Nyttan med kon

har bara en liten berättelse jag vill dela med mig av, ni kanske har läst den förut eftersom den finns ute på nätet tydligen men när jag läste den i våran "lokala reklamblad" så skratta ja tills jag fick ont i magen, speciellt eftersom jag jobbar med barn nu (okej snart...) och eftersom jag älskar djur!

enjoy!

Faktauppsats om en ko, skrivet av en mellanstadieelev (stavfel och så är inte mina, jag skriver direkt av texten...)

Nyttan med kon.
Kon är ett husdjur...Men den finns också utan för huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den ska dö. Men de bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor..den översta sidan- den understa sidan- den främre sidan- den bakre sidan- den ena sidan- den andra sidan och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet...och de är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och doom är bara till för prydnad. Dom kan inte röra på sej, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas koögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen...Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ner i mjölken och drunknar.

På den översta sidan- Och den ena sidan- Och den andra sidan. är det bara hår...Det heter ko hår- och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När de åskar blir mjölken sur..men hur den blir det, har jag inte lärt mej ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det, så äter den alltid två gånger.

Dom feta korta ger helmjölk. När kon blir dålig i magen ger den ost. I ost är det hål. Men hurr den gör det, har jag inte heller lärt mej ännu.

Kon har gott lukt sinne...vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inget däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återvinning..
Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst nåt liknande!!

HAHAHAHAHAHHAHAHAHHA ja garvar lika mycket varje gång! Det är just på grund av detta som ungar är så underbara. Dem ser det egentligen logiska i saker. För dem är det självklart att kons valpar heter kalvar, för dem är det självklart att feta kor ger helmjölk... HAHAHAHAHHAHAHA underbara barn asså! haha

Postat av: Yoyyo

ELLER HUR XD haha ja trodde liksom han höll på med musik eller gjorde ngt annat inte sälja mobiltelefoner iaf ghahahahaha xD

2008-10-28 @ 13:29:45
URL: http://yooyyo.blogg.se/
Postat av: Moa

HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAH, bästa texten! jag dööör xD

2008-10-28 @ 13:30:32
URL: http://olasknasbollar.blogg.se/


                                  bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0