20
URL: http://finatapeter.blogg.se/


                                  bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0