Bikiniform del 2

Här kommer då bilderna som är till schemat i inlägget under.
Dem är inskannade från tidningen Topphälsa och därav dålig kvalite men jag ska skriva ner vad som står för varje övning.

Del 1 Armar och byst
     (klicka för större bild )
1. bystlyftaren (vänster bild)
tränar: bröstmusklerna och musklerna runt axlarna.
* lägg dig med benen på bollen och händerna i golvet. Spänn magen, hitta balansen och böj armarna. Pressa dig långsamt uppåt igen innan du når golvet med ansiktet.

2. gäddhängsförintaren  (längst till höger på den andra bilden)
tränar: baksidan av överarmarna
* stöd händerna på en stol bakom ryggen. Håll fingrarna framåt och händerna tätt intill kroppen. sänk dig långsamt nedåt genom att böja armarna med armbågarna pekandes bakåt. vänd uppåt när överarmarna är paralella med golvet. Vill du göra övningen tyngre, håll benen raka med hälarna i golvet.

3. armformaren (bilden med gummibandet på andra bilden)
tränar: framsidan av överarmarna
* stå på mitten av gummibandet och håll ett fast grepp om bandet. dra gummibandet upp mot axlarna med hjälp av underarmarna. tänk på att hålla armarna helt stilla och bara låta rörelserna ske i armbågslederna. gå sakta till baka till startläget och upprepa

Del 2 Magen
  (klicka för större bild )

1. magsvarvaren (överst)
tränar: plankan med vridning tränar kroppens kärna, bålen
* håll kroppen i en rak linje med armbågarna rakt under kroppen, underarmarna och tårna som stöd. spänn magen under hela övningen och rotera benen åt vänster med hjälp av knäna. Tänk på att hålla överkroppen så stilla som möjligt. gå tillbaka till startlget och upprepa åt andra hållet. upprepa så många gånger du orkar.

2. midjeformaren (bilden i mitten)
tränar: bålen, de raka och snega magmusklerna
* ligg på rygg med benen raka och fötterna pekandes mot taket. sänk benen åt vänster sida och stanna upp innan du kommit ner med benen i underlaget. gå långsamt tillbaka till startläget och gör likadant åt andra hållet. tänk på att göra övningen kontrollerat och lungt. övningen blir tyngre juh rakare ben du har.

3. rutfixaren  (nedersta bilden)
tränar: bålen, de raka och sneda magmusklerna
* sätt dig på bollen, rulla ut tills du har bollen i ett läge någonstans vid ryggen/svanken. håll fötterna i golvet och dra in magen. rulla upp med överkroppen, håll kvar en stund och rulla sedan tillbaka. känn efter att du verkligen jobbar med magmusklerna och inte höftböjarmusklerna

Del 3 Rumpa och lår
 (klicka för större bild)

1. benformarfallet (bilden längst upp)
tränar: låren och rumpan
* stå med benen axelbrett. tag ett kliv framåt och böj det främre benet så att du har 90 grader i knäleden. pressa dig tillbaka upprätt position och upprepa antingen med samma ben eller byt till det andra benet. tänk på att hålla överkroppen upprätt under hela övningen.

2. baksideboostaren (bilden i mitten)
tränar: låren och rumpan
* titta rakt fram och stå med fötterna höftbrett istär och tårna framåt. böj knäna som om du skulle sätta dig på en stol. när du har 90 grader i knäleden-pressa tillbaka till utgångsläget och upprepa. tänk på att hålla ryggen rak genom hela övningen

3. rumpformaren (nedersta bilden)
tränar: rumpan och baksidan av låret
* ligg på golvet med fötterna på bollen. ha 90 grader i knäna och lyft sedan höfterna upp mot taket. gör övningen lungt och koncentrerat för att hitta balansen.

nu ska det bli intressant att se hur denna träning kommer att gå :)

artikeln från ToppHälsa nummer 6 är skriven av:
text: jessica rickardsson
träningsprogram: jessica rickardsson och anette lundström
foto: niklas dahlskog

Postat av: Annica

du har blivit utmanad...kolla min blogg

2008-05-15 @ 10:03:35


                                  bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0