Supersize vs Superskinny


Så heter juh den nya "dietserien" som visas på tv3. Det handlar såklart om två personer som behandlat maten och allt runt omkring det helt fel. Det är en tjock eller rättare sagt fet person och en undernärd person som ska bo tillsammans en vecka för att lära sig om varandras matvanor och sedan ska dem klara sig själva i tre månader med en ny matsedel för att gå upp /gå ner i vikt. Det är ett väldigt intressant program därför att det visar att det inte är sunt att vara varken överviktig eller underviktig. Det vet nog alla om egentligen. Varför strävar då dem flesta för att vara size 0? Det är verkligen inte snyggt någonstans. Visst jag bantar och försöker gå ner i vikt men det är för att jag 1. måste för att vara inom rätt bmi och slippa massa eventuella sjukdomar, 2. för att trivas bättre med mig själv och få bättre självkänsla/självförtroende och 3. för att inte se ut som en köttbulle om jag skulle bli med barn !

Jag har haft ätstörningar och jag vill inte komma dit igen och jag skulle inte önska någon att vara där heller. Det var när jag gick i högstadiet. Jag vägde kankse 45-50 kilo vilket anses normalvikt för min längd! Helt sjukt!! Jag tycker jag såg ut som ett skelett och jag åt nästan ingenting. En dag kunde jag äta lite frukt eller någon macka. Det var allt. Ändå gick jag i skolan, hängde med kompisar, red och var allmänt aktiv så ni kan juh tänka er vad man såg ut som. Som värst var det i 8:an då jag vägde kanske 43-45 kilo och då jag nästan inte åt. Jag fick ångest över det jag stoppade i mig och även fast jag ville äta åt jag itne för att jag tyckte att folk tittade på mig och jag tyckte faktiskt jag var tjock! Det var jag naturligtvis inte och jag tycker inte att folk i den vikten är det heller. Det är undernärdhet. Jag kunde vakna på morgonen med 5 blåmärken på armar och ben. Blåmärken som jag kunde få för att ha kommit åt sängkanten eller väggen i sömen. Det var inte norlamt! så som sagt..Jag behövde aldrig någon proffesionell hjälp utan klarade det med att
jag började äta mer och jag fick juh p-pillerna som gjorde att jag gick upp 20 kilo. Det var inte heller roligt men bra så mycket bättre än att vara ett skelett. även fast jag bantar nu så är jag väl medveten om hur jag tränar, vad jag äter och vad det gör med kroppen. Vill inte och tänker inte hamna där nere igen.

Så ja, att vara normalviktig är det bästa! :) Dessutom är det snyggt med lite former.

Postat av: d'§

har inte sett serien än men den verkar skitbra:D måste verkligen titta på alla avsnitter xD

2008-06-26 @ 23:41:51
URL: http://ballcrew.blogg.se/
Postat av: Linnea

Usch, jag blev så jävla äcklad när man fick se maten i dom dära rören! Då böt jag kanal (a)

2008-06-27 @ 00:47:34
URL: http://lunnes.blogg.se/


                                  bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0